Į spaudos konferenciją atėjusi Jurijaus mama Svetlana neslėpė jaudulio ir tik norėjo greičiau apkabinti savo mylimą sūnų. Akivaizdu, kad jų ryšys yra labai stiprus, o mamą Jurijus juokais pavadino ir tikruoju savo talismanu, kuris padėjo laimėti ir šįkart. Tačiau duodama pirmąjį savo interviu moteris išdavė, kad dar besimokydamas mokykloje Jurijus pasirinko ne patį lengviausią kelią, o užlipti į didžiąją sceną žadėjo dar besimokydamas dešimtoje klasėje.

Mažai kas tuomet tikėjo, kad aktyvus ir puikų balsą turintis vaikinas išlaikys šią svajonę ir pasieks savo tikslą. Tačiau Jurijus dabar ne tik dainuoja didžiojoje scenoje, bet ir pelnė visos šalies simpatijas.

DELFI po pergalės klausiamas, kokia buvo pirma mintis, kai jis išgirdo, jog tapo laimėtoju, žinomas vyras nusišypsojo. „Pagaliau. Užtikrintai ėjau tikslo link ir žinojau, ko noriu. Užtruko nuo tos dešimtos klasės, todėl ir pagalvojau, kad jau pagaliau.

Ši daina jau tarsi suaugo su manimi. Jaučiuosi laisvas ją dainuodamas. Jaučiuosi pasitikintis savimi, kokia ir yra mano žinutė. Noriu ir visiems perduoti, kad svarbiausia yra tai, ką galvoji apie save ir sakai sau. Svarbiausia yra tai, o ne klausyti kitų. Tuo vadovaujuosi ir savo gyvenime“, – kalbėjo atlikėjas J. Veklenko.

Klaipėdoje gimęs, augęs ir mokęsis Jurijus Veklenko būtent uostamiestyje ir pradėjo žengti pirmuosius žingsnius scenoje. Tiesa, muzikos mokyklos jis taip ir nebaigė. Balsingą vaikiną jau tada pastebėjo, tačiau didžioji sėkmė jo laukė tik persikrausčius į Vilnių ir pradėjus dirbti čia. Žinoma, ne viskas iš karto, tačiau įdedant daug darbo ir pastangų net ir drąsiausios svajonės tampa realybe.

Rolikai

Jurijus ne tik priklausė vaikinų grupei „Rolikai“ ir kartu su fotografu bei šokėju Nagliu Bierancu bei Mantvydu Sabaičiu kūrė bendrus pasirodymus, tačiau ir dalyvavo „Lietuvos balse“. Kiek vėliau kartu su Gabriele Martirosionaite jis sėkmingai pasirodė ir „Žvaigždžių duetuose“.

Keliaudamas su Monika Linkyte ir Vaidu Baumila į Vieną 2015 metais jis tapo ir pasirodymo, kuris Europą papirko trigubu bučiniu, dalyviu. Pasirodymo pabaigoje Vienoje pasibučiavo ne tik Vaidas ir Monika, tačiau jų pritariantieji vokalistai. Tuomet sumanę, kad vaikinas pabučiuos vaikiną, o mergina merginą jie sulaukė itin daug dėmesio, o ši pasirodymo pabaiga tapo itin aptarinėjama „Eurovizijos“ fanų puslapiuose.

Patirtis didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje neabejotinai padės ir dabar, kai J. Veklenko teks vykti į Tel Avivą. Dar besisvečiuodamas DELFI TV eteryje Jurijus sakė, kad jaučiasi užtikrintas ir yra tikslo siekiantis žmogus.

„Tenai visai kitas lygis. Garsistai ir apšvietėjai yra būtent tie, kurie dirba su pasaulinio garso žvaigždėmis. Abu kartus, kai man teko garbė keliauti su nacionalinę atranką laimėjusiais atstovais, buvau apstulbęs, kiek profesionalu tai gali būti.

Kadangi vykau abu kartus kaip pritariantysis vokalistas, man nereikėjo nei bėgioti, nei duoti interviu, bet mačiau, kaip atlikėjai yra tampomi iš kairės į dešinę. Jie pasijaučia tarsi pasaulinio lygio žvaigždės. Gerbėjai net laukia prie viešbučių ir prašo pasirašyti ant kompaktinių plokštelių. Manau, kad ten reikia keliauti jau žinant, ko tu nori, nes kitaip galima labai greitai užriesti nosį“, – sakė jis.

Na, o praėjusiais metais jis tapo aktoriaus Gyčio Ivanausko personažo Lolitos Zero balsu. Aktoriui pasirodant „Eurovizijos“ atrankose būtent Jurijus dainavo už jį, tačiau tuomet retas žinojo, kad būtent svajingasis gilių akių gražuolis yra Lolitos balsas scenoje.

Praėjusių metų rudenį išleistas jo kūrinys „Laukiu" taip pat sulaukė sėkmės. Tai buvo jau trečioji solinė atlikėjo daina. Atlikėjas tuomet teigė, kad šioje dainoje galima išgirsti jam itin būdingą skambesį.

Jau rytoj, pirmadienį,10:30 val Jurijus Veklenko svečiuosis ir DELFI TV studijoje, kur kalbės apie pergalę, laukiantį konkursą ir atsakomybę vykstant į Izraelį atstovauti Lietuvai.

Daugiau informacijos apie vakar vykusį nacionalinės atrankos superfinalą galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)