A. Grigaliūnienė įvardijo, kad, kai kalbama apie Lietuvos mados kūrėjus, dažniausiai turima galvoje Juozą Statkevičių, o tuomet visus kitus. Agnės klausiamas, kur slypė jo sėkmės paslaptis, mat, anot jos, dirba ne tik Juozas, bet ir kiti kūrėjai, mados korifėjus atsakė, kad pirmiausia reikia turėti daug draugų, kuriuos myli.

„Su metais draugai atsiranda vis sunkiau, o draugai, kurie lydi nuo jaunystės ir tave pažįsta su šaknimis, su metais tampa tik brangesni“, - kalbėjo jis.

Paklaustas, kiek mados pasaulyje lemia verslumo įgūdžiai, ir kiek kūryba, Juozas prisiminė savo kvepalų istoriją. Anot pašnekovo, svarbiausia yra sugaloti istoriją, kuri būtų patraukli vartotojams, mat kvepalų pasaulyje sukurta daug, tačiau ar pirks būtent tavuosius, anot mados korifėjaus, priklauso nuo to, kaip jie bus pateikiami.

„Labai sunku pagauti tą laimės paukštę už uodegos. Vieną kartą pasiseka, kitą kartą nepasiseka“, - kalbėjo jis.

Juozas pokalbio metu prisiminė ir nuotykį, kai ir dar kartą savo telefono ekrane išvydo rusišką telefono numerį.

„Vieną dieną vėl žiūriu, skambina rusiškas numeris. Galvoju, Dieve, vėl Maskva. Vėl bus skandalas. Pasirodo, skambino Natalijos Vodianovos sekretorė ir pakvietė į labdaros renginį Katare, kuriame dainuos Asmik Grigorian“, - pasakojo dizaineris.

N. Vodianovos pagalbininkė Juozo paprašė aprengti A. Grigorian. Šis sutiko. J. Statkevičius persakė N. Vodianovos asistentės jam pasakytus žodžius.

„Žinokit, ten jas visas rengia Chanel. Bet Asmik atsisakė. Ji sakė vilkės tik jūsų drabužius“, - operos solistės pasirinkimu didžiavosi garsiausias Lietuvos dizaineris.

A. Grigaliūnienės paklaustas, ką mano apie tai, jog mada – viena labiausiai aplinką teršiančių industrijų, J. Statkevičius negalėjo patikėti, kad iš tiesų taip yra.

„Taip, daugiausiai šiukšlių, bet mada suteikia ir daugiausiai malonumo, ir pilnatvės todėl, kad mada yra visur“, - kalbėjo dizaineris.

Laidos metu A. Grigaliūnienė konstatavo, kad viešojoje erdvėje Juozas įsivelia į įvairius skandalus, tačiau ir apie juos dizaineris turėjo ką pasakyti.

„Nuo manęs skandalai – kaip nuo žąsies vanduo“, - tarė jis.

Paprašytas atskleisti, kodėl Juliją Janus socialiniame tinkle išvadino bulve, J. Statkevičius tikino, kad jos pravardė dar nuo studijų laikų buvo bulvytė ir esą jis tame nieko blogo nematąs.

„O Julytė būtų galėjusi turėti nuostabiausią reklamą, papasakojusi, kaip aš ją dažiau, kaip aš jai padėjau, kaip mes draugavome, kaip šokom ir kaip naktinėjome. Bet prasidėjo kažkokie skauduliai. Mes einame dviem labai skirtingais keliais. Julytė yra nuostabