Kalėdos?! Ne! Kiekvienas vaikas turi savo svajonių pasaulį, todėl jie yra ypatingi, nuoširdūs ir be galo kūrybiški. Mano sūnus nusprendė, kad 5-ojo jubiliejaus proga, mes papuošime eglutę.

Esu be galo laiminga, kad rugsėjo 24-ąją likimas man padovanojo pačią geriausią dovaną! Su gimtadieniu, sūnau!“ – šiltai savo atžalą feisbuke sveikino žinoma mama.

Tokia netradicinė gimtadienio idėja greitai sulaukė teigiamų Katerinos artimųjų, bičiulių bei kitų sekėjų įvertinimų socialinėje erdvėje.

Delfi susisiekus su profesionalia šokėja, ji mielai sutiko papasakoti, kaip apskritai gimė ši idėja ir ar eglutė jų namuose žibės iki pat didžiųjų metų švenčių.

„Nežinau, iš kur jam kilo ši idėja, tačiau prieš savaitę, ruošiantis gimtadieniui, jis man sako: „Žinai, ką, mama? Mes su tavimi papuošime eglę“. Paklausiau jo, kodėl, o jis atsakė: „Aš noriu, kad mano dovanos gulėtų po egle“, – savo sūnaus Rojaus Patriko žodžius cituodama šypsenos nesulaikė pašnekovė.

„Dar bandžiau išsiaiškinti, ar jis tik nemaišo šios šventės su Kalėdomis, tačiau, pasirodo, ne – jis tiesiog savo gimtadienio proga norėjo eglutės. Jis puikiai viską supranta ir tikrai orientuojasi metų laikuose, tik, matyt, ta eglė jam buvo svarbi užgaida“, – šiltai pasakojo berniuko mama.

Katerina sutinka, kad Kalėdos vaikams iš tiesų labai stipriai įstringa į atmintį, o jos sūnus tuo mėgaujasi dar ilgiau, kadangi mini ir katalikų, ir stačiatikių laukiamiausią žiemos šventę.

Atkabinėti sūnų nuo eglutės puošimo Katerina net nesiryžo. Anaiptol, jai smagu pastebėti, kad jos vaikas turi tokių kūrybingų sumanymų.

Katerina Voropaj

„Kai aš augau su seserimi, mes taip pat turėjome kūrybinę laisvę. Jei šaudavo kokia nors mintis, mama mus palaikydavo, skatindavo užsiimti menine improvizacija. Esu jai už tai dėkinga. Tad ir sūnaus atkalbinėti nesinorėjo, nes manau, kad svajonės, kūryba mus išlaisvina. Kodėl mes turime ledus valgyti tik vasarą, o eglutę puošti tik žiemą?“ – garsiai svarstė pašnekovė.

Tiesa, Katerina mielai sutiktų, kad eglutė namuose stovėtų tik ribotą laiką.

„Tikiuosi, kad ši eglė pas mus iki Kalėdų nestovės. Jau ją puošiant, gimtadienio išvakarėse, svarsčiau – įdomu, ką apie tai galvoja kaimynai, išvydę eglutę pro langą, – nusijuokė ji. – Gal ateis diena, kai mes ją paslėpsime ir ištrauksime ją tik jau žiemos šventėms. O kol kas džiaugiamės.“

Garsi šokėja pasidžiaugė ir tuo, kad jos sūnus yra stebėtinai išmintingas savo amžiuje.

„Tai jau visa asmenybė su savo norais, pavyzdžiui, kiekvieną rytą ponaitis išsirenką, ką jis norėtų vilkėti. Pagal jį viskas turi būti suderinta. Apsirengus keliaujame į vonios kambarį, kuriame trys dantų šepetėliai – kiekvienas skirtingai nuotaikai, – juokėsi mama. – Jis turi savo nuomonę, kuri neretai būna tvirta. Manau, kad paaugus ši savybė jam gali tikrai praversti. Pavyzdžiui, jis visada žino, ką nori valgyti ar kokį būrelį lankyti.“

Ar Rojus Patrikas linkęs į šokių pasaulį, kaip ir jo mama?

„Man jis pasakė, kad arba šoks pas mane, arba jis visai nešoks. Su juo neretai pašokame kartu namuose, tad jei jis kartais nepasirinktų šios sporto šakos, nieko tokio, tai manęs negąsdina. Manau, kad viskas ateityje dar gali labai keistis“, – šyptelėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)