„Nesivelsiu į politiką ir nekalbėsiu apie mažas pensijas (tikrai esu už orią senatvę!). Ne tai, mano nuomone, yra svarbiausia. Svarbiausia – dėmesys. Senyvo amžiaus žmonėms kartais tų pinigų net nereikia, valdžia privertė juos išmokti pragyventi ir už centus. Bet jiems reikia paprasčiausios žmogiškos šilumos ir bendravimo. Vienatvės jausmas yra baisiausias jausmas bet kuriam žmogui“, – sako J. Arlauskaitė ir priduria, jog vyresniesiems turėtume būti dėkingi už tai, kokie esame ir kad esame apskritai.

Jos teigimu, šioje situacijoje pagelbėti galėtų ir speciali telefoninė linija vienišiems senjorams.

„Tiesiog jiems reiktų sukurti bendravimo sąlygas ir pamatytume, kaip pas žmones grįžtų gyvenimo džiaugsmas. Juk jie net į mitingus eina nebūtinai kovoti už kažką ar prieš kažką, o tiesiog pabūti su bendraminčiais, išsikalbėti.

Pastaruoju metu mes labai rūpinamės vaikais, mažais ligoniukais ir nepasiturinčiomis šeimomis (tikrai nesakau, kad to nereikia!), yra net supermamyčių kultas, tačiau pamirštame, kad mūsų mamos, tėčiai, seneliai ir močiutės irgi vis dar gyvi. Jie taip pat serga, taip pat nori dėmesio. Šiame pasaulyje niekas neturėtų būti paliktas likimo valiai, o senjorams labai trūksta pramogų, švietimo, susibūrimo vietų“, – sako Jazzu.

Pasak dainininkės, vyresniesiems kartais užtenka šiltos nuoširdžios kaimyno šypsenos, pasisveikinimo ir klausimo „o kaip jūs gyvenate?“, kad šie vėl pasijustų reikalingi. Tai ypač svarbu ir artėjant pagrindinėms metų šventėms.

„Turiu labai gerą pavyzdį – savo stomotologę. Ji globoja vieną labai kultūringą močiutę, kuri tiesiog nebeturi nei giminių, nei bičiulių. Nors jai ir netrūksta pinigų, ši nebadauja, tačiau mano gydytoja pas ją nuvyksta tiesiog pabūti ir pabendrauti. Belaukdama svečių, ji ištraukia paauksuotus puodelius, patiesia staltiesę, paruošia vaišių. Jos dviese pasiplepa ir abi išsiskiria laimingos. Viena padariusi gerą darbą ir davusi dėmesio, o kita – jo gavusi. Taip galėtume elgtis kiekvienas, tačiau pradėkime bent jau prasilenkdami bei pasisveikindami su aplink gyvenančiais senjorais ir jiems nusišypsodami, palinkėdami gražios dienos“, – siūlo J. Arlauskaitė.

Viena garsiausių Lietuvos dainininkių taip pat atskleidė ruošianti ypatingą šventę Kalėdoms.

"Per Kalėdas savo bičiulių paprašiau nieko nedovanoti. Sugalvojau surengti jiems šventinę vakarienę, o jų atneštas dovanas surinksime ir nuvešime į senelių namus", - sako Jazzu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)