Teigiama, kad moterys sutarė, jog viena garsiausių moterų Jungtinėje Karalystėje K. Price pareklamuos „Elvyra Design“ papuošalus „Instagram“ tinkle, tačiau pasisavino daiktus ir dingo. Kovą jai buvo sumokėta 250 svarų (282 eurai) už šią paslaugą ir nusiųsta specialiai jai pagamintų papuošalų už 1000 svarų (apie 1129 eurai), tačiau žvaigždė susitarimo neįvykdė.

Šiandien su DELFI kalbėdama E. Monginienė tikina, kad ši nemaloni patirtis jai yra, deja, ne pirmoji. Praeityje juvelyrę apgavo ne tik socialinių tinklų garsenybės iš užsienio, bet ir puikiai žinomi pramogų verslo asmenys Lietuvoje. Stambiausios apgavystės nuostoliai siekia net 8 000 eurų.

Bet apie viską nuo pradžių.

K. Price pati rodė iniciatyvą reklamuoti juvelyrinius gaminius

Šiuo metu Jungtinės Karalystės žiniasklaidos dėmesį juntanti ir papuošalų bei pinigų grąžinimo iš britų žvaigždės laukianti E. Monginienė tikina, kad dabartinė skandalo stadija nepakito – kol kas kūrėja neatgavo nei juvelyrikos dirbinių, nei pinigų.

„K. Price bei jos atstovai šioje situacijoje nieko nekomentuoja. Tiesa, jie ir neturi, ką pasakyti, nes mes turime visus mūsų susirašinėjimus. Kadangi visa tai tęsėsi keturis mėnesius“, – sako papuošalų kūrėja.

Pasirodo, kad į žinomą lietuvių dizainerę kreipėsi pati K. Price, sakydama, jog labai žavisi jos darbu. Modelis net norėjo tapti jos prekinio ženklo veidu.

„Nesame toks prekinis ženklas, kuris lįstų į skandalus, nes mano vertybės tikrai ne tokios. Tačiau man buvo smagu, kuomet 1,8 mln. sekėjų turinti garsenybė norėjo reklamuoti mano kurtus papuošalus. Ji pasiprašė būti šių metų „Elvyra Desing“ ambasadore. Dėl to ir susidomėjome. Ji turi ne tik labai daug sekėjų. Kuomet gyvenau Anglijoje, jos veidas puošė daug žurnalų viršelių ir tai ne visada buvo tik skandalai. Galbūt Lietuvoje ji geriau žinoma kaip erotinis modelis, tačiau užsienio spauda apie ją dažnai rašo ir iš gerosios pusės. Pavyzdžiui, pirmadienį išėjo jos realybės šou – kaip ir žymioji Kardashianų šeima ji demonstruos savo gyvenimą. Dėl to ir sutikome su šiuo sandoriu. Netrukus pradėjome bendrauti su jos viešųjų ryšių komanda“, – prisimena pašnekovė.

„Elvyros Design“ susirašinėjimas su Katie Price

Juvelyrė atsiuntė savo papuošalus bei padengė 250 svarų (282 eurų) sumą už žvaigždės viešųjų ryšių atstovų darbą. Deja, savo įsipareigojimų K. Price neįvykdė, todėl E. Monginienė ir jos komanda brūkštelėjo ne vieną žinutę, klausdami to priežasčių.

„Paaiškėjo, kad serga jos mama Amy. Mes tai supratome. Tai yra labai žmogiškas faktorius. Mes tikrai jai davėme laiko. Netrukus ji mums žadėjo, kad keliaudama į Afriką turės fotosesiją, kurioje bus panaudoti mūsų papuošalai. Vėliau paaiškėjo, kad ten ji buvo stipriai apvogta, buvo pagrobtos brangenybės. Paklausėme, ar tarp jų ir mūsiškės, tačiau K. Price atstovai patikino, kad mūsų papuošalai yra vietoje ir viskas yra tvarkoje. Buvo žadama, kad įrašas su mūsų papuošalais socialinėje erdvėje atsidurs kaip įmanoma greičiau“, – DELFI pasakojo Elvyra.

Deja, įrašo internete nebuvo matyti ir toliau. Netrukus papuošalų kūrėja gavo žinutę iš K. Price atstovės, kuri tikino nebegalinti susitvarkyti su žvaigžde ir savo darbą perdavė kolegai.

„Davėme jiems dvi savaites laiko, jei ne – sakėme, kad imsimės kitų priemonių. Mes jau nebeprašėme pasidalinti įrašu, tiesiog norėjome atgauti savo papuošalus ir 250 svarų (282 eurų) sumą, kuri buvo skirta viešųjų ryšių atstovams už skirtą laiką, nes šie pinigai yra iš UAB. Tai nėra mano pinigai iš kišenės, aš negaliu taip paprastai jais švaistytis. Viską darome pagal taisykles, legaliai. Jie nieko mums neatrašė. Ignoravo savaitę, todėl mes ėmėmės viešumo“, – sako lietuvė.

Anot E. Monginienės, užsienio žurnalistai kaipmat sureagavo į jos skundą ir yra jos pusėje: „Jie perskaitė susirašinėjimą ir pamatė, kad buvome vedžiojami už nosies“.

Kol kas tiek K. Price, tiek jos atstovai atsitvėrė tylos siena ir šios situacijos nekomentuoja nei žiniasklaidai, nei bandė susisiekti su E. Monginiene.

K. Price – ne pirmoji žvaigždė klientų sąraše

Nors šis įvykis Elvyrai suteikė nemažai neigiamų emocijų, savo klientūra moteris džiaugiasi. Jos papuošalų gerbėjų sąraše – net Monica Bellucci.

„Ji turi daug mūsų papuošalų, tačiau jų nuotraukomis nesidalina, nes ji nešioja „Cartier“. Ji turi su jais sutartį ir tai yra normalu, tačiau man yra didžiulė garbė, kad ji nešioja mano papuošalus ir sako, kad tai daro su malonumu. Tai – man didelis įvertinimas“, – sako ji.

„Elvyra Design“ klientės žinutė

Juvelyrė džiaugiasi, kad jos klientų sąraše galima rasti ir labai svarbių personų, kurie gali mėgautis prabangiu gyvenimu, pažintimis Holivude, privačiais lėktuvais bei statusu. Nepaisant to, moteris neišvengia ir apgaulių.

„Yra keletas nemalonių situacijų. Buvo viena mergina, kuri labai norėjo mūsų diržo. Ji pasidalino nuotrauka, tačiau joje tas aksesuaras vargiai matosi. Mes parašėme, kad tokia fotografija mums netinka, tad ji prižadėjo viską sutvarkyti rugpjūtį. Taip pat viena mergina iš Dubajaus mus apgavo, gavo diržą ir dingo. Bet čia smulkmena, pažįstami žmonės dar labiau nuvilia“, – tikina kūrėja.

Pasirodo, kad nemalonių staigmenų Elvyrai yra tekę sulaukti iš puikiai žinomų pramogų pasaulio atstovų Lietuvoje. Tiesa, kas jie, moteris įvardinti nepanoro.

„Pažįstami žmonės kiaulystes daro ir labai didelėmis sumomis. Stambiausias nuostolis buvo apie 8 000 eurų. Tas žmogus už tokią sumą pasiėmė prekių ir jų nerealizavo, kaip buvo sutarta. Aš to asmens tikrai neatskleisiu. Tikrai galėjau iškelti skandalą, bet palikau taip, kaip yra, tačiau jis tikrai yra žinomas Lietuvoje“, – DELFI sakė pašnekovė.

Nors juvelyrės karjeroje nuostolių būta nemažai, anot jos, jai skaudžiausia ne tai, o dingęs žmogiškumas.

„Žinoma, nesu nei „Gucci“ nei „Dior“, tačiau norisi parodyti, kad su tokiu elgesiu mes nesitaikysime. Nesinori tylėti. Esu kūrėjas, žmogus ir nežinai, kur gyvenime gali atsidurti. Viešumas tapo perspėjimu kitiems kūrėjams, kad jie saugotųsi. Tokia ta mūsų žinutė. Tas skandalas mums jokio pelno neduos. Juk prekės ženklo gerbėjai tokiu būdu neatsiranda. Nepaisant to, tokios situacijos man duoda dar didesnį spyrį į šikną ir norą eiti į priekį. Nereikia bijoti išlįsti iš Lietuvos rinkos, tačiau reikia tikėti ir bandyti“, – teigia lietuvė.

Skandalu susidomėjo užsienio spauda

DELFI primena, kad šis skandalas nuskambėjo ir užsienio žiniasklaidoje – apie tai rašė „The Sun“ ir „Daily Mail“.

Paviešintame moterų susirašinėjime buvo matyti, kad K. Price sausio 17 dieną rašė, jog papuošalai jai labai patinka ir pasiūlė susisiekti su jos viešųjų ryšių komanda.

Susisiekus elektroniniu paštu, abi pusės tą pačią dieną sutarė, kad K. Price pareklamuos E. Monginienės papuošalus savo socialiniuose tinkluose.

Žvaigždės atstovai laiškuose tikino, jog K. Price yra viena garsiausių moterų Jungtinėje Karalystėje ir 99,9 proc. visko, ką ji parašo socialiniuose tinkluose, patenka į viso pasaulio žiniasklaidą.

„Elvyra Design“ papuošal

Negana to, buvo tikinama, kad neseniai su ja bendradarbiavusi kompanija per valandą sulaukė 30 tūkstančių naujų sekėjų feisbuke, o per savaitę pagerėjo jų apyvarta.

Tuomet „Elvyra Design“ kovo 7 dieną nusiuntė tris poras auskarų ir apyrankę, kurių vertė 1000 svarų (apie 1129 eurai) ir papildomai sumokėjo 250 svarų (282 eurai), pridėjo dovanų.

Tačiau nei „Instagram“ nei „Facebook“ jų produkcija neatsirado, nors visa tai turėjo įvykti kovo 16 dieną.

Kovo 26 d. K. Price atstovai parašė laišką, kad žvaigždė papuošalus pasiėmė į Pietų Afriką, kur parašys labai gražų atsiliepimą apie juos. Šis darbas buvo įvardintas kaip itin svarbus.

Tačiau viešumo E. Monginienė taip ir nesulaukė, nes kelionės metu neva susirgo žvaigždės mama Amy.

Tuomet „Elvyra Design“ pareikalavo grąžinti tiek papuošalus, tiek sumokėtus pinigus.

„Tai nėra pinigų klausimas, tai labiau principinis reikalas. Mus ignoruoja jau ilgą laiką. Katie pasisavino mūsų papuošalus ir pinigus, likome apgauti“, – užsienio spaudai teigė „Elvyra Design“ atstovai.

„The Sun“ bandė susisiekti su pačia K. Price, tačiau kol kas jokio atsakymo nesulaukė. Žurnalistų žiniomis, žvaigždės turtas vertinamas 45 milijonais svarų (50,7 mln. eurų).

E. Monginienės kurti papuošalai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)