Grupės „Man-go“ lyderė Rima Malašičevė: „Nepamenu kada paskutinį kartą jaučiau tokį pyktį, skausmą, nusivylimą ir bejėgiškumą ką nors pakeisti vienu metu.“

Rima Petrauskytė-Malašičevė

Stilistas ir floristas Mantas Petruškevičius: Mirties bausmė kuo toliau, tuo labiau reikalinga Lietuvoje, kad galetume apsivalyti nuo antžmogių... Tada ir kalėjimai nebūtų perpildyti.. Siaubas...“

Mantas Petruškevičius

Televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson: „Ši istorija nėra apie mirties bausmę ar ne, ši istorija, apie moterį kuri gimdė vaikus vieną po kito, ir negalėjo pasiryžti, ar tiesiog neturėjo jokių galimybių gyventi atskirai, ir ši istorija yra skirta kiekvienai nuo smurto kenčiančiai moteriai.

Dar vienas priminimas, kad jei jūs nesaugote savo gyvybės tai pagalvokite apie savo vaikus. Ji ir apie tai, kaip kiekvienas turime būti atsakingas už savo gyvenimą, ir lygiai taip pat, kaip mes kiekvienas esame atsakingas už tų žmonių gyvenimą, sukiužusioje trobelėje, apie moteri kuriai galbūt ji pati nenorėjo, o galbūt jai niekas nepasiūlė jokios kontracepcijos, ir ji nepagalvojo, kad gyventi su vyru kuris kelia prieš tave ranką susilaukti su tokiu vyru vaikų, tai stumti visų pirmą į didžiulį pavojų.

Ši istorija tai peilis į širdį kiekvienai mamai, ir moteriai ir kviekvienai šeimai kuri svajoja apie vaikus ir jų negali susilaukti... Aš manau kad ne mirties bausmė čia padės: o kontracepcija ir bendruomeniškumas, atsakymas yra meilė, o ne mirtis, akivaizdu, kad vaikų motina jos gyvenime mažai gavus jei galėjo kesti beviltišką situaciją ir gyvenimą su žiauriu degradu, ir beveik kas du metus susilaukti po kūdikį. Aš nieko neišmanau apie tai, kaip veikia socialiniai darbuotojai, bet galbūt vertėtų taip sunkiai besiverčioms moterims pasiulyti valstybės finansuojama kontracepcija? Yra būdų ir yra ilgalaikių metodų.

Tikrai nepriverstinai, bet savanoriškai, galbūt šitaip galima būtų bent kažkiek sumažinti nelaimingų vaikų ir tokių tragedijų? Jei nesusitvarkom, kitaip? Tai gal tegul gimsta vaikai tik tose šeimose kuriose jų nenužudys jų pačių tevas, o motina nebus tokioje beviltiškoje padėtyje...“

Beata Nicholson

Apžvalgininkas ir rašytojas Andrius Užkalnis:Lietuva šiandien tapo bailios Skandinavijos ir viduramžių laukinio Irano mišiniu. Vieni šaukia mirties bausmės (jos reikėjo arba nereikėjo tiek pat, kiek dabar, ir prieš tris dienas), kiti (daugiausia surūgusios politkorektinės stervos smailom nosim ir vielos formos lūpomis iš NVO) rūpinasi, kad prasigėrusio išgamos kas nors nepavadintų prasigėrusiu išgama žmogžudžiu, nes bus patyčios ir negražu.

TV Pagalbos, Bėdų Turgaus ir rusiškų multikų išaugintas tautos piktybinis navikas. Gaila, kad jų taip daug.“

Andrius Užkalnis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1231)