Apdovanojimų vedėjais tapo šį renginį anksčiau jau vedęs humoristas Justinas Jankevičius ir televizijos laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis. Mindaugui, skirtingai nei Justinui, šis vaidmuo teko pirmąkart. Tačiau renginyje buvo ir daugiau naujienų.

Šalies geriausių atlikėjų ir grupių pagerbimo vakarą sujungti metų atlikėjo ir atlikėjos nominacijos bei atsirado nauja – „urban" kategorija. Šiemet taip pat pirmąkart buvo įvertinta ir tradicinė popmuzika

Skelbdami apdovanojimus Justinas ir Mindaugas nevengė ir juokauti. Jie sakė, jog nors ir praėję metai tapo skyrybų metais šou pasaulyje, apie tai jie nekalbės. „Čia apie skyrybas mes nekalbėsime“, – sakė jie.

Primename, kad praėjusiais metais išsiskyrė daugybė žinomų porų. Skirtingais keliais pasuko Mantas Stonkus ir Indrė Stonkuvienė, Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė, Vidas Bareikis ir Jurga Šeduikytė, Agnė Jagelavičiūtė su Mantu Volkumi, Karolina Meschino su Remigijumi Daškevičiumi bei daugelis kitų. Ši tema buvo paliesta ir praėjusią savaitę vykusiuose „Žmonių“ apdovanojimuose bei tapo tikru skandalu.

Kiek vėliau ant scenos užlipęs paskelbti metų elektroninės muzikos atlikėjų Martynas Levickis pastebėjo, kad nei karto nebuvo nominuotas. Žinomas akordeonistas kitąmet pasiūlė įtraukti ir klasikinės muzikos nominaciją, kur galėtų pretenduoti ir pats.

Tačiau OG Verson ir „Flying Saucer Gang“ skandalas taip pat neliko nepastebėtas, kai jau buvo paskelbta metų hiphopo grupė. „Metų vadybininko titulą įteikčiau Karolinai Meschino, kuri per vieną naktį iš vienos hip hopo grupės padarė dvi grupes!“, – sakė Mindaugas Stasiulis.

„Aš tave palaikau, nes man, žinok, tie reperiai irgi visi vienodi“, – pridūrė J. Jankevičius. Tuo metu ekrane rodoma pati Karolina tuo metu šypsojosi ir plojo.

Nors visi laukė jos ir naujojo jos vaikino OG Version debiuto ant raudonojo kilimo, jis čia nepasirodė. Pati žinoma mergina prasitarė, kad į renginį ją atlydėjo būtent mylimasis.

Metų pop muzikos atlikėja tapo daugiausiai – net 14 statulėlių iki šių apdovanojimų jau gavusi Justė Arlauskaitė-Jazzu. Šiuo metu Filipinuose besiilsinti dainininkė į publiką kreipėsi vaizdo reportaže. Ji pastebėjo, jog daug kam atrodo tvirta ir stipri. „Tačiau tai tik fasadas“, – dėkodama už įvertinimą publikai dėkojo dainininkė.

Atėjusi paskelbti metų dainos radijo laidų vedėja Livija Gradauskienė tėčiu šiemet tapusiam J. Jankevičiui padovanojo šliaužtinuką ir pasveikino su sūnelio Leono gimimu.

Scenoje staigmenų iš tiesų netrūko. Atėję pristatyti kitą nominaciją broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai sudainavo Sauliaus Prūsaičio dainą „39“. „Norim atsiprašyti, kad sugadinom Sauliaus dainą“, – juokavo jie.

Vakaro vedėjų paprašyti paskelbti metų albumą jie išsitraukė ir visai auditorijai parodė savo asmeninių nuotraukų albumą. „Aš rinkau viršelį, o brolis nuotraukas“, – sakė krepšininkai.

Tai buvo ir viena iš paskutinių progų (vasario 15-ąją Vilniuje laukia grupės koncertas) pamatyti „Lilą ir Innomine". Renginyje jie pasirodė kartu su „G&G Sindikatu".

Skandalingasis Egidijus Dragūnas šioje scenoje taip pat nevengė pašaipių replikų. Jis čia pakvietė savo mylimąją Kotryną Kozlovaitę. „žinot, kodėl Kotryna žiūri į dangų, kai žaibuoja? Nes ji mano, kad Dievas ją fotografuoja“, – juokėsi jis šalia stovint sužadėtinei.

