„Šeimininko ir jo augintinio ryšys yra magiškas dalykas. Turbūt man dėl to pritars bene visi, auginantys keturkojus. Labai džiaugiuosi, galėdamas dar labiau suartinti šeimininkus kartu su savo augintiniais, ir kad galiu būti viso to dalis“, – po kolekcijos pristatymo Kauno kūrybinaime „Drobės“ pastate, kuriame veikia jo įkurta studija, pranešime spaudai kalbėjo idėjos sumanytojas M. Mackevičius.

Mados šou pirmoji atidarė atlikėja Ingrida Kazlauskaitė su gyvūnų globos namų „Nuaras“ globotiniu. Kolekciją taip pat demonstravo ir Ingridos mama, dainininkė Liveta Kazlauskienė su savo augintiniu, pudelių veislės šineliu.

Podiumu su savo augintine Dolčyte keliavo ir plaukų stilistas Karolis Murauskas, pasipuošęs itin ryškiu ir blizgiu laisvalaikio kostiumu. Renginį vedė į visiems gerai pažįstamą pareigūnės Livos Pusvaškės vaidmenį įsikūnijusi aktorė Ineta Stasiulytė.

Renginyje dalyvavo ir Gyvūnų globos namų „Nuaras“ vadovė Jurgita Šventoraitytė-Gustaitienė, Rotveilerių veislyno „Baltijos banga“ savininkai Olegas ir Jelena, kinologai Egidijus Brazys ir Agnė Gecevičienė, Jaunųjų vedlių klubo prezidentė Goda Šulcaitė, Jauniūnų šunų kirpėja Eimantė Sereikaitė.

Pirmoji podiumu žingsniavo dainininkė I. Kazlauskaitė. „Kūrėjas Mantas Mackevičius – ne tik kūrybingas, talentingas, stilingas, aukštos kokybės laisvalaikio rūbus kuriantis žmogus, bet ir begaliniai geros širdies empatiška asmenybė. Man šis prekės ženklas – ir žmogiškųjų vertybių ambasadorius, savo darbais atkreipiantis dėmesį į žmogaus sąmoningumą, kuriant ryšį su augintiniu, išreiškiant meilę gyvūnams, jos svarbą, rūpinimąsi jais, atjautą beglobiams“, – po renginio sakė Ingrida.

Kaip pasakojo „Nuaras“ vadovė J. Šventoraitytė-Gustaitienė, atlikėja I. Kazlauskaitė demonstravo kolekciją su šiuo metu prieglaudoje gyvenančiu mišrūnu Džiaku, kurio istorija šiandien itin aktuali. Simboliška, kad šį šuniuką Pasaulinę gyvūnų globos dieną į prieglaudą atvežė atvykę Ukrainos savanoriai. Su dovanomis, paveikslais ir trimis šuneliais. Vienas jų Džiakas, išgelbėtas beveik iš fronto zonos, netoli Černomorsko.

Vakaro metu jo šeimininko M. Mackevičiaus iniciatyva buvo surinktos dovanos „Nuaro“ prieglaudos augintiniams. „Tokie renginiai labai svarbūs visuomenei. Tai tarsi įrodymas, kad gyvūnas, nepriklausomai nuo jo kilmės, yra mūsų visuomenės dalis ir žmogaus kompanjonas. Žinomi žmonės formuoja visuomenės nuomonę: kai žvaigždė žengia podiumu su beglobiu gyvūnu, tai priverčia susimąstyti apie mus supančią aplinką, stereotipus ir kenčiančius gyvūnus, kurie nusipelno tinkamo žmogaus dėmesio“, – įsitikinusi J. Šventoraitytė-Gustaitienė.

Tai – jau antroji M. Mackevičiaus kolekcija šeimininkams ir jų augintiniams. Šių metu rugpjūčio mėnesį Kaune esančiame Pažaislio vienuolyno parke Mantas surengė didelio atgarsio sulaukusį renginį, kurio metu keturkojai su šeimininkais podiumu žingsniavo apsirengę ryškiais džemperiais bei marškinėliais.

„Tiesiog vieną dieną šovė į galvą idėja, kaip kietai atrodytų, jei podiumu žingsniuotų ne žmonės, o šunys. Tai kažkas neregėto, keliančio didelias emocijas“, – apie vasarą kilusį sumanymą pasakojo M. Mackevičius.

Dizaineris anksčiau keturkojams aprangos nebuvo kūręs, tad jam tai buvo labai įdomus iššūkis. Apžiūrėjęs specializuotų parduotuvių asortimentą, šiuo metu parduodamus rūbelius keturkojams, Mantas suprato, jog gali tai padaryti geriau, tuomet, pasak jo paties, ir griebė jautį už ragų.

„Mano kuriami drabužiai turi ne tik atrodyti įspūdingai. Didelį dėmesį skiriu kokybei ir tvarumui“, - teigia dizaineris M. Mackevičius. Pasak kūrėjo, žmonės paprastai siunčiasi iš svetur pigius ir nekokybiškus drabužius, apie kurių kokybę gamintojai nieko nenurodo. Manto teigimu, sudėtis nėra kokybės rodiklis, nes galime rasti tos pačios sudėties itin kokybiško ir visai prasto trikotažo. Kaip sako dizaineris, jo gaminiai kuriami tik iš tvaraus ir serifikuoto trikotažo, kurio sudėtyje nėra jokių kenksmingų medžiagų. Visa produkcija siuvama ir realizuojama Lietuvoje.

„Šiais metais sužinojau labai daug apie gyūnus. Ne tik apie daugybę jų veislių, bet ir išskirtinius gabumus. Yra šunų, kurie yra išmokyti ieškoti dingusių žmonių ar net gelbėti šeimininko gyvybę. Noriu, kad žmonės turėtų gilesnį suvokimą apie gyvūnus, suvoktų, kad tai – ne tiesiog puošmena, o tikras šeimos narys, nusipelnęs jūsų pačios didžiausos meilės,” – su šypsena veide kalbėjo Mantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją