Užsakovas, pamatęs „Sirenų“ sutartį, įsiaudrino

Grupės „Sirenos“ lyderė R. Klimaitytė DELFI pasakojo, kad visa istorija prasidėjo nuo įprasto užsakovo skambučio. „Jis (Dmitrijus Pagirėnas – DELFI) prisistatė, kad yra nuo to ir to. Galvojau, patikimas. Pasiūlė koncertų lapkričio mėnesį, susiderinome datas ir išsiunčiau savo sutartį, kaip visada“, – pasakojo R. Klimaitytė.

Užsakovas gavo sutartį, tačiau, anot Renatos, būtent tuo metu grupė juo suabejojo ir atsisakė kartu dirbti. Tuomet užsakovas ir įsiplieskė. „Jis ir prieš tai kėlė man abejonių. Jo kalbos – kažkokie vėjai. Na, neįprastos kaip užsakovui, – tėsę savo istoriją Renata. – Todėl tiesiog parašiau, kad atsisakau. Kad nereikia pasirašinėti sutarties. Tada pradėjo žeminti visokiais žodžiais.“

Renata Klimaitytė
Viešinu ne todėl, kad jaučiuosi įbauginta, tokių jau seniai nebijau, o todėl, kad kiti scenos kolegos negaištų savo brangaus laiko tokiems ligotiems žmonėms ir oriniams jų projektams ir turams, rezervuojant datas, o ir vėliau netektų klausytis keiksmų ir grasinimų jei atsisakysite koncertuoti dar nepasirašę sutarties.

Rusenantį laužą R. Klimaitytė įplieskė dar labiau paviešindama jos ir užsakovo pokalbį feisbuke. „Aš tikrai vis dar negaliu patikėti, jog tai ne kažkoks VRS kameros žiaurus „bajeriukas“. Viešinu ne todėl, kad jaučiuosi įbauginta, tokių jau seniai nebijau, o todėl, kad kiti scenos kolegos negaištų savo brangaus laiko tokiems ligotiems žmonėms ir oriniams jų projektams ir turams, rezervuojant datas, o ir vėliau netektų klausytis keiksmų ir grasinimų jei atsisakysite koncertuoti dar nepasirašę sutarties“, – taip istorijos viešumą pateisino Renata.

DELFI R. Klimaitytė tikino, kad svarstys galimybę dėl grasinimų kreiptis ir į policijos pareigūnus.

Pokalbyje – grasinimai smurtu

Feisbuke Renata paviešino ir dalį jos ir Dmitrijaus pokalbio, kuriame gausu ir grasinimų: „Oi, kokie mes pasikėlę. Žiūrėk, nesikelk taip aukštai, gali nukristi į duobę“, „Klausyk, tu, veikėja, nori atvažiuosiu pas tave ir tau už tokius žodžius „snukį“ išdaužysiu?“, „Gal tave pamokyti, mergyte, kaip „bazarinti“ su rimtais žmonėmis?“, „Tu dar už savo žodžius atsiimsi, aš antireklamą „pavarysiu“, kur reikės“.

DELFI susisiekus su pačiu D. Pagirėnu, šis neslėpė bendravęs su R. Klimaityte, neneigė ir to, kad grasino jai, tačiau tikino, jog ne jis, o ji užvirė visą košę. Vyras vis kartojo, kad Renata pokalbio pradžios nepaviešino specialiai, esą ten matyti, kad būtent ji įplieskė kivirčą, tačiau net kelis kartus išgirdęs prašymą pasidalyti pokalbio kopija, tik atkirsdavo: „Neturiu laiko tokiems dalykams. Esu užsiėmęs“.

Dmitrijaus pokalbis su Renata Klimaityte

DELFI taip pat pateikė Dmitrijui pokalbio kopiją, kuria Renata pasidalijo savo feisbuko profilyje, kad šis patvirtintų, jog jis tikrai taip kalbėjo su atlikėja. Dmitrijus, pamatęs paviešintą pokalbį, išdėstė savo nuomonę: „Aš nesuprantu jos tikslo. Tegul. Aš savo turiu versiją ir tiek. Aš ne 15 metų berniukas, kad užsiiminėčiau tokiomis nesąmonėmis su ja. Niekas neatsisako bendradarbiauti, ji pati čia viską pradėjo. Aš tikrai, nepykite, neužsiimu „pletkais“ kaip boba. Aš nebūsiu ir šitoje situacijoje. Patylėsiu“.

D. Pagirėnas tikino, kad visą situaciją norėtų išspręsti taikiai. Jei ne – imsis teisininkų pagalbos.

„Pyktis nenoriu, bet tegul nemeluoja ir neapgaudinėja žmonių. Taip buvo su kitomis grupėmis, kad jai visi kalti išskyrus ją. Mes abu kalti. Aš neneigiu. Bet ji pradėjo konfliktą“, – pridūrė D. Pagirėnas.

„Sirenos“ – ne vienintelės, suabejojusios D. Pagirėnu

Audrius Janonis

R. Klimaitytei feisbuke paviešinus pokalbį su užsakovu, įsiplieskė diskusija, į kurią įsijungė ir Audrius Janonis. Dainininkas DELFI pasakojo, kad yra sulaukęs D. Pagirėno pasiūlymo, tačiau juo labai suabejojo.

Norėdamas įsitikinti, kad šio organizatoriaus pasiūlymas – rimtas, Audrius kreipėsi į kolegas. „Parašiau keliems kolegoms, jie apie tokį veikėją net nebuvo girdėję, – šyptelėjo A. Janonis. – Man pasirodė keista, nes pramogų pasaulyje visi vieni kitus pažįsta.“ A. Janoniui buvo siūloma prisijungti prie viso žvaigždžių desanto, rengiančio koncertus didžiosiose arenose.

Audrius įvardino savo įkainius ir, anot jo, užsakovui šie tiko. Beje, patikimumo užsakovas A. Janonio akyse nepelnė ir dėl itin netaisyklingos rašybos, tačiau atlikėjas juokavo, kad „ne visi turime būti baigę mokyklas ir mokėti rašyti“.

Dmitrijaus pokalbis su Audriumi Janoniu

Toks pasiūlymas pasiekė Audrių: „Sveikas, siunčiu truputį aprašymo savo renginio. Na, dalyvaus grupė „Nemuno krantai“, „Nerija“, Laima Žemaitytė, „Dar“, „Vyšnios“, „Hit“, „Tautinis brandas“, Ligitas Kernagis, Asta Pilypaitė, „E.G.O.“, „Kitava“, Ruslanas Kirilkinas, Liveta ir Petras Kazlauskai. Dar kviečiamos: „Dinamika“, „YVA“, „Pop Ladies“, „Magnit“. Štai na gal dar kas nuspręs prisijungti“.

DELFI susisiekus su Ruslanu Kirilkinu, kuris, anot D. Pagirėno, jau sutiko dalyvauti jo rengiamuose koncertuose, dainininkas neslėpė, kad sulaukė tokio pasiūlymo, tačiau prie šių koncertų nežadėjo prisijungti.

R. Klimaitytė, paskaičiusi DELFI publikaciją ir pamačiusi D. Pagirėno priekaištą, esą visas konfliktas užvirė pokalbio pradžioje, pasidalijo jo kopija:

Dmitrijaus pokalbio su Renata Klimaityte pradžia
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)