Vasario pabaigoje buvo treji metai, kai Kazimieros Danutės Prunskienės sveikata rimtai sušlubavo. DELFI pasidomėjo, kaip žymiai politikei sekasi sveikti po insulto.

„Progresas po truputį vyksta. Mes patys pastebime, bet žmonės, kurie ne taip dažnai ją mato, sako, kad progresas yra išties didelis“, – sakė ekspremjerės sūnus Vaidotas Prunskus, – žinoma, visada norėtųsi, kad būtų geriau, tačiau džiaugiamės tokiu jos progresu. Nutiko geriausia iš blogiausio: juk baigtis viskas galėjo daug blogiau“.

Vyras pasakojo, kad mama, šiuo metu gyvenanti jo namuose, daug mankštinasi. Specialiais treniruokliais ji stiprina kojų bei rankų raumenis.

„Turime treniruoklius: kojoms ir rankoms stiprinti ji mina specialius dviratukus, taip pat vaikštome ant ėjimo treniruoklio“, – apie reabilitaciją namuose pasakojo V. Prunskus.

K. Prunskienės sūnus atskleidė, kad po insulto atsigaunančios mamos žodynas vis platėja. Be mankštų moteris stebi žinias, žiūri serialus, varto žurnalus. Pasak vyro, emocijų mama per daug nereiškia, viską pergyvena viduje.

„Su kalba situacija geresnė – žodelių atsiranda vis daugiau. Ji kažko paklausia, ar mes paklausiame, žodžiu, su kalba gerėjimas tikrai yra. – Pasakojo V. Prunskus, – Ji daugiau susimąsčiusi išgyvena tą ligą ir tai, kas įvyko. O šiaip nuotaikų svyravimo nebūna. Seka naujienas, žiūri serialus, varto žurnalus ir bando atpažinti žmonių veidus“.

Anot Vaidoto, mamą aplanko kolegos ir bendražygiai, skambina žmonės, kurių jis ir pats nepažįsta. Tačiau dėmesys, kiekvienas naujas veidas, pasak vyro, labai džiugina K. Prunskienę.

„Tiesą sakant, laiškų negauna, tačiau paskambina žmonės, kurie ją pažįsta ir domisi, klausia, kaip jai sekasi. Kažkada skambino ir pati Liveta Kazlauskienė“.

V. Prunskus DELFI sakė, kad pas gydytojus mama nesilankė jau daugiau nei metus laiko, į juos kreipiasi tik tada, kai reikia vaistų.

Pas gydytojus nebuvome jau virš metų, važiuojame tik tada, kai reikia vaistų. Užtenka reabilitacijos namuose. Be abejonės, padeda ir seserys. Savaitgaliais važiuojame pas jas, stengiamės nuolat pakeisti aplinką“.

2012-aisiais per gimtadienį, vasario 26-ąją, ruošiantis iškilmingiems pietums su dukromis, namie Kazimierą Prunskienę ištiko insultas.

K. Prunskienė buvo paguldyta į Santariškių klinikas, o vėliau pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Medikai ekspremjerei atliko sudėtingą galvos smegenų operaciją, po kurios ji buvo nugrimzdusi į komą. Insultas K. Prunskienei pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį, todėl ją ištiko dešinės kūno pusės paralyžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (533)