Kaip DELFI pasakojo pati B. Navickaitė, po atsiprašymo su gėlių puokšte prieš televizijos kameras sekė ir kitas. Dar tą patį vakarą jie susėdo pasikalbėti privačiai, o kitą dieną politikas atvyko į Palangą pasimatyti su mažyle. Tačiau ir vėl pamačiusi jį bei pasikalbėjusi moteris sako, kad jai tapo neramu.

„Taip. Po šio susitikimo man tikrai neramu. Nuoširdumu netikiu ir bijau, kad kažkas čia yra ne taip. Sutarėme dėl išlaikymo be teismų ir gražiai. Noriu ramybės ir tik dėl dukros sutikau užkasti karo kirvį.

Dar tik vos prasidėjus skandalui aš jam (Petrui Gražuliui) siūliau nieko per daug nekalbėti abiems. Jis pats tai labai kurstė. Jei atvirai, manau, kad tai tiesiog apsigimęs piaro žmogus. Jis gimęs tam. Po viso to aš tikrai manau, kad kažkas čia yra negerai. Juk jei norėjo atsiprašyti, galėjo ateiti ir vienas. Nors su palyda jam galbūt buvo drąsiau“, – svarstė moteris.

Birutė Navickaitė

Stebėdama politiko elgesį ji mano, jog apmaudo dėl visos šios istorijos jis nejaučia, o ir nuomonę vargu ar pakeis. „Aš turėsiu savo nuomonę, o jis – savo. Abu žinome, kad esu teisi. Tik nesuprantu, kam toliau laikytis to apgautojo vaidmens“, – sakė ji.

Apie politiką B. Navickaitė kalbėti nenorėjo. Ji sakė, kad apie tai nenorėtų pasisakyti ir pabrėžė, kad judviejų santykiuose jis nebuvo Seimo narys, o tiesiog žmogus, todėl politinis kontekstas čia tiesiog neegzistuoja.

„Tiesiog norėčiau, kad vaikutis nebūtų naudojamas asmeniniais tikslais. Nežinau, kiek čia nuoširdumo, bet turbūt tik laikas parodys. Ir tai, ar iš tiesų jis myli vaiką, žinoti tik jam pačiam. Kita vertus, suvaidinti mylintį tėvą jam būtų juokų darbas. Tačiau aš vis dar nuoširdžiai tikiuosi, kad tai nebuvo vaidyba.

Tik tikėti aš juo jau netikėsiu. Labai bijau, kad toks staiga pasikeitęs elgesys buvo bandymas prisijaukinti, o paskui manęs lauks koks nors smūgis iš jo pusės. Tikrai esu pasimetusi. Bijau, kad suvaidinęs mylintį tėtį jis nesugalvotų manęs kuo nors apkaltinti, apšmeižti. Po atsiprašymo pradėjau neramiai miegoti. Vis galvoju, kas už to slypi“.

Birutė Navickaitė

Palangiškė verslininkė taip pat sakė, jog nuėję į kavinę jie kalbėjosi nedaug ir tik stengėsi aptarti reikalus, nes jai reikėjo skubėti namo pas mažylę. Ilsėtis po darbų ji taip pat neturi kada, nors laiką su dukrele vadina tikru poilsiu. Mažylė auga rami, o mamai teikia tik džiaugsmą.

„Kavinėje bendravome nedaug, bet aptarėme išlaikymo klausimus ir tai, kad nespręsime šio klausimo teismo keliu. Tai išspręsti buvo svarbu.

Žinoma, šansą lankyti dukrelę ir įgyti pasitikėjimą jis turi. Pasielgė teisingai. Tik gaila, kad visa tai buvo padaryta su kameromis. Na, o kaip bus toliau, tik laikas parodys. Man svarbi ne jo karjera, o santykiai su dukrele. Tačiau tikrai nenorėčiau jo matyti žlugusio. Pykčio nelaikau“, – kalbėjo ji.

Kaip sakė pats politikas, jis atsiprašė buvusios mylimosios ir su ja susitaikė. Anot jo, taip pasielgti, nors ir filmuojant kameroms, privertė mintys apie atžalą. „Dėl vaiko daug ką padaryčiau, todėl susitaikiau ir nusileidau. Nurašiau savo emocijas“, – pasakojo jis.

