„Žmonės šventiniu laikotarpiu labai dažnai kažkur skuba ir jaudinasi dėl visko: nuo dovanų iki šventinio stalo. Manau, jog visai be reikalo. Svarbiausia per Šv. Kalėdas - dalintis geromis emocijomis“, - įsitikinęs teatro „Kitas kampas“ aktorius A. Bružas. Jo ir teatro draugų sudarytame kalėdinių patarimų sąraše – paprasti, bet netikėti dalykai, kuriuos per Šv. Kalėdas gali padaryti kiekvienas ir taip pakelti nuotaiką sau bei artimiesiems.

Teatro „Kitas kampas“ aktorių kalėdiniai patarimai:

Visų pirma, Šv. Kalėdų proga artimąjį ar draugą galima nustebinti savo kūrybos piešiniu. Tokia dovana neabejotinai nustebins ir pradžiugins kiekvieną.

Kirilas Glušajevas

Antra, per Šv. Kalėdas, o tiksliau Kūčių vakarą, po vakarienės rekomenduojama išeiti pasivaikčioti po naktinį miestą, miestelį ar kaimą. Toks paprastas dalykas teigiamai atsilieps kiekvieno nuotaikai ir miegui.

Trečia, Šv. Kalėdų rytą patariama pradėti taip: atsikėlus ryte prieiti prie lango, pro kurį gražus vaizdas, atidaryti jį, iškišti galvą, giliai įkvėpti šviežio oro, užsimerkti ir pasakyti sau: nuo šiandien viskas bus dar nuostabiau negu buvo prieš tai. Su ta mintimi ir gryno oro įkvėpimu gyventi visus ateinančius metus iki kitų Šv. Kalėdų ryto.

Ketvirta, Šv. Kalėdų dieną, jei sninga labai sveika yra išbėkti su draugais ar artimaisiais į lauką ir pasistengti liežuviu sugauti kuo daugiau snaigių. Tai yra nuostabus būdas atsipalaiduoti, pasidžiaugti ir pakelti sau nuotaiką.

Penkta, grįžus po snaigių gaudymo būtina išjungti televizoriaus ar kompiuterio ekranus ir pabūti su šeima. Per Šv. Kalėdas reikia žiūrėti ne į ekranus, o į artimųjų akis.

Audrius Bružas

Šešta, per Šv. Kalėdas reikia prikepti daug sausainių ir drauge su šeimos nariais ar draugais kalėdinę eglutę papuošti būtent jais.

Septinta, jeigu sausainių prikepta per daug, galima nuvažiuoti į mišką, surasti vienišą miško eglutę ir papuošti ją tais pačiais sausainiais. Eglutė dėl to tikrai jausis laimingesnė.

Aštunta, per Šv. Kalėdas labai gera įsimylėti. Ir visai nesvarbu ką, juk ir pačius mylimiausius galima įsimylėti iš naujo.

Devinta, Šv. Kalėdų proga vertėtų atsiminti, ką kiekvienas praėjusiais metais padarė gero, ką ateinančiais galima padaryti geriau ir žinoti, ko nepadarė, bet būtinai padarys.

Martynas Nedzinskas

Dešimta, Šv. Kalėdoms praėjus, gruodžio 27 d. būtina apsilankyti teatro „Kitas kampas“ kalėdinėje „Gero humoro dozėje“. Geros nuotaikos užtaisas visiems metams – garantuotas.

Aktoriai kalėdiniais patarimais dalijosi ir DELFI konferencijos metu, vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją