Šimtai valandų geriausio humoro virto kartais juodu humoru, po kurio stojo tyla. O kartais tokiu juodu, kaip juoda orchidėja. „Juoda orchidėja“ iš tiesų yra ypatinga „Kitokių pasikalbėjimų“ istorijoje – jos kūrėjai „MG international“ – vieninteliai, pareiškę pretenzijas dėl dainos panaudojimo ir paprašę pašalinti įrašą iš „YouTube“ platformos. Ir įrašas buvo pašalintas, rašoma spaudos pranešime.

Humoras buvo ir toks, kai juokinga visiems, tik ne vienam. Ir tą kartą nejuokinga buvo Mantui Katleriui, kai eilinį kartą jam sėdint pašnekovo kėdėje, vedėjas Justinas Jankevičius paviešino jo mobilaus telefono numerį.

Humoras buvo ir labai šlykštus. Ypač tada, kai su Agne Jagelavičiūte kalbėdamas Justinas Jankevičius turėjo valgyti žalias kiaulės žarnas. Taip jie žaidė „Tiesą ir Drąsą“.

Humoras dažnai buvo ir necenzūrinis, o kartą ir labai juodai necenzūrinis, kai Vaidotas Grincevičius tiesioginiame eteryje pasakojo, kaip keliaudamas tuštinosi į kaimo gyventojų šulinį. Necenzūrinis šitas pokalbis buvo ir todėl, kad Vaidotą galima tituluoti daugiausia keiksmažodžių pasikalbėjimų metu pasakiusiu svečiu.

Humoras buvo ir erotiškas, kai Indrė Stonkuvienė vedėjo kėdėje sėdėjusiam M. Katleriui papaskojo apie pažintį su vyru Mantu Stonkumi, pirmą kartą ir kojinę ant durų rankenos.

Žinoma, erotiškas buvo ir tada, kai tiesioginiame eteryje J. Jankevičius apdovanojo saldžiu bučiniu svečią Vaidą Baumilą.

Humoras buvo ir labai muzikalus, kai Vidas Bareikis buvo ir svečias, ir pertraukos metu susirinkusiuosius linksminęs atlikėjas, kuris ant scenos dainuodamas bandė nuo savęs nusiplėšti šimtą marškinėlių.

Ir svečias, ir atlikėjas buvo ir Andrius Mamontovas, kurio pasikalbėjimus bandė sutrukdyti gerokai linksmybės taurelę pakilnojęs svečias. Deja, svečiui nepavyko, A. Mamontovas turi puikią reakciją ir humoro jausmą.

Keturi garsiausi humoristai vedėjo kėdėje – ne visai tiesa. J. Jankevičius – pirmasis „Kitokių pasikalbėjimų“ vedėjas? Ne, bet ar kažkas pamena pirmąjį – Gediminą Reklaitį ar vienintelę dailiosios lyties vedėją Agnę Garkauskienę? Ar kas nors dar prisimena, kad ir Juozas Liesis sykį vedė šią šou laidą? Arba Karolį Tiškevičių, kurį J. Jankevičius ir išstūmė iš vedėjo kėdės.

O Justino vietą vėliau užėmė M. Katleris, tituluojamas dažniausiu „Kitokių pasikalbėjimų“ svečiu. Ir ne tik užėmė, bet dar ir Justę Arlauskaitę-Jazzu pasikvietė kaip pirmąją savo viešnią.

Visiškai kitoks visoje kompanijoje – Rytis Zemkauskas, kurio pokalbiai projektui suteikė kitokio atspalvio.

Glėbiai gėlių herojams irgi nėra tiesa – nors glėbių po pokalbių herojai gaudavo su kaupu. Merginų glėbių. Ir dar eiles norinčių nusifotografuoti asmenukėms.

O aplodismentų jūra yra absoliuti tiesa, nes visi svečiai buvo verti aplodismentų. Ir ne tik atsisėdus. Atsistojusi publika dėkojo ir plojo aktoriams Arūnui Sakalauskui bei Rolandui Kazlui.

Ir tai tik dalis penkerius metus trunkančios „Kitokių pasikalbėjimų“ kelionės. Nuo Kauno iki Vilniaus, nuo Rumšiškių iki Reikjaviko.

Ir visai nenuostabu, kad per penkerius metus už viso šito besislepiantis „žalias“ studentas tapo patyrusiu organizatoriumi, gebančiu per valandą surasti kitą pašnekovą, kai vienas netikėtai sunegaluoja, nors praneša tik tada, kai prie įėjimo jau būna nusidriekusi minia. Ir tas „žalias“ studentas – Mantas Bertulis – berniukas iš Šiaulių, nors dažiau jį visi vadina kauniečiu iki kaulų smegenų.

– Mantai, per šiuos metus „Kitokie pasikelbėjimai“ iš niekam nežinomo projekto pasiekė populiarumo viršūnę, o vėliau pasiekė lūžio tašką, kai su projektu atsisveikino J. Jankevičius. Kuris „Kitokių pasikalbėjimų“ etapas Tau buvo sunkiausias?

– Tuo „Kitokie pasikelbėjimai“ man ir žavūs, kad tenka kartais pasivažinėti amerikietiškais kalneliais. Aš tik išėjus J. Jankevičiui supratau, koks tai svarbus projektas visai Lietuvai. Net neįsivaizdavau, kad tiek žmonių rūpi projekto ateitis ir kad yra tiek laidos gerbėjų, kurie net forumuose diskutuoja apie laidų svečius, vedėjus bei dar daug ką.

Sunkiausia turbūt buvo tuomet, kuomet nesėkmingai bandėme su Justinu išeiti į televizijos eterį su šia laida. Tai buvo labai blogas ir nelogiškas žingsnis, ką Justinas po to ir pats pripažino. Bandėme kurta naują prekės ženklą „JJ Show“, bet toks formatas nėra televizijai. Jis turi gyvuoti interneto platybėse. Po šios nesėkmės maniau, kad projektui šakės. Prireikė gal metų, kad „Kitokie pasikalbėjimai“ vėl grįžtu į eterį ir džiugintų žiūrovus iki šiol.

– Pasikalbėjimų metu svečiai ne tik atvirauja apie savo asmeninius gyvenimus, bet ir leidžiasi į provokacijas: žaidimai „Vesčiau, Pasimylėčiau, Nužudyčiau“, „Tiesa – Drąsa“ ir panašiai. Ar buvo nors vienas svečias, kuris atsisakė pasiduoti provokacijoms?

– Kažkokių provokacijų neišvengė greičiausiai nė vienas pašnekovas, nes kur gi daugiau mes išgirsime iš jų atsakymus į tokius klausimus, jeigu ne „Kitokiuose pasikalbėjimuose”? Nei laikraštyje, nei žurnale, nei televizijoje juk to nepamatysi. Todėl naudojamės savo laisvu formatu ir bandome iškvosti kaip įmanoma labiau.

Gal tik Rytis Zemkauskas išlaikė savo erudiciją ir neatsakė į „Vesčiau, Pasimylėčiau, Nužudyčiau“ klausimą.

– Kas buvo jauniausias, o kas – vyriausias pasikalbėjimų svečias?

– Greičiausiai tai bus Vaidotas Grincevičius ir prof. Vytautas Landsbergis.

– Dažnai žiūrovai kritikuoja, kad pasikalbėjimuose labai mažai moterų. Ar tolimesniame kelyje ketini taisyti šią situaciją?

– Buvo kadaise toks momentas, kad prie 50 pašnekovų įsipaišė tik viena moteris, tačiau dabar situacija kardinaliai pasikeitė. Pas mus jau svečiavosi Indrė Stonkuvienė, Ingrida Šimonytė, Beata Tiškevič, Ineta Stasiulytė, Nomeda Marčėnaitė, Aušra Maldeikienė, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Ieva Zasimauskaitė, Inga Jankauskaitė, Agnė Jagelavičiūtė, Rita Miliūtė bei Beata Nicholson. Tai, manau, visai nemažai, jog nebūtume laikomi moterų diskriminuotojais.

– Su kuriuo svečiu derybos vyko ilgiausiai?

– Vis dar vyksta – su Šarūnu Jasikevičiumi (juokiasi).

– Pokalbių metu ant stalo dažnai būna padėtos alaus taurės. Ar tikrai jose visada buvo alus? Ir ar tikrai visuomet alkoholinis?

