Instagrame J. Starinskaitė paskelbė įrašą, kuriame teigia, jog žinią apie balso stygų sutrikimus priėmė labai skausmingai.

Apie savo išgyvenimus ir diagnozę Justė sutiko papasakoti ir Delfi. Dainininkė tikino, kad viskas prasidėjo visiškai netikėtai.

„Balso užkimimas ir girgždesys aplankė lyg iš giedro dangaus. Šiaip mano balsas visada labai švarus. Nebent peršalu. O šį kartą nejutau jokių peršalimo simptomų. Tik balso kimimą, – pasakojo Justė. – Paskutinių koncertų metu buvo sunku dainuoti aukštame registre. Aplankė toks jausmas, tarsi turėčiau tik pusę balso... O laikui bėgant pasidarė sunku ne tik dainuoti, bet ir kalbėti. Tuomet supratau, kad tikrai kažkas ne taip ir būtinai turiu pasirodyti gydytojams.“

Nuvykusi pas medikus „Saulės kliošo“ vokalistė sužinojo, kad atsiradusį polipą specialistai rekomenduoja operuoti.

„Tai, matyt, pati blogiausia žinia dainininkui, nes balso stygų operacija yra tikrai labai didelis rizikos veiksnys. Tikrai labai išsigandau išgirdusi, jog nėra kito būdo jį pašalinti. Tačiau, nepaisant visko, dabar jaučiuosi kiek ramiau. Šiandien dar kartą buvau nuvykusi pasidaryti tyrimų, mane apžiūrėjo daugiau gydytojų. Visi priėmė sprendimą neoperuoti, nes polipas dar labai mažas ir visai neseniai atsiradęs. Pasirodo, laiku pastebėjau ir laiku kreipiausi, – tikino atlikėja. – Yra tikimybė jį pašalinti vaistų, terapijos, tylos ir ramybės pagalba.“

Lapkričio pabaigoje, pasak J. Starinskaitės, bus aišku, kaip sekasi – ar viskas vyksta pagal planą, ar polipas mažėja ar nyksta. Tiesa, jei jis niekur nedings, teks imtis kitų veiksmų.

„Pasisekė sutikti gerus specialistus, kurie labai laiku man suteikė konsultaciją ir gydymą. Esu jiems labai dėkinga. Ypatingai daktarei Donatai Šukytei“, – šyptelėjo žinoma dainininkė.

Pasiteiravus, kas galėjo nulemti balso stygų sutrikimus, Justė įvardijo kelias galimas priežastis.

„Mano atveju – labai įtempta vasara ir koncertų grafikas.Turėjau tikrai labai daug koncertų. Galbūt kiek persistengiau. Gal ne taip naudojau savo balsą.Taip pat nežinau, ar tai tikrai galėjo turėti įtakos, bet rugpjūčio mėnesį teko kelis kartus rūkyti elektroninę cigaretę. Man, kaip visiškai nerūkančiai, tai galėjo tapti viena is priežasčių. Nors tą dariau labai labai neilgai, vis tik šis veiksnys galėjo turėti įtakos dainuojančiam ir kiek nuvargusiam mano balsui. Gydytojai tikina, kad jos – nuodas“, – sakė Justė.

Nors dainininkės laukia išties sudėtingas laukimo mėnuo, ji tikino priimanti tai kaip pamoką.

„Šiuo metu man labai liūdna. Kai esame sveiki, neįvertinam to turto, kurį turime. Pasiilgau padainuoti. Kad ir namuose. Nedainuoju jau kuris laikas, nedainuosiu dar bent vieną mėnesį. Taip pat sunku kalbėti, negaliu laisvai bendrauti, negaliu ne tik kad dainuoti, bet negaliu dalyvauti koncertuose – būti triukšmingoje aplinkoje. Tikrai nėra lengva, – prisipažino atlikėja. – Bet priimu tai kaip pamoką, supratau, kaip reikia vertini sveikatą, džiaugtis tuo, ką turiu ir saugoti save.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)