Žurnalistas, publicistas ir knygų autorius Andrius Užkalnis viešai pareiškė, kad jam kur kas priimtiniau nuomotis būstą, nei pusę amžiaus gyventi bankui priklausančiame kambaryje.

Įsipareigoti bankui neskuba ir neseniai vestuves atšokę Katažina ir Deivydas Zvonkai.

Naujienų portalo DELFI kalbinta K. Zvonkuvienė prisipažino, kad net ir sukūrus šeimą muzikali pora kol kas neieško nuosavo būsto ir gyvena nuomojamame naujos statybos bute.

„Niekada neturėjau jokių finansinių įsipareigojimų – nei bankui, nei draugams, nei pažįstamiems ar giminaičiams. Nei mėgstu skolintis pinigų, nei per daug jų skolinu. Tiesiog neturiu tiek, kad galėčiau“, - kaip visada atvira Katažina.

Žinoma atlikėja sako, kad būdama studentė ji galvojo apie nuosavą kambariuką. Jau tada jauna moteris pakankamai neblogai uždirbo, kad galėtų sau leisti mokėti paskolą bankui. Tačiau tada ją gąsdino mintis, jog didžiulius finansinius įsipareigojimus jai tektų prisiimti ant savo vienos pečių.

„Kai esi viena, nežinai, kas gali nutikti po metų ar dviejų. Pasitarusi su tėvais ir seserimi nusprendžiau, kad dar neatėjo tinkamas metas. Nerizikavau. Galvojau, kad galbūt ateityje turėsiu vyrą ir nuspręsime kartu, ką darysime su būstu“, - pasakoja K. Zvonkuvienė.
Katažina ir Deivydas Zvonkai

Tačiau sukūrus šeimą Katažina vis tiek neskuba pirkti nekilnojamojo turto. Kodėl?

„Seniau atrodė, kad po vestuvių būtų smagu turėti savo butą ar nuosavą namelį. Tačiau su Deivydu pasvėrę visus „už“ ir „prieš“, kol kas nusprendėme neskubėti to daryti. Dauguma Europos didmiesčių gyventojų nuomojasi gyvenamąją vietą ir neturi problemų. Įsipareigoti bankui yra labai paprasta. Tačiau, kaip mano vyras teisingai yra pasakęs, bankas niekada nesirūpins, kad klientui būtų geriau. Bankas visada bus suinteresuotas, kad jiems būtų geriau. Todėl mes nusprendėme kol pataupyti. Nes tai, kas patinka, kol kas neįpirksime, o kam pirkti tai, kas nepatinka? Geriau šiek tiek palaukti. Kai sutaupysime, tada ir galvosime apie būsto pirkimą, kad nereikėtų skolintis iš banko“, - šeimos situaciją atskleidžia atlikėja.

Todėl kol kas Katažina su Deivydu ir toliau ketina gyventi nuomojamame bute. Ir pagrindinė priežastis tikrai ne pinigai. Anot pašnekovės, nuomojamas būstas netgi turi savotiško žavesio.

„Kai nuomoji, gali bet kada pakeisti gyvenamąją vietą. Pirkdamas nekilnojamąjį turtą, turi būti apsisprendęs, kokiame bute, name ar kotedže, miesto centre ar užmiestyje tu nori gyventi, - sako K. Zvonkuvienė. - Kol neturime vaikų, atrodo vienaip. Nežinia, kaip bus, kai jų susilauksime. Todėl kol esame dviese, galime pagyventi ir nuomojamame bute, nėra kur skubėti. Juk metams bėgant keičiasi ne tik prioritetai, bet ir skonis, supratimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)