„Netekome didžio žmogaus“, – taip po maestro Virgilijaus Noreikos netekties pokalbį su DELFI pradėjo kartu su juo dainavęs Lukas Pačkauskas.

„Maestro buvo pavyzdys profesionalams ir apskritai visiems muzikams. Nesvarbu, kokio stiliaus. Taip pat ir man. Jis man tapo puikiu pavyzdžiu, kaip reikia dirbti ant scenos, rodė labai profesionalų požiūrį į muziką, į kūrybą ir apskritai į gyvenimą“, – kalbėjo L. Pačkauskas.

Atlikėjas teigia turėjęs mažai vilties, kad V. Noreika sutiks su jo pasiūlymu prisijungti ir kartu sudainuoti dainą „Laikas“, tačiau, anot jo, tai išaugo į gražią draugystę, kurią sunku pavadinti tiesiog bendradarbiavimu. „Žinoma, labai gaila, kad vėliau mūsų bendravimas nutrūko, tačiau man išliko vien geriausi prisiminimai“, – teigė pašnekovas ir pareiškė užuojautą maestro artimiesiems.

Lukas ir Virgilijus Noreika „Laikas“:

O kaip viskas prasidėjo? „Labai spontaniškai ir netikėtai. Kai kūrėme tą dainą, eksperimentiniu būdu ieškojome žmogaus, kuris atstovautų tai vyresnei kartai ir su kuriuo būtų galima sudainuoti. Tačiau maestro Virgilijų Noreiką mes pasilikome pakalbinti pačioje pabaigoje, nes mums atrodė, kad tai nerealu, nes jis buvo operos grandas. Galvojome, kad būtų nesąmonė net siūlyti, nes greičiausiai jis net nesutiks. Na, tiesiog aš, kažkoks pienburnis, siūlau sudainuoti dainą hiphopo stiliumi. Ar jam bus verta? Bet nustebino tai, kad jis iš karto sutiko. Kiek pamenu, paprašė atsiųsti natas ir žodžius, o tada po kelių dienų sutiko“, – prisiminimais dalijosi Lukas.

Vien tik vienu įrašu studijoje viskas nesibaigė, maestro su Luku ir toliau bendradarbiavo, važiuodavo į koncertus ir net įrašė dar vieną dainą.

„Buvome išleidę antrą singlą „Norai“, bet tai buvo greičiau tęstinumo intensija, bet be abejo mes supratome, kad nepakartosime pirmojo singlo sėkmės, – pasakojo pašnekovas. – Gal buvo minčių ir apie albumą, bet tai buvo tik šnekos.“

Lukas skaičiuoja, kad su Virgilijumi aktyviai bendravo dvejus ar trejus metus, tačiau bendravimas nutrūko, o pastaruoju metu jiems tekdavo susitikti tik filmavimų užkulisiuose. „Turėjome ne vieną pasiūlymą dar kartą tą dainą kartu sudainuoti, deja, neteko“, – kalbėjo atlikėjas.

Ir maestro sveikata pastaruoju metu silpnėjo, anot Luko, jam apie tai girdėti neteko.

DELFI primena, kad Lietuvos operos grandas Virgilijus Noreika mirė šeštadienį. Nuo pirmadienio ryto su juo buvo galima atsisveikinti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Antradienio popietę maestro bus palaidotas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)