„Keksiukų karaliene" tituluojama moteris ypatingą dėmesį skiria pusryčiams ir sako, kad tai – geriausias dienos metas, lemiantis motyvaciją bei gerą nuotaiką.

„Mano idealūs pusryčiai yra tie, kuriems skiriu bent valandą laiko. Užsikaičiu kavos, pasigaminu košę ar granolą su vaisiais ir jogurtu, perskaitau naujienas portaluose ir panaršau socialiniuose tinkluose. Būtinai suvalgau ir kažką saldaus – pyragaitį ar torto gabaliuką. Dažniausiai visa tai vyksta labai anksti, kai visi dar miega, todėl tuo metu mėgaujuosi tyla ir buvimu su savimi", – sako L. Rimgailė.

L. Rimgailė atskleidžia, kad debiutinėje jos knygoje yra tiek paprastų, tiek sudėtingesnių receptų ir ne visi jie skirti vien saldaus maisto gerbėjams.

„Skaitytojus supažindinsiu, kaip pagaminti nesaldžius lietinius su lašiša, grikių miltų blynelius, avižinę košę su anakardžio riešutų pienu, nesaldžias bandeles ir daugybę kitų kasdieniškų, tačiau nenuobodžių receptų. Prie šių receptų taip pat atsiras pasakojimai iš mano gyvenimo, todėl ši knyga tikrai nėra vien apie maistą", – tikina L. Rimgailė.

Kepyklėlės ir desertinės įkūrėjos teigimu, tik iš šviežių ir kokybiškų produktų pagamintas maistas yra skaniausias ir vertingiausias: „Tai maistas, kurį valgant jauti malonumą bei nori pakartoti dar ir dar kartą".

Moteris pasakoja, kad pati pastaruoju metu šeimą lepina tuo, ką gamina ir parduoda savo kepyklėlėje ir desertinėje: „Kad ir kaip banaliai skambėtų, tačiau vienas mėgstamiausių mano desertų yra keksiukas. Taip pat dievinu įvairius prancūziškus pyragaičius, sluoksniuotus desertus su varške ir jogurtu. Nors dėl darbų gausos ne visada spėju namuose gaminti maistą, tačiau šią situaciją ketinu keisti".

L. Rimgailė sako, kad knygą rašyti pradėjo beveik prieš metus, nors pirmojo pasiūlymo sulaukė dar prieš dvejus – trejus metus.

„Gaminau, rengiau receptų aprašymus ir fotografavau su pakankamai dideliais laiko tarpais dėl darbų gausos ir užimtumo. Mano bičiulė fotografė Gabija Monika Vainiutė ne tik pasirūpino profesionaliomis patiekalų fotografijomis, bet ir kartu su manimi ragavo bei vertino maistą", – pasakoja L. Rimgailė.

Autorė teigia, kad jos knyga nėra skirta vien moterims: „Mano knyga yra skirta smalsioms ir šiuolaikiškoms asmenybėms, nemėgstančios kasdienybės pilkumos ir bent truputį besidominčioms maisto gaminimu. Ji nėra skirta profesionalams, atvirkščiai – paprastiems, gyvenimu besimėgaujantiems žmonėms".

Paskanauti saldėsių ir paklausyti jų gaminimo istorijų progos nepraleido komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, buvusi atlikėja Milisandra Radzevičienė ir futbolininko Darvydo Šerno žmona Sandra.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)