Antradienį į Lietuvoje kilusį skandalą sureagavo ir pagrindinis „Kangoo Jumps“ biuras Londone, po kelių dienų buvo pranešta ir apie darbo netekusius klubo darbuotojus.

„Gerbiama „Kangoo Jumps“ bendruomene ir kiti, šiuo pranešimu mes norime pareikšti, kad „RDM SA“, pagrindinė „Kangoo Jumps“ prekės įmonė, netoleruoja neapykantos kalbos nė prieš vieną mažumos bendruomenę. Dėl šios priežasties įrašas, kuriuo pasidalijo „KangooClub Lietuva“ buvo pasmerktas ir ištrintas iš visų tarptautinių platformų.

Gaila, tačiau įrašų, kurie buvo parsisiųsti ir publikuoti, ištrinti nėra galimybių, tad gali būti, kad internete jų dar pasirodys. „RDM SA“ džiaugiasi savo pasauline bendraminčių kūno rengybos specialistų šeima, kuri, nepriklausomai nuo seksualinės orientacijos, dirba kartu, siekiant gerinti sveikatingumo svarbą visame pasaulyje.

Imamės skubių veiksmų stengdamiesi pašalinti šio žiauraus vaizdo įrašo kūrybiniame procese dalyvavusių asmenų atstovavimą mums. Reiškiame asmenišką atsiprašymą visų, kuriuos šis vaizdo įrašas paveikė tiesiogiai ir netiesiogiai. Atsiprašome LGBTQIA+ bendruomenės. Sunku ir paaiškinti, kaip nusivylėme savo tinklo žmonėmis, siekusiais skleisti tokius nesveikus savo įsitikinimus“, – rašoma oficialiame „Kangoo Jumps“ puslapyje.

Apie tai, kad netrukus po šio pranešimo licencijos neteko kartu su P. Gražuliu šokę treneriai, portalui lrytas.lt patvirtino jau buvęs „Kangoo Jumps“ darbuotojas Tadas Romeika.

Skaudžiausia esą buvo tai, kad nė su vienu šokėju, pasirodžiusiu vaizdo įraše, nebuvo pasikalbėta ir jų nuomonės neklausta. Esą tiesiog buvo atimtos licencijos.

„Labiausiai pikta, kad nesuteikė šanso net pasiteisinti. Būtų pagarbu bent jau paklausti, ar tikrai taip padarėme, ar tikrai tokia daina. Liūdna, kad tiek metų dirbome ir taip su mumis pasielgė. Visi visiškai kitaip interpretavo, nežinome, kas ir kodėl mums pakišo koją“, – lrytas.lt kalbėjo T. Romeika.

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė, vertindama pirmadienį pasirodžiusį „Kangoo Club Lietuva“ vaizdo įrašą, teigė, kad įmonė galimai pažeidė Lygių galimybių įstatymą.

„Vertinu neigiamai, įžvelgiu Lygių galimybių įstatymo pažeidimą. Įmonė, kuri reklamuoja savo paslaugas ir skleidžia informaciją, kuri žemina asmenis dėl jų fizines orientacijos“, – antradienį žurnalistams teigė B. Sabatauskaitė.

Apie Seimo nario P. Gražulio elgesį kiek anksčiau pasisakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė. Pasak jos, politiko elgesys bus svarstomas Seimo komisijos posėdyje.

Tuo tarpu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen P. Gražulio poelgį pavadino dar viena „nemalonia staigmena“.

Prieštaringais pasisakymais prieš homoseksualus garsėjantis Seimo narys P. Gražulis apie išplatintą vaizdo įrašą, kuriame šokama pagal lietuvišką muzikinį kūrinį „Kas nešokinės“, sakė, kad buvo pakviestas palaikyti prieš karantino suvaržymus protestavusių sportininkų, o tokį muzikinį kūrinį neva pasiūlę jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1077)