Instagramo istorijose praėjusį savaitgalį pasirodė ne vienas Egidijaus Dragūno pranešimas apie liepos 9 dieną Klaipėdos Vasaros estradoje turintį įvykti renginį. Regis, SEL lyderis nusprendė nekreipti dėmesio į net kelių institucijų ir svarbių asmenų duotą žodį, kad planuojamas grupės koncertas vasarą tikrai neįvyks.

Egidijus Dragūnas kviečia gerbėjus įsigyti bilietus į Klaipėdoje vyksiantį koncertą

„Aš kalbėjau su meru Vytautu Grubliausku, mes kartu Seime dirbom vienoj kadencijoj, labai gerbiu šį žmogų. Kaip myliu Klaipėdą, taip ir merą. Jis man garantavo, kad to koncerto tikrai nebus. O tas pašlemėkas – Minske yra didžiulė aikštė, galės ten groti, Maskvoj, kartu su Gyčiu Paškevičiumi“, – apie Egidijų Dragūną laidoje „Nepatogūs klausimai“ kalbėjo A. Valinskas.

Praėjus kone mėnesiui po pirmųjų bandymų atšaukti SEL koncertą klaipėdoje, Delfi dar kartą kreipėsi komentarų į Klaipėdos vasaros terasos savininkus ir bilietus į renginį platinančią įmonę. Pasak jų, situacija nepajudėjo į priekį – koncertas kol kas nėra atšauktas oficialiai.

„Pirmiausia norime akcentuoti, kad šio koncerto organizatorius yra UAB „Idėjų logistika“. Todėl nei mes, nei bilietų platintojas (UAB „Nacionalinis bilietų platintojas“) negali sustabdyti bilietų pardavimų.

Pasitarus su teisininkais vienašališkai atšaukti koncerto neturime teisės, priešingu atveju tektų bylinėtis dėl netesybų ir kt. atsirandančių kaštų.

Pagal sutartį likus trim savaitėm iki rengio pradžios organizatoriai turi pateikti visus renginio organizavimui reikalingus leidimus. Jų nepateikus sutartis bus nutraukiama vienašališkai“, – „Delfi“ sakė Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas.

Šiam pasakymui antrino ir bilietai.lt atstovai.

„Laukiame oficialaus attsakymo iš renginio organizatoriaus UAB „Idėjų logisitika“, kad galėtume pranešti bilietus jau įsigijusiems klientams apie tolesnį minėto renginio likimą. Pašalinti minėto renginio iš savo interneto svetainės negalime, nes anksčiau bilietus įsigijusiems pirkėjams privalome skelbti informaciją apie tolesnius organizatoriaus veiksmus, renginį perkelti ar atšaukti pradedant bilietų grąžinimo procesą.

Taip pat kaip ir jus, pasigedome iniciatyvos iš Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ar teisėsaugos organų. Jei rinkos priežiūros institucijos mano, kad šis koncertas Lietuvoje įvykti negali, tai toks sprendimas turėtų būti nedelsiant priimtas ir paskelbtas atitinkamų institucijų. Mes jo laikysimės nedvejodami“, – tikino bilietus pardavinėjančios bendrovės atstovas.

Delfi komentaro dėl situacijos kreipėsi ir į LR Kultūros ministeriją. Tiesa, institucija tikino panašaus pobūdžio renginių nevertinanti.

„Kultūros ministerija nevertina pramogų verslo iniciatyvų iš turinio pusės, o sprendimus dėl šio koncerto turi priimti ir galimas rizikas įvertinti renginio organizatoriai“, – teigiama komentare.

E. Dragūno pasisakymai, sukėlę ažiotažą

Dainininkas anksčiau pasidalijo instagramo istorijų serija, kurioje atviravo, ką mano apie šių dienų įvykius Ukrainoje.

„Daugelis manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – vaizdo įraše sakė Selas.

Tiesa, netrukus minimi įrašai buvo ištrinti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Egidijaus Dragūno socialiniuose tinkluose paskelbto vaizdo įrašo karo Ukrainoje tema.

Tyrimas pradėtas siekiant įvertinti, ar nepadaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d.

Jame teigiama, kad tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, jį bus pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)