Vestuvių ceremonija įvyko svetingumo namuose „Monte Pacis“, tačiau ji buvo nevieša. Likus porai dienų iki šventės pora pranešė, kad santuoką sudarys tik liudininkų akivaizdoje, o pavakarę Pažaislyje paminės šią šventę kukliame pokylyje su artimiausiais šeimos nariais ir bičiuliais.

Trečiadienio popietę susirinkusiems žurnalistams pora trumpai papasakojo apie vestuves ir gyvenimą kartu. Jie atskleidė, kad tuoktuvių ceremonija įvyko mero kabinete.

„Lengviausia tikriausiai darbinėje vietoje kažką malonaus daryti. Su geru kolektyvu, kuris stovi už durų ir palaiko tave morališkai“, – kalbėjo Loreta.

Moteris patikino, kad pasirinko Matijošaitės pavardę.

„Šiais laikais žmonės daugiau keliauja, tai trumpesnė pavardė yra geriau“, – sakė Kauno meras.

V. Matijošaitis taip pat kalbėjo apie tai, kad vaikų palaikymas kuriant naują šeimą jam buvo labai svarbus.

„Ne pirmą dieną esame pažįstami, gyvenome kartu. Jau daugiau nei dešimt metų, kai esu našlys, Loreta irgi panašiai, vieniša, taip ir gavosi toks sprendimas, kad jeigu jau kartu, poroj, reikia tai įteisinti. Man svarbiausia, kad marčios ir sūnūs pritarė tam žingsniui. Aš jau šiek tiek vyresnio amžiaus, tai man labai svarbi vaikų parama“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Pora tikino, kad rytoj ir poryt dirbs, tačiau pirmadienį planuoja vykti pailsėti į Turkiją.

„Drabužius kūrė mūsų mados guru Juozas Statkevičius, o rytoj pusryčiams puošiuosi Ramunės Piekautaitės ansambliu“, – sakė Loreta.

V. Matijošaitis antrino, kad abu dizainerius pažįsta labai gerai, o ypač – J. Statkevičiaus mamą.

„Gal jo mama ir pasakė, kad Juozas turi siūti drabužį pirmai dienai“, – tikino L. Matijošaitė.

Pasiteiravus apie tai, kokius žiedus pasirinko pora, Visvaldas nusijuokė ir prasitarė žiedų nenešiojantis.

Delfi primena, kad apie L. Stonkienę Lietuva pirmą kartą išgirdo prieš beveik aštuonerius metus, kai ji kartu su tuomet Kauno meru jau buvusiu V. Matijošaičiu pasirodė viešame renginyje.

Moteris, kalbėdama su LNK žurnalistais, prisiminė frazę, kurią tuomet išgirdo. „Užsidėk akinius nuo saulės ir einam“, – prisiminė Loreta.

Paklausta, ar myli Visvaldą, moteris neabejotinai atsakė, kad taip.

Loreta slėpynių su žurnalistais nežaidė, tačiau interviu dalinti apie santykius su turtingiausių Lietuvos žmonių sąraše 18-oje vietoje esančiu Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu taip pat neskubėjo.

„Nežinojom savo ateities... todėl kalbėti apie santykius, jausmus, manau, nederėjo. Reikia subręsti santykiuose, savo buvime, tik tada pradėti kalbėti viešai“, – laidoje „Nuo... Iki...“ teigė Loreta.

Po pirmų pasirodymų viešai netrūko spėlionių, kur našliu tapęs Visvaldas Matijošaitis sutiko Loretą? Išgirdus poros pažinties istoriją, galima pajuokauti, kad tai – tarnybinis romanas. Maisto technologė Loreta dirba Visvaldo kompanijoje – vadovauja „Vičiūnų“ įmonių grupės produktų vystymo skyriui.

Delfi primena, kad pirmoji Kauno mero žmona Irena Matijošaitienė 2013 m. tragiškai mirė nukritusi nuo laiptų. Pora turi du sūnus – Dainių ir Šarūną Matijošaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)