Paklaustas, kas privertė taip kardinaliai pakeisti nuomonę, P. Gražulis atsakė, kad tai padarė pats gyvenimas ir mintys apie dukrą. „Jus tik pagalvokit, kaip tam vaikui reikės augti. Psichologai man sako, kad ji tiesiog negalės gyventi Lietuvoje. Taigi vaikai jau keturių metų naudoja telefonus. Badys pirštais tą vaiką. Sakys: tik pažiūrėk, ką rašo apie tėvą... Viskas, sako, daryk viską vardan to vaiko. Taip ir padariau. Ir susitaikėme. Man atrodo, kad tikrai viską suprato ir ji, kad viskas yra vaiko labui“, – pasakojo politikas.

Petras Gražulis

Jis sakė, kad vos prieš keletą dienų pirmąkart į Palangą nuvyko lydimas televizijos kamerų ir paskatintas laidos kūrėjų, tačiau kitą kartą jis nuvažiavo jau pats.

Žinomas vyras neslepia, kad paskatintas atsiprašyti ir susitikti su buvusia mylimąja jis dar ilgai galvojo ir svarstė, ar verta taip elgtis. Tačiau, kaip pats sako, žengti lemtingą žingsnį jį paskatino mintys apie pusės metų amžiaus dukrelę.

„Dabar esu dėkingas, kad mane paskatino žengti šį žingsnį. Nebuvo lengva, bet, kaip sakoma, klysti žmogiška, o nuodėmėj pasilikti – velniška. Tikiu, kad santarvėje turime gyventi tik vardan vaiko.

Jau dukart aplankiau mergaitę ir kai tik būsiu tuose kraštuose, taip pat ją lankysiu. Sutarėme ir dėl sumos, kurią reikia mokėti dėl vaiko. Ir jei bus reikalas, visada kreipsis. Jei turėsiu finansų, aš visada padėsiu“, – apie privatų judviejų susitikimą pasakojo jis.

Paklaustas, ar jau aptarė ir savo pavardės klausimą, nes dar prieš kurį laiką B. Navickaitė sakė, kad jos vaikelio tėvas nesutiko ne tik dalyvauti renkant mergaitei vardą, tačiau ir suteikti savo pavardę. Tiesa, anot politiko, šįkart ji pavardės klausimo nekėlė. Žinomas vyras sakė, kad specialistai jam patarė nesuteikti savo pavardės mergaitei, nes ji pernelyg žinoma. „Sako, kad dar labiau bus jai priekaištaujama mergaitei. Dar kalbėsiu su Birute. Šito klausimo dar neaptarėm.

Žiūriu į viską pozityviai ir pripažįstu, kad esu žmogus. Aš darau klaidas ir pripažįstu, kad yra klaida. Nenoriu pasakyti, kad tai, kas įvyko, yra gėris. Tai yra blogis. Ir mano žinutės, ir mano santykiai su Birute tikrai yra blogis. Aš niekada to neneigiau ir neneigsiu“, – sakė jis.

Vyras pasakojo, kad po ilgo laiko pabuvęs kartu kavinėje su B. Navickaite pasistengė į viską pažiūrėti iš kitos pusės. „Iš mano pusės šis pokalbis buvo nuoširdus. Manau, kad ir iš Birutės pusės pokalbis buvo nuoširdus. Ji tik gal labiau pasimetusi ir nepratusi prie tokio žiniasklaidos dėmesio“, - apgailestavo pašnekovas.

Dar prieš kurį laiką pasirodžiusioje „Nuo...Iki...“ laidoje Birutė Navickaitė ir Petras Gražulis taip pat aiškinosi nelengvus savo santykius. Skandalo epicentre atsidūrusi palangiškė net sukūrė dainą visoms sudaužytoms širdims ir pati atliko ją.


Savo ruožtu Petras Gražulis buvo priverstas pripažinti savo klaidą ir tai, kad su mergina elgėsi nesąžiningai. Jis laidoje prašė visos Lietuvos atleidimo. Politikas taip pat prisipažino, kad itin atgailauja dėl šių santykių ir jaučiasi kaltas. Laidoje jis net apsiverkė. Anot žinomo vyro, santykiai su Birute Navickaite parodo jo silpnumą bei gėdą.

DELFI primena, kad skandalas kilo po to kai balandį dukros susilaukusi palangiškė nusprendė netylėti ir viešai prabilo apie penktąjį parlamentaro vaiką. „Jei jis būtų įžeidinėjęs tik mane vieną... – kalbėjo B. Navickaitė. – Iš pradžių labai skaudėjo, paskui buvo liūdna, dabar iš viso nieko nebejaučiu." Kiek anksčiau moteris davė interviu naujienų portalui, kuriame papasakojo, kaip su ja elgėsi žinomas politikas.

„Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda", – DELFI yra sakiusi su Petru Gražuliu dukros susilaukusi moteris ir prasitarė girdėjusi, kad P. Gražulis turi ir daugiau nuo viešumos slepiamų vaikų.

Kone dvigubai už P. Gražulį jaunesnės 31-erių palangiškės teigimu, santykių metu jis kalbėdavo apie norą kartu susilaukti vaikų, tačiau pati to neplanavusi: „Jis pats kalbėdavo apie tai, aš tiesiog karpiau ausim. Tiesiog pasiklausydavau jo kalbos, ir tiek."

P. Gražulis tikino, kad nėštumas jam buvo didelė staigmena, nes, anot jo, B. Navickaitė buvo prisipažinusi, kad yra nevaisinga: „Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko."

Tai patvirtino ir pati Birutė. „Aš ilgą laiką nepastojau. Tą dalyką jis sužinojo tik tada, kai aš jau buvau nėščia. Dabar jis tą apsuko ir naudoja prieš mane, – teigė palangiškė. – Kad aš dešimt metų nepastojau, jis sužinojo tik tada, kai buvau nėščia."

B. Navickaitės teigimu, nėštumo metu ji nesulaukė P. Gražulio palaikymo, priešingai – išgirdo pasiūlymą nutraukti nėštumą. Moteris teigė, kad anksčiau norėjo susilaukti vaikų, tačiau jau buvo nuleidusi rankas. Romantiška santykių pradžia „Kažkada buvo toks noras, bet tas noras buvo išblėsęs. Netikėjau", – teigė palangiškė.

Birutė prisipažino, kad nėštumas buvo lengvas: „Nebuvo iš viso jokių požymių, išskyrus tai, kad pilvas augo." B. Navickaitė DELFI papasakojo, kada užsimezgė santykiai su P. Gražuliu.

„Mes susitikome birželio 2 dieną, kad aš nėščia, sužinojau rugpjūčio 2 dieną. Pirmą vakarą su mano bičiuliu ir Petru nuvykome į mano namus. Bičiulis dar pasiėmė merginą. Petras liko nakvoti mano namuose, tiesiog. Dar nieko tarp mūsų nebuvo. Kitą dieną jis man į darbą atvežė rožių puokštę. Labai gražiai bendravo, vakarienes darydavo, kiekvieną dieną grįžusi iš darbo rasdavau vakarienę padarytą. Jis beveik visą laiką būdavo čia, kiek būdavo Palangoje, tiek būdavo pas mane", – atvirauja B. Navickaitė.

Anot jos, P. Gražulis iki jai sužinant, kad laukiasi, kalbėjo apie vaikus. Esą, jei ji pastos, bus tik jo. Birutė sako, kad P. Gražulis savo elgesiu rodė ir šiek tiek pavydo. Vis užsimindavo, kad ji gali ką kitą susirasti. Po žinios apie nėštumą viskas apvirto aukštyn kojomis Tačiau visas P. Gražulio meilumas ir asistavimas, pasak Birutės, baigėsi sužinojus apie nėštumą. Jai itin užkliuvo tai, kad jis nevengė įžeidinėti, tačiau, kai įžeidimai palietė vaiką, moteris sako jau neapsikentusi.

Esą P. Gražulis dukrą pavadino bjauria. „Sakė, bijau, kad nuo manęs pabėgsi, kalbėjo apie vaiką, sakė, jei tu turėsi jį – aš turėsiu tave. Apie vaiką jis kalbėjo tuomet, kai aš jau buvau nėščia, tačiau dar to nežinojome", – atvirauja Birutė. Dėl pykčių ir nesutarimų ji pripažįsta kone pasidavusi jo spaudimui darytis abortą. Birutės teigimu, jau net buvo užsiregistravusi pas medikus. Tačiau sako, kad niekada nenorėjo atsisakyti kūdikio.

Užvirus konfliktams, P. Gražulis, anot moters, jos darbe paliko pinigų. „Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda, sakė, gavai tris tūkstančius, atiduok. Atsakiau: „Atvažiuok, pasiimsi, yra visi tavo pinigai."

P. Gražulis esą ne kartą jai sakęs, kad buvo ir kitų moterų, yra užsiminęs, kad viena buvo prabilusi apie nėštumą. Kas nutiko, tiksliai nepaaiškino. Tik pasakęs, kad, kai pareikalavo DNR, istorija su vaiku „susitvarkė". Pats politikas tuomet to nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)