Ispanijoje karantinui likusi manekenė Solveiga Mykolaitytė sužibo menininko nuotraukose, kuriose puikiai atsispindi daugelio šiandieninis gyvenimo būdas. Fotosesiją fotografas atliko iš savo namų Vilniuje per kompiuterio vaizdo kamerą.

„Mes užmigome viename pasaulyje, o pabudome – jau kitame. Kai didžiausi pasaulio mados miestai: Niujorkas, Milanas, Paryžius, Londonas, Tokijas ir Madridas visiškai sustojo ir buvo užrakinti, vienintelė mums likusi mados meka – mūsų namai.

Fotosesija, kuri vyko 3538 km atstumu, kai fotografas – Vilniuje, o aš – Ispanijoje! Nuostabu yra tai, kad tokių nuotraukų neparedaguosi, nepataisysi, nieko nepakeisi. Čia viskas natūralu, tikra, gyva“, – pasidžiaugė S. Mykolaitytė.

Fotografas J. Misevič „Delfi“ prisipažino, kad veiklos stygius karantino laikotarpiu jau ėmė kelti liūdesį.

„Kadangi fotografija – ne tik darbas, bet ir vienas pagrindinių hobių, karantino eigoje jau net pasidarė liūdna, kad nėra galimybės dirbti. Tada socialinėje erdvėje pastebėjau, kai užsienyje fotografai po truputį pradėjo daryti portretus nuotoliniu būdu. Tai sudomino, nes galutinis rezultatas nėra toks kokybiškas, kaip fotografuojant fotoaparatu, o kokybė primena seną gerą juostinę fotografiją.

Na, o kadangi aš visada su savimi turiu ir juostinę muilinę, negalėjau praeiti pro šalį nepabandęs. Iš pradžių padariau keletą testinių kadrų, o, kai juos pastebėjo Solveiga, nusprendėme susikooperuoti. Vienas dalykas, kai susiskambini su modeliu, pavyzdžiui, iš to paties miesto, o visai kitas, kai modelis – kitoje šalyje.

Iš karto jaučiasi, kad tai yra kažkas naujo. Dar visai neseniai tai atrodė neįmanoma. Na, ir pats fotografavimo procesas vaizdo skambučio metu irgi turi savo šarmo, ypač, kai dėl didelio atstumo vaizdas truputį atsilieka nu garso ir dėl to gali įvykti įvairių kurioziškų situacijų“, – „Delfi“ sakė fotomenininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)