Problemos su policijos pareigūnais

Prieš savaitę, penktadienį, atvykęs į Lietuvą ir jau kitą dieną į Kauną, kur ir gyvena G. Karaliūnaitė, jis negalėjo susitikti su dukra.

„Gintarė sakė, kad leis mums pasimatyti sekmadienio vakarą. Suplanavome, kad 6 valandą atvyksiu ir dvi valandas galėsiu praleisti su dukra. Buvau pasiruošęs ir kai priartėjau prie jos namų durų, ji liepė atvykti kitą dieną. Taip ji nervina mane, bet stengiuosi nepykti ir sutikau. Atvykau pirmadienį, nors turėjau daug reikalų, turėjau laukti kol meistras sutvarkys automobilį. Ji apšaukė mane prie vaiko sakydama, kad visada vėluoju. Kai atvykau į jos namus pastebėjau, kad ir vėl viskas nauja. Nepaisant to, po susitikimo su dukra, ji pradėjo verkti, nenorėjo, kad išeičiau ir prašė nepalikti jos. Nenorėjau išeiti. Norėčiau miegoti prie jos namų, nežinau ką daryti. Man skaudu matyti verkiančią dukrą“, – negalėdamas sulaikyti ašarų pasakojo mergaitės tėvas.

Vėliau jo teisininkė patarė jam nuvykti į vaikų darželį ir ten, sutarus su įstaigos vadove, pasimatyti su dukra, kol ją pasiims mama. Jam belaukiant, kada mergaitė baigs valgyti, į darželį atvyko ir G. Karaliūnaitė. Pora ir vėl susiginčijo. Vėliau jis pasakojo nuvykęs į atlikėjos namus ir pamanęs, kad jos ir dukters nėra namuose, norėjo pasikalbėti su vyresnėliu jos sūnumi.

„Paleidau sniego gniūžtę į jo langą, kad išeitų pasikalbėti. Su juo visuomet pavykdavo racionaliai kalbėti. Tačiau jis atidarė langą ir pradėjo mane filmuoti. Aš, pamanęs, kad jis filmuoja linksmą vaizdo įrašą, praėjau dainuoti ir lipdyti sniego senį. Garsiai dainavau, bet tai buvo dienos metas. Vėliau išlindo kaimynas, su kuriuo anksčiau nesutarėme, tad pasakiau keletą aštresnių žodžių ir toliau garsiai dainavau. Nė nenumaniau, kad Gintarė yra namuose, nes jos automobilio nebuvo kieme“, - teigė jis.

Atvykus policijos pareigūnams jie jį išvežė į komisariatą. Vyras piktinosi, jog jam nebuvo paaiškinta, už ką ir kas jo laukia vėliau.

„Visą naktį praleidau kameroje. Iš manęs buvo tyčiojamasi. Praradau savitvardą. Pradėjau aiškinti, kad tai nėra teisinga, bet niekas nekreipė į mane dėmesio. Galiausiai išlaužiau duris, gabalą sienos ir pareigūnai mane sumušė, panaudojo jėgą. Dabar nejaučiu rankos pirštų. Gydytojas sakė, kad turėčiau sugrįžti vėliau, nes dėl to gali būti kaltas užspaustas nervas. Tačiau mane tai jau neramina. Jaučiuosi bejėgis prieš sistemą, nes visi tik juokiasi iš manęs, bet liksiu čia, kol dukra užaugs“, – tikino pašnekovas.

DELFI susisiekus su G. Karaliūnaite ji vyro kaltinimus komentuoti atsisakė. „Kol vyksta teisminiai procesai, nuo komentarų susilaikau“.

Naktį praleido areštinėje

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Justina Kazragytė DELFI patvirtino, jog sausio 27-ąją M. Canuelis buvo pristatytas į komisariatą po to, kai buvo gautas pranešimas apie grasinimus moteriai.

Sulaikytas vyras areštinėje įsisiautėjo ir pradėjo gadinti esamą inventorių, nereagavo į teisėstus pareigūnų reikalavimus nutraukti veiksmus.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 145 str. 1 d. (Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) ir 187 str. 1 d. (Turto sunaikinimas ar sugadinimas). Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Nuo šiol gyvens Lietuvoje

M. A. Canuel sako, kad iki šio sugrįžimo į Lietuvą pasimatyti su dukra interneto pagalba jam vis nepavykdavo, o visiems jo ir dukters bandymams bendrauti trukdė G. Karaliūnaitė. Anot jo, ji keldavo triukšmą, padidindavo fone veikiančio televizoriaus garsą ir panašiai.

Norint pamatyti dukrą, Kanadoje jam tekdavo keltis 4 valandą ryto. Tačiau, kaip teigia pats Marcas, tai daryti nebuvo sunku. Vis dėlto jis nusprendė apsigyventi kuo arčiau vaiko ir grįžo gyventi į Lietuvą.

„Pirmiausiai aš čia esu dėl dukros. Visada domėjausi ir norėjau studijuoti miškininkystę, todėl ir atsidūriau Lietuvoje, bet per pastaruosius kelerius metus supratau, kad turėčiau būti ne miškininkas, o psichologas. Dėl kovos, kuri vyksta su mano žmona, daug domėjausi psichologija. Perskaičiau daug knygų apie vyrų ir moterų santykius bei supratau, kad moterys vis nori, kad mes, vyrai, leistume joms pinigus. Kai pradėjau konfliktuoti su Gintare nustojau jai duoti pinigų. Ji labai supyko, bet vis dar gaudavo daug pinigų iš mamos.

Galite pamatyti, kad ji visada gauna tai, ko nori. Ir kai mes pykstamės aš sakau, kad ji negali taip elgtis, o ji tik atkerta, kad daro ką nori. Taigi, labai sunku su ja diskutuoti“, – guodėsi vyras.

Jis taip pat pasakojo, kad keletą kartu jam skambinant sutuoktinei atsiliepdavo ne ji, o judviejų dukra. Neva pasislėpusi po anklode mergaitė prašydavo tėvo sugrįžti namo.

„Patikėkite, mano širdis verkė supratus, kaip mano vaikas manęs ilgisi. Didžiausias skausmas žinoti, kad vaikas ilgisi tėčio. Tuomet grįžau į Kanadą, nes man čia yra daug geresnės galimybės. Turiu geresnį darbą, galimybę studijuoti gimtąja kalba. Kanadoje yra ir mano šeima bei draugai. Tačiau negalėjau būti be dukros, todėl nusprendžiau sugrįžti į Lietuvą ir praleisti daugiau laiko su dukra. Noriu, kad ji žinotų, jog jos tėtis nepabėgo ir ji jį turi. Darysiu viską, ką galiu, kad būčiau čia kol mano dukra suaugs ar bent paaugs“, - teigė pašnekovas.

Jis taip pat pasakojo turintis galimybę dirbti ir Amerikoje, Naujojoje Zelandijoje ar kitose šalyse, tačiau ketina įsikurti, tobulinti savo lietuvių kalbos žinias ir ieškoti darbo Lietuvoje. Tiesa, šiuo metu, kol įsikurs savarankiškai, M. A. Canuel apsistojo bičiulių namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (728)