„Tikimės, jog šios mankštos paskatins žmones daugiau dėmesio skirti savo kūnui. Be to, visada įdomu išmokti naujų dalykų. Taip pat norėtųsi, kad mūsų pasyvi visuomenė „prabustų“ – daugiau judėtų, sportuotų, atrastų naujų mankštos pratimų“, - apie savo sprendimą prisijungti prie Geros sveikatos klubo mankštų vadovų pasakojo atlikėjai ir šokėjai Karina ir Saulius Skambinai.

Aktyvi fizinė veikla Karinos ir Sauliaus gyvenime yra svarbi. Atlikėjai pasakojo, kad sportas juos lydi nuo pat vaikystės. „Net tada, kai nėra treniruočių, galvoje vis sukasi mintys, kad reikia greičiau pradėti sportuoti. Norisi jausti, kad kažką darai savo kūnui – juk kūnui irgi reikia skirti dėmesio, ir ne tik tam, kad gerai atrodytum, bet ir kad geriau jaustumeisi“, - patirtimi dalinosi Karina ir Saulius.

Savo fizine forma patenkinta Karina prisipažino šiuo metu sportui daug laiko neskirianti. „Tiesą sakant, labai norėtųsi sportinio krūvio turėti daugiau – bent pora kartų per savaitę rimčiau pasitreniruoti. Kartais jaučiuosi daug geriau, kai skauda visus raumenis, kai jaučiu, kad visas kūnas dirba,“- neslėpė moteris.

Tuo metu Saulius atviravo, kad savo apimtimis ir fizine forma per daug nesidžiaugia. „Nuo tada, kai pasitraukiau iš didžiojo sporto, šiek tiek apsileidau. Tikiuosi, greitu metu grįžti į teisingas vėžes“, - šypsojosi šokėjas.

Norėdami ir kitus paskatinti kuo aktyviau sportuoti ir tokiu būdu ne tik gražinti kūno linijas, bet ir gerinti sveikatos būklę, Karina ir Saulius kartu su Geros sveikatos klubu visų laukia šį sekmadienį vyksiančioje „Zumba“ mankštoje. Treniruotėje populiarieji atlikėjai išmokys smagių žingsnelių ir karštų, visą kūną atpalaiduojančių judesių. Jie ne tik nenuvargins, bet ir leis pasijusti kur kas energingesniais.

„Mes visuomet pasiruošę padėti atrasti aktyvaus gyvenimo teikiamą malonumą, todėl labai pasistengsime, kad kiekvienas Geros sveikatos klubo mankštos dalyvis pasijaustų tikru šokėju ir suprastų, kad šokis – smagi emocinga fizinė veikla“, - tikina atlikėjai.

„Zumba“ – energinga treniruotė, kurioje atliekami lengvai atpažįstami šokių – merengue, salsa, cumbia, mambo, samba, flamenco, hip hop ir kitų – žingsneliai bei judesiai. Jie derinami su kūno stiprinimo pratimais.

Atliekant „Zumbos“ judesius dirba visas kūnas, gerinamas bendras raumenų tonusas, ypač treniruojami pilvo preso ir nugaros raumenys, lavinama pusiausvyra ir stiprinami kaulai. Sutvirtėjus pilvo raumenims mažinama nugaros apkrova ir skausmas. Mankštos tempas nuolat kinta tarp greito ir lėto, todėl sportuojant nepervargstama.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“, kurią pristato Geros sveikatos klubas, vyksta birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos organizuojamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto arba Vingio parko estrados; Kaune, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. Santakos parkelyje; Panevėžyje, ketvirtadieniais nuo 18 iki 19 val. Berčiūnų miške arba Parko gatvės parke; Šiauliuose, ketvirtadieniais nuo 13 iki 14 val. Beržynėlyje.

Šiuo metu prie Geros sveikatos klubo mankštų ambasadorių, vedančių renginius, būrio yra prisijungę tokie žinomi žmonės kaip Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė, Gabrielė Martirosianaitė, Erika ir Merūnas Vitulskiai, Rafailas Karpis, Viktoras Topol, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija ir Artūr Bajor, Ineta Stasiulyė, Tomas Kairys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)