„Nesusilaikiau... Ką Jūs ten veikiat? Kodėl užtvėrėt kelius ne tik su automobiliu (čia dėkoju K.A.M. ir Lietuvos policijai, kad nenubaudė už ne vietoj paliktą automobilį), bet ir pėsčiom prieit???!!! Aktoriai vėlavo po valandą ir dvi į repeticiją (ačiū Dievui, ne į spektaklį). Klausimas: ar perkelt Lietuvos Nacionalinį dramos teatrą į užmiestį, ar #kaziukomuge galėtų surast vietą? Pvz. #litexpo, – klausė Gytis. – Man ne 19 metų, aš puikiai atsimenu, kai Kaziuko mugė vykdavo Pilies g., kuri ir taip nepravažiuojama. O dabar?“

Aktorius ir choreografas G. Ivanauskas savo įrašą pažymėjo keliomis grotažymėmis: #chinaproductsintown (liet. mieste – kiniečių produkcija) ir #howtoblockthecity (liet. kaip užblokuoti miestą).

„P.S. Čia ne apie 2 ar 3 gatvių blokavimą. Čia apie tai, kai žmonės, kurie dirba, negali pasiekti savo darbo vietos. Pvz. troleibusas stovi, visi dūsta – išlipt neleidžia (nes gi ant sankryžos stovi (jau pusvalandį))“, – situaciją apibūdino Gytis.

Su DELFI bendraudamas Gytis patikino, kad jo įrašas nėra kupinas pykčio, jam tiesiog nepatinka, kad mugės organizatorių sprendimu miestas kelias dienas būna suparalyžiuotas.

„Aš neputoju! GinkDie! Ir nesijaučiu, kad mane turėtų vežti su švytinčiais žiburėliais be eilės... Man tiesiog atrodo, kad nėra sąžininga priversti žmones eiti į Kaziuko mugę! Nes nu aš nenoriu ten eit! Bet esu priverstas, nes turiu vaidinti „Loky“ LNDT! Ką man daryti? Jau nebeklausiu, kaip privažiuot... Klausiu: kaip prieit?“ – kalbėjo G. Ivanauskas.

Mugėje įstrigęs miestas privertė Gytį net atsisakyti ir planų. „Šįvakar turėjau eiti į Artūro Areimos spektaklį, kurį jau seniai norėjau pamatyti. Pasakiau: „Ačiū už kvietimą, ateisiu, kai TAI pasibaigs“, – teigė G. Ivanauskas.

DELFI primena, kad Kaziuko mugė Vilniuje vyksta jau 415 kartą. Šįkar savo prekes miestiečiams ir miesto svečiams siūlo net du tūkstančiai prekiautojų ne tik iš Lietuvos.

Kaip ir kasmet, vykstant Kaziuko mugei, uždaromos kone visos pagrindinės miesto centro ir senamiesčio gatvės. Mugė driekiasi per visą Gedimino prospektą, katedros ir rotušės aikštes, Vokiečių, Vilniaus, Pilies ir kitas gatves.

Akimirkos iš Kaziuko mugės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)