Egidijus taip pat paskelbė, kad ruošiasi vestuvėms. „Mes tuokiamės“, – pareiškė jis.

Po išsiskyrimo jiedu jau buvo mįslingai pranešę apie savo sužadėtuves. Kotryna pasididžiuodama pademonstravo ir sužadėtuvių žiedą.

Paskelbus geriausią metų atlikėją Vidą Bareikį, jis ant scenos taip pat paatviravo. Dainininkas dėkojo savo velionei mamai ir geriausiai savo sūnaus mamai – Jurgai Šeduikytei. „O dabar sutikau ir dar vieną afigieną mamą. Žiūrėsim, kas bus“, – prasitarė dainininkas, užsimindamas apie naujus savo santykius, kaip manoma, su socialinių tinklų žvaigžde Indre Stonkuviene.

1. Metų proveržis

JURIJUS

FLASH VOYAGE.

FREE FINGA

EVGENYA REDKO

KABLOONAK

2. Metų koncertinė grupė/atlikėjas/-a

LILAS IR INNOMINE

JAZZU

SEL

VIDAS BAREIKIS

ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS

3. Metų urban grupė/atlikėjas/-a

FREE FINGA

MIGLOKO

EVGENYA REDKO

ANGELOU

NIKO BARISAS

4. Metų roko grupė/atlikėjas/-a

GARBANOTAS

COLOURS OF BUBBLES

BA.

FLASH VOYAGE

jauti

5. Metų alternatyvos grupė/ atlikėjas(-a)

KABLOONAK

WITHOUT LETTERS

PAULIUS KILBAUSKAS

AUTISM

ARKLIO GALIA

6. Metų elektroninės muzikos grupė/atlikėjas/-a

DYNORO

JOVANI

TEN WALLS

BEISSOUL & EINIUS

LEON SOMOV

7. Metų hiphopo grupė/atlikėjas/-a

FLYING SAUCER GANG

LILAS IR INNOMINE

8 KAMBARYS

VILNIAUS ENERGIJA

MAD MONEY

8. Metų vaizdo klipas

JAZZU „Wild"

VILNIAUS ENERGIJA „Bepilotė mašina"

ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS „Mažulė"

VAIDAS BAUMILA ir JUSTĖ „Milijonai"

KABLOONAK „Bruises On Her Legs"

9. Metų pop grupė/ atlikėjas/-a

JAZZU

JUNIOR A

VIDAS BAREIKIS

MONIQUE

JUSTINAS JARUTIS

9. Metų tradicinės popmuzikos grupė / atlikėjas/-a

SAULIUS PRŪSAITIS

KASTYTIS KERBEDIS

IRENA STAROŠAITĖ

INGA VALINSKIENĖ

PIKASO

10. Metų kūrinys / daina

JURIJUS „Run With The Lions"

JAZZU „Dumblas"

VIDAS BAREIKIS IR 8 KAMBARYS „Ežero dugne"

ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS „Mažulė"

JOVANI feat. JAZZU „I Should Have Known"

11. Metų albumas

BA. „H8"

LILAS IR INNOMINE „Viskas"

JAZZU „Jazzu"

VIDAS BAREIKIS „Ežero dugne / Ant bangos"

FREE FINGA „Pick Up Line"

12. Metų atlikėjas / -a

JAZZU

VIDAS BAREIKIS

SAULIUS PRŪSAITIS

ANDRIUS MAMONTOVAS

DYNORO


13. Metų grupė

BA. LILAS IR INNOMINE

8 KAMBARYS

ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS

PIKASO

Specialus LATGA prizas geriausiam metų tekstų autoriui atiteko atlikėjui Stanislovui Staviskiui-Stano. Tai buvo keturioliktoji vakaro statulėlė.

Renginio akimirkos:

M.A.M.A apdovanojimai yra rengiami nuo 2014-ųjų metų. Tai didžiausias muzikinis renginys šalyje, kurio metu yra pagerbiami ir apdovanojami muzikos pasaulio žmonės ir ryškiausi pastarųjų metų muzikiniai įvykiai. Tiesa, dar anksčiau (2000 - 2009 m.) šalyje buvo rengiami Auksinių ir platininių albumų ir singlų apdovanojimai, kurie ir tapo šiandienio renginio pradžia.

Vakaro svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)