Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Jonas Ivanauskas dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo neteko teisės vairuoti 2 mėnesiams bei privalės sumokėti 1 250 litų baudą.

Šis teismo nutarimas dar negalutinis - Š. Bartas jį galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Ar šia teise jis pasinaudos, neaišku - režisierius teismo posėdyje nedalyvavo.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnų surašytame administracinio teisės pažeidimo protokole buvo teigiama, kad Š. Bartas rugpjūčio 11-ąją vairuodamas savo automobilį kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai viršijo leistiną greitį – toje vietoje, kur leistinas greitis buvo 90 km/val., režisieriaus mašina skriejo net 146 km/val. greičiu – net 56 km/val. nei leistina.

Režisieriaus vairuojamą automobilį užfiksavo greičio matuoklis.

Š. Bartas nebuvo linkęs komentuoti, kodėl papildė kelių erelių gretas. „Ką aš jums pasakysiu? Nieko nekomentuosiu – negaliu, nieko nenoriu, atleiskite, iki“, – DELFI sakė režisierius.

Š. Bartas yra pelnęs įvairių tarptautinių apdovanojimų, 2001 m. jam buvo skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, 2010 m. jam buvo įteiktas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas už filmą „Eurazijos aborigenas“.

Praėjusiais metais režisierius taip pat buvo pakliuvęs į pareigūnų akiratį – Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl smulkios vagystės iš prekybos centro „Maxima“. Nustatyta, kad režisierius pavogė 4,79 Lt kainavusį šampūno „Margarita“ buteliuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)