Neseniai pradėjęs aktyvesnę fizinę veiklą Merūnas ir jau kuris laikas reguliariai sportuojanti jo žmona Erika nė kiek nedvejodami sutiko tapti „Geros sveikatos klubo“ ambasadoriais ir mankštos vadovais: „Norime ne tik patys išmokti naujų sporto pratimų, bet ir kitus pamokyti. Parodysime, kad sportas ne kančia, o malonumas ir, svarbiausia, sveikata!“ – sako garsi pramogų pasaulio pora. Mankštoje jie kartu visais mokysis klasikinės aerobikos judesių.

Specialios mankštos mokymų metu Erika pastebėjo, kad dauguma pratimų yra nesudėtingi ir ne per daug aktyvūs, o svarbiausia, „jie ne tik stiprina kūno raumenis, bet ir gerina laikyseną. Po treniruotės iškart jautiesi lengvesnė, tiesesnė ir kur kas energingesnė“, - savo įspūdžiais po aerobikos pamokos dalinasi moteris.

Paklausta, kodėl pradėjo sportuoti, Erika pasakoja: „Niekada nebuvau ypač aktyvi sportininkė, tačiau keletą metų žaidžiu tinklinį, taip pat lankau šokius. Dabar sportuoju todėl, kad, paprasčiausiai, tai darydama jaučiuosi geriau“.

Merūnas, prisimindamas savo pirmąją pažintį su sportu, šypsosi: „Kaip bebūtų keista, dar ankstyvoje jaunystėje esu bandęs tokias sporto šakas kaip šaudymas, kultūrizmas, dziudo, plaukimas ir netgi boksas. Tiesa, pastarasis kelia nekokius prisiminimus – teko atsisakyti šio sporto iškart po to, kai savo priešininkui nenorėdamas sulaužiau nosį.“

Operos solistas šiuo metu stengiasi sportuoti aktyviau ir džiaugiasi, kad po kiekvieno užsiėmimo jaučiasi gerokai žvalesnis ir judresnis.
Taigi Merūnas ir Erika laukia visų, norinčių drauge pajusti gerą nuotaiką, išbandyti smagius pratimus ir pabūti šaunioje kompanijoje, ir pažada: „Bus geras oras, bus gera nuotaika, bus ne tik smagu, bet ir tikrai naudinga sveikatai“.

Klasikinė aerobika – tai treniruotė, kurios metu didinamas fizinis aktyvumas, stiprinami kūno raumenys, gražinamos kūno linijos, gerinama širdies bei kvėpavimo takų veikla. Aerobikos užsiėmimai taip pat gerina laikyseną ir didina bendrą energijos kiekį organizme.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“, kurią pristato „Geros sveikatos klubas“, vykta birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos organizuojamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto arba Vingio parko estrados; Kaune, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. Santakos parkelyje; Panevėžyje, ketvirtadieniais nuo 18 iki 19 val. Berčiūnų miške arba Parko gatvės parke; Šiauliuose, ketvirtadieniais nuo 13 iki 14 val. Beržynėlyje.

Šiuo metu prie „Judėk linksmai“ mankštų ambasadorių, vesiančių renginius, būrio yra prisijungę tokie žinomi žmonės kaip Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė, Gabrielė Martirosianaitė, Erika ir Merūnas Vitulskiai, Rafailas Karpis, Viktoras Topol, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija ir Artūr Bajor, Ineta Stasiulyė, Tomas Kairys. Visi jie žada pristatyti po vieną ar kelias „Judėk linksmai“ programos mankštas ir taip pakviesti visus pradėti gyventi sveikiau.

Pasak organizatorių, tikimasi, kad mankštos po atviru dangumi ne tik praturtins socialinį miesto gyvenimą, bet ir bus puiki proga sportuoti bei bendrauti tiems, kurie iki šiol turėjo mažiau galimybių tai daryti ‒ pavyzdžiui, senjorams. Taip pat šie sporto renginiai turėtų būti naudingas laisvalaikio praleidimo būdas atostogas mieste leidžiantiems vaikams bei jaunimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)