Tris dienas Smiltynės Jachtklube vyko regata ir savaitgalio stovykla „INREAL vasara vaikams”. Luca prisijungė prie stovyklos organizatorių - antrus metus vykstančios „Smiltynės Jachtklubo regatos - Lietuvos Platu 25 jachtų klasės čempionato“ bei Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcijos „Padovanok vaikui vasarą“.

„Nuostabu, kad kartu galime padaryti puikių ir svarbių dalykų, - po stovyklos uždarymo kalbėjo Luca. - Mėgstu gaminti didelei bendruomenei, jaučiuosi gerai, kai visi padeda vieni kitiems, kartu gamina, ragauja. Gamindami galime kalbėtis, pasakoti dienos įvykius”.

Kaip rašoma spaudos pranešime, stovykloje laiką leido apie 70 globos namuose gyvenančių vaikų ir savanorių. Kai kurie vaikai iki šiol nebuvo matę jūros. „Labai tikimės, kad vaikai tokio savaitgalio niekuomet nepamirš, - pasibaigus stovyklai kalbėjo stovyklos organizatorė, INREAL grupės projektų vadovė Miglė Savickaitė. - Stovyklos pradžia buvo kupina nežinomybės ir nerimo. Kaip vaikai jausis? Ar jiems patiks mūsų sugalvotos pramogos? Ar jie nenorės namo? Tačiau dvejonės dingo, kai visi kartu nuėjome prie jūros. Maudymosi kostiumėlius apsirengę, iškart šoko į bangas. Jų džiaugsmui nebuvo galo, jie nepaliovė dalintis įspūdžiais: „Jūra yra šalta, graži, mėlyna ir be krašto”.

Vaikai kartu su buriuotojais plaukiojo jachtomis, žiūrėjo regatą mariose, stebėjo, kaip teka saulė mariose ir kaip leidžiasi prie jūros, kartu su Krašto apsaugos savanoriais žaidė komandinius žaidimus, aplankė Jūrų muziejų. Šeštadienio vakare Jūros šventės fejerverkai iš stovyklos matėsi tarsi ant delno.

„Visada pasijuntu labai laiminga ir gal šiek tiek melancholiška, kai suvokiu, kad akimirkos, kurias išgyvenome drauge su vaikais stovykloje, kai kam gali likti visam gyvenimui. Gali būti, apie tai niekada nesužinosiu, o mes niekada nesusitiksime, tačiau gyventi kažkieno prisiminimuose yra labai gražu”, - kalbėjo Miglė Savickaitė.

Ne mažiau svarbu nei plaukiojimas jachtomis ir žaidimai prie jūros, vaikams buvo ir skanus maistas. Kartu su Luca jį ruošė stovyklos savanoriai. „Savanorystė svarbi ne tik tiems, kam ją dovanojame, bet ir patiems savanoriams. Kiekvienas iš mūsų turime savo kasdienybę, veiklas, gražius namus, kartais yra vertinga nuo to atsitraukti, iš arčiau pamatyti, kokia nepatogi gali būti kasdienybė. Nuostabus jausmas, kai du skirtingi pasauliai, atsidūrę vienas šalia kito, sukuria tokių gražių dalykų”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)