– Visuomet tik tai nealkoholinis alus (juokiasi). Aišku, nebūkime šventomis karvėmis. Visko ten būna. Nereikia pamiršti ir Bloody Marry kokteilio, kurio užsiprašė pats prof. V. Landsbergis. Va čia tai buvo stipru.

– Šiuo metu „Kitokie pasikalbėjimai“ turi du veidus: M. Katlerio ir R. Zemkausko. Ar įgaus ir daugiau veidų, o gal ateityje liks tik vienas?

– Per tuos penkerius metus supratau, kad yra dvi labai skirtingos Lietuvos ir auditorijos, kurios žiūri „Kitokius pasikalbėjimus“, todėl turėdami šiuos du savo srities aukščiausio lygio profesionalus mes galime išpildyti įvairiausio plauko žiūrovo lūkesčius.

Bet artimiausioje ateityje nieko keisti neplanuojame. Vis dar negaliu atsidžiaugti, kad turiu privilegiją dirbti kartu su jais.

– Kaip tik šiuo metu – rinkimų metas, debatuose dažnai skamba klausimas: kokius penkis darbus padarytumėte tapęs meru? Tad, Mantai, kokius penkis darbus padarysite iš karto po penktojo gimtadienio?

– Pirmiausiai gerai atšvęsime, o po to kibsime prie darbų. Mums vasara yra pats intensyviausias metas, nes sugrįžta erdvės po atviru dangumi, kur mums labai patinka. Tai laukia muzikos festivaliai, Kauno „Adform kiemelis“.

Netrukus eteryje pasirodys nauja laida su gerbiamu Vytautu Mikaičiu, geriau žinomu, kaip PravalTuras. Vasarą bandysime sugrąžinti ir didelio pasisekimo sulaukusią laidą „Nutikimai“ su Audriumi Bružu.

Aišku, didžiausias darbas yra rasti rėmėjų. Nes daugelis į „YouTube“ televiziją dar žiūri pro pirštus, bet po truputį klientų požiūris į šitą platformą keičiasi. Laukia daug darbų, nes mes dar tik pačiame jėgų žydėjime.

– Per penkerius metus buvo įvairių eksperimentų: ir debatų, ir erdvių ieškojimo. Ar „Kitokie pasikalbėjimai“ jau rado savo kelią ir subrendo, ar toliau leisis į eksperimentus?

– Vis dar eksperimentuojame ir eksperimentuosime. Vienas yra aišku kaip blynas – anksčiau ar vėliau „Kitokie pasikalbėjimai“ taps interneto televizija su didesniu laidų tinkleliu. Kai pradėjome kurti šią laidą, buvome kokybiško turinio „YouTube“ platformoje pionieriai. Niekas kažko panašaus nebuvo daręs. Dabar ši tendencija keičiasi – vis daugiau ir daugiau kūrėjų keliasi į „YouTube“ ir kuria tokius dalykus, kurių galėtų pavydėti ir televizijos. Turiu būtinai paminėti Olego Šurajevo kanalą „1K“, Andriaus Tapino „Laisvės TV“, „Proto Industrija“, „Paul De Miko“, „NEBEGĖDA“, „Oskaras TV“, „Vadimas Zizas“, „Klajumo kanalas“ bei kiti. Ir tai yra labai žavu! Todėl tikrai ir toliau investuosime į nemokamą, linksmą bei įdomų turinį „YouTube“ platformoje.

– Ir paskutinis klausimas. Per paskutinius metus vedėjo kėdėje sėdėjo trys itin ryškūs vedėjai. Taigi: Rytis Zemkauskas, Justinas Jankevičius ir Mantas Katleris – su kuriuo pasimylėtum, kurį nužudytum, o kurį vestum?

– Va čia ir priversite mane sudeginti keletą tiltų… Vesčiau Mantą Katlerį, nes žinau, kad dabar įsirenginėja naują būstą, o ir pirštis jis gražiai moka, be to mėgsta keliones. Pasimylėčiau su Ryčiu Zemkausku, nors ilgai turbūt netrukčiau. Greitai patirčiau orgazmą nuo jo balso. Na ir liko, kas liko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)