Ceremonija, įvykusi vieno Berlyno bunkerio sandėlyje, truko tik 10 minučių. Kai jaunavedžiai pasirodė, Adolfas Hitleris pabučiavo Evos Braun ranką. Jo bendražygiai spėliojo, kad ji nuo fiurerio laukiasi kūdikio.

Taip apie 1945 metų balandį įvykusias vestuves šį savaitgalį pasirodžiusioje knygoje pasakoja vyriausiasis nacių lyderio liokajus Heinzas Linge.

Ši knyga, sudaryta iš parodymų, kuriuos per KGB apklausą davė H.Linge ir A.Hitlerio adjutantas Otto Gunsche, kadaise buvo parengta sovietų lyderiui Josifui Stalinui, kuris norėjo susipažinti su psichologiniu nugalėto priešo paveikslu.

Daugiau negu šešis dešimtmečius Rusijos archyvuose slėptą knygą galiausiai išleido vokiečių istorikai Henrikas Eberle ir Matthias Uhlas.

Šiuose liudijimuose, kurie vadinami tiesiog "Hitlerio knyga", pasakojama apie nacių lyderio karjerą nuo jo paskyrimo kancleriu 1933 metais iki paskutinių dienų, praleistų bunkeryje.

Knygoje išryškėjantis paveikslas yra kur kas sudėtingesnis už įprastą ir vienpusišką “žmonijos monstrų” vaizdavimą.

A.Hitleris asmeniškai nurodydavo į koncentracijos stovyklas išsiųsti jam kelią pastojusius asmenis, tačiau, pasirodo, turėjo puikų humoro jausmą ir dažnai pasišaipydavo iš savo pavaduotojo Hermanno Goeringo pasipūtimo.

Knygoje teigiama, kad A.Hitleris domėjosi koncentracijos stovyklose vykstančiais darbais. H.Linge ir O. Gunsche tvirtino, kad jis atidžiai studijavo pirmuosius dujų kamerų projektus.

Knygoje kalbama ir apie A.Hitlerio degeneraciją karo metais. Gydytojas Theodoras Morellas kas antrą rytą nacių lyderiui suleisdavo "stimuliuojančių injekcijų", o H.Linge parūpindavo jam opijaus. Dešinioji A.Hitlerio akis taip pat būdavo trinama kokainu.

1945 metų balandžio 25 dieną A.Hitleris pranešė H.Linge, kad jis ir E.Braun ketina nusižudyti.

"Jokiais būdais negali leisti, kad mano kūnas atsidurtų rusų rankose. Jie norėtų nugabenti mane į Maskvą ir išstatyti viešai apžiūrai", - sakė jam A.Hitleris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją