Grupės „Pop Ladies“ narė ir atlikėja atvirai sako, jog nors ir darbų nemažėja, tačiau šis laikas jos gyvenime yra nuostabus. „Ši vasara man labai patinka tuo, kad šiemet jau išmokau suderinti koncertinę veiklą su šeima. Galbūt išmokau tiesiog planuotis savo laiką ir žinau į priekį, jog, pavyzdžiui, poryt neturiu svarbių ir neatidėliotinų veiklų. Tiesiog iš karto tą laiką suplanuoju su vaikais. Gal jau pripratau ir vaikai paaugo, todėl ir sunkumai pasikeitė, nes auga charakteriai ir asmenybės, bet, kita vertus, jie jau žmogeliukai, kurie kažką supranta ir su jais galima susitarti“, – kalbėjo žinoma moteris.

Paklausta, kaip su vyru bei žinomu kompozitoriumi Deivydu Zvonkumi dalijasi dvynuku auginimo rūpesčiais, atlikėja nusišypsojo: „mes su vyru tiesiog labai gerai sutariame ir abu nesame konfliktiški žmonės. Kartais viskas pavyksta spontaniškai, bet abu susideriname, kuris tuo metu gali paimti vaikus ar, pavyzdžiui, kada galime išvažiuoti į svečius. Visada susideriname ir, ačiū Dievui, yra gerų žmonių (juokiasi). Sesuo, močiutės ir net draugės mielai padeda. Mielai tuo pasinaudoju.

Man atrodo, kad viskas, ką žmonės mato socialinėje erdvėje, yra pagražinta. Dažniausiai juk keliame tai, kas kelia mums šypseną ir yra smagu. Bet juk su telefonu nevaikštai nuolatos, o būnant blogos nuotaikos nesinori net į tai pažiūrėti ar filmuoti.

Žinoma, kad ir man būna blogos dienos. Tuomet būnu susiraukusi ir pavargusi arba tiesiog išgyvenu prastesnę dieną. Man paburbant mano vyras, kadangi jis labai atlaidus, nekonfliktuoja ir nieko neatsako. Jis arba nutyli, arba tiesiog nugesina. Po kelių minučių suprantu, kokia esu negera ir tada rašau arba skambinu, kad atsiprašau pasikraščiavusi. Kiekvienas iš mūsų ir ypač mamos, kurios augina ne vieną vaiką, puikiai žino, kad nebūna viskas rožėmis klota ir tikrai yra sunku. Auginti vaikus yra darbas ir tikrai sunkus“, – atviravo dainininkė.

K. Zvonkuvienė neslėpė, jog nors kartais sudėtinga rasti laiko sau ar pailsėti, kiekvienai mamai svarbu nepamiršti, jog didžiausias stebuklas vis dėlto yra vaikai. „Tai svarbiausia ir didžiausias stebuklas, kuris gali nutikti vyro ir moters gyvenime. Manau, kad mums, visiems tėvams, reikėtų to nepamiršti kai labai sunku.

Net ir pasikraščiavusi aš tuoj pat apkabinu vaiką ar vyrą ir prisimenu, kiek laukėme bei kiek to norėjome. Ne kartą sakiau, kad galėčiau paaukoti turbūt viską vardan to, kad tapčiau mama. Reikėtų to nepamiršti ir įvertinti. Reikėtų neapleisti ir savęs. Jei jautiesi pervargusi, pasinaudokite artimųjų pagalba ir neverskite visko ant savo pečių. Tikrai esu iš tų, kurios sako, kad gali viską ir su viskuo susitvarkys, bet galiausiai tas nuovargis išeina ir ne pačia maloniausia forma“, – patarimų kitoms mamoms negailėjo Katažina.

DELFI pašnekovė įsitikinusi, jog moteriai svarbu ne tik pabūti su mylima šeima, tačiau kartu nepamiršti ir draugų. Nueiti kartais į kiną su vyru ar ištrūkti į miestą paplepėti su draugėmis – būtina, nes smagus bendravimas bei potyriai tik papildo gyvenimą pačiomis įvairiausiomis spalvomis.

„Nereikia tai daryti nuolatos, tačiau nepamiršti taip pat svarbu. Ne kartą pati save verčiau pajudėti, susitvarkyti ir eiti į miestą susitikti su draugais. Labai greitai galima prarasti ryšį su bičiuliais. Po keletos mėnesių užsidarymo gali tiesiog suprasti, kad nebėra apie ką bendrauti. Tačiau, kita vertus, jei tai tikri draugai, jie supras, jog atsiradus vaikams ir šeimai į tavo gyvenimą ateina kitas laikotarpis ir net po ilgo nebendravimo vis tiek rasite bendrą kalbą bei bus taip pat smagu. Tik nereikia pamiršti savęs, aplinkinių žmonių ir draugų.

Galiu iš savo patirties pasakyti, jog kartais pakanka ir vienos žinutės ar retų pasimatymų, jog draugių veiduose šviestų šypsena. Taip ir vyrui, ir draugėms, šeimos nariams reikia mūsų dėmesio. Nebūtina skirti tam ilgas valandas, bet kartais šiltas žodis, gražus gestas ar maža dovanėlė reikš daug daugiau“, – įsitikinusi atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)