Apie 4 val. K. Krivickas iš vieno sostinės senamiestyje esančio baro atėjo prie viešbučio „Radisson Blu Astorija“ ir įsėdo į taksi. Vyriškis norėjo važiuoti namo, tačiau vairuotojas atsisakė jį vežti paaiškinęs, kad jau gavęs iškvietimą ir pasiūlė pasinaudoti kitu automobiliu (prie viešbučio tuo metu buvo ne vienas taksi). Tačiau K. Krivickas atsisakė išlipti iš mašinos, tarp jo ir vairuotojo kilo konfliktas.

Tada taksistas nuvežė K. Krivicką prie greta esančios Turkijos ambasados ir kreipėsi į ją saugantį policininką. Netrukus ten atvyko ir patrulių ekipažas. K. Krivickas pasakė, jog rašys pareiškimą, todėl buvo nuvežtas į komisariatą, kur ir parašė išsamų pareiškimą. Jame jis kaltina taksi vairuotoją neteisėtu laisvės atėmimu, be to, pažymėjo, kad prie viešbučio taksi automobiliai stovėjo pažeidžiant draudžiančio stovėti kelio ženklo reikalavimus.

Taksi vairuotojas taip pat parašė pareiškimą, kuriame teigia, kad keleivis buvęs neblaivus ir agresyvus.

„Alkoholio nevartoju. Buvau visiškai blaivus. Kyla klausimas, kodėl taksistui taip pasirodė ir kodėl naudojami tokie argumentai? Jam gresia rimti nemalonumai. Straipsnis už savavaldžiavimą yra sunkus baudžiamojo kodekso straipsnis“, – naujienų portalui DELFI pasakojo K. Krivickas.

Žinomas TV laidų prodiuseris ir vedėjas pasakojo su žmona penktadienio vakarą buvęs sero Eltono Johno koncerte, o vėliau su draugu užsukęs į barą. Vėliau sumanęs grįžti namo, K. Krivickas prie vieno viešbučio senamiestyje įsėdo į „Martono“ taksi automobilį ir paprašė jį parvežti į namus. Taksistas atsisakė vežti keleivį ir pasiūlė jam pasiieškoti kito automobilio. K. Krivickui pasiteiravus, kodėl vairuotojas atsisako vežti jį į namus, šis neva patikino jau turįs užsakymą.

„Buvau su kepure, su striukyte, kaip studentas. Paklausiau, kodėl jis manęs neveža. O tuomet jis pasakė, kad tuoj viską paaiškins. Uždarė duris, spustelėjo pedalą ir išvažiavome. Buvo įdomu, kuo viskas baigsis. Vėliau supratau, kodėl jis taip elgėsi. Senamiestis - prestižinė vieta, kur „Martono“ ereliai laukia girtų užsieniečių. Įlipęs į taksi vilkėdamas juodą kepurytę ir striukytę turbūt jam pasirodžiau netinkamas klientas, iš kurio jis neuždirbtų daug pinigų. Jis tiesiog norėjo manimi atsikratyti“, – kalbėjo TV laidų prodiuseris ir vedėjas.

Jo teigimu, kai atvyko patrulių ekipažas, tuomet ir kilo klausimų, kodėl taksistai keleivių laukia neleistinoje vietoje, buvo susisiekta su firmos dispečere, kuri patvirtino, jog K. Krivicko minimas taksi tuo metu neturėjo jokių užsakymų.

„Labai gerai, kad į tokią situaciją pakliuvau aš, o ne užsienietis, kuris ir būtų susimokėjęs, niekam neprieštaravęs. Paprastas arba teisiškai menkai išprusęs žmogus būtų nuvytas tokių erelių į šalį. O išėjo kita situacija“, – DELFI kalbėjo K. Krivickas.

Jo teigimu, taksistas vėliau jau nebeturėjo K. Krivickui jokių pretenzijų, o į policijos komisariatą atvyko praėjus valandai po incidento. K. Krivickas įsitikinęs, jog taksistui gresia atsakomybė už savavaldžiavimą, o „erelizmas“ virs rimtomis problemomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)