Savo testamente kovo mėnesį mirusi karalienė motina paprašė savo dukters kai ką palikti ir jos tarnams, kurie, skirtingai nei karalienė, turės sumokėti 40 procentų paveldėjimo mokestį.

Rūmai sakė, kad karalienė svarbiausius karalienės motinos turėtus paveikslus ir meno dirbinius, įskaitant Klodo Monė, Faberžė ir kitų darbus, perduos į karališkąją kolekciją. Jie bus eksponuojami karališkojo lobyno parodoje, kuri gegužės 22 dieną atsidarys naujoje Karalienės galerijoje Bakingemo rūmuose.

Po karalienės motinos laidotuvių britų spauda ėmė spėlioti jos palikto turto vertę. Šiose spekuliacijose pasigirsdavo susierzinimo gaidelė, kad karalienė Elžbieta nemokės paveldėjimo mokesčio už turtą, kuris vertas maždaug 75 milijonų dolerių.

Pasak "Daily Mail", daugelis iš karalienės motinos turėtų lenktynių žirgų bus parduoti arba bus panaudoti veisimui, nors karalienė pasiliks paskutinį geriausią savo motinos žirgą "First Love" ("Pirmąją meilę"). Karalienės motinos oficialią rezidenciją "Clarence House" Londono centre netrukus užims sosto paveldėtojas princas Čarlzas, persikelsiantis čia iš Sent Džeimso rūmų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją