„Atlikus epidemiologinę diagnostiką, koronavirusinė infekcija nustatyta keturiems asmenims, kurie nurodo dalyvavę muzikos apdovanojimuose, vykusiuose Kaune. Kitų aplinkybių, kur asmenys būtų dalyvavę kartu, epidemiologinių tyrimų metu asmenys nenurodė“, – BNS sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Anot jos, epidemiologai nustatė, kad vienas iš keturių asmenų apdovanojimuose dalyvavo užkrečiamuoju periodu.

„Izoliuoti keturi asmenys, apdovanojimų metu su juo turėję didelės rizikos sąlytį, neįskaitant asmenų, kuriems patvirtinta COVID-19 liga“, – sakė J. Petravičienė.

Delfi dar praėjusią savaitę, ketvirtadienį, gavus žinių, jog po renginio buvo užsikrėtusiųjų COVID-19, susisiekė su vienu iš organizatorių Martynu Tyla, tačiau šis tuomet teigė esantis nustebęs ir nieko apie tai nežinantis.

„Kol kas apie tai nieko nežinau. Vėl pradedamos skleisti teorijos... Nes, mūsų žiniomis, iki šios dienos ne vienas pasitikrino ir gavo neigiamus testų atsakymus. Visus apklausėme ir jokios informacijos apie užsikrėtusį asmenį neturime. Jeigu ir galėtų būti kažkoks protrūkis, jis jau būtų žinomas... Nes ir laiko nemažai praėjo. Mes savo ruožtu, kaip ir prieš renginį, taip ir po jo visus apklausėme. Trečiadienį visiems buvo skambinama, klausiama“, – „Delfi“ sakė M. Tyla.

Šį antradienio rytą, paaiškėjus apie 4 COVID-19 atvejus, vėl pabandžius su M. Tyla susisiekti dėl komentaro, šis į skambučius neatsiliepia.

Kiek vėliau Delfi pavyko gauti renginio transliacijų prodiuserio Sauliaus Urbonavičiaus-Samo komentarą.

„Aš nieko nežinau. Mes nesame atsakingi už žmones, kurie paskui laksto kur nori. Tuo momentu, kai visi buvo pratestuoti, niekas nenešiojo šito viruso. M.A.M.A asociacija dūzgių tikrai neorganizavo, bet, kad po renginio buvo važiuojama ne tik namo, girdėjome. Mes surengėme filmavimą ir visi išsiskirstė, o kas kur toliau tęsė... mes negalime sekti žmonių.

Jeigu būtumėte pamatę, koks graudus vaizdas buvo viduje, palyginus su tuo, prie ko esame pripratę. Tai buvo filmavimas su visais saugumo reikalavimais. Ekrane gal atrodė kitaip, nes susimaišė vaizdai iš praėjusių M.A.M.A renginių ir visiems atrodė, kad čia baisi šventė. Mes stengėmės padaryti šventę patys. Deja. Šventės nebuvo, mes jokių vakarėlių neorganizavome, o kad jaunimėlis kažkur galbūt padarė pratęsimą, savo laimėjimus atšventė – mes gi negalime žinoti“, – „Delfi“ komentavo S. Urbonavičius-Samas.

Praėjusią savaitę Kauno apskrities policija dėl kaukių nedėvėjimo, numatytų atstumų nesilaikymo pradėjo 42 administracines teisenas pavieniams asmenims po kovo pabaigoje Kaune vykusio muzikos apdovanojimų M.A.M.A. filmavimo Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Administracinė teisena pradėta ir transliacijos organizatorių atžvilgiu.

Savo ruožtu renginio organizatoriai pabrėžė, kad filmavimų metu laikytasi saugumo priemonių ir rekomendacijų.

Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Organizatoriai teigė, kad filmavime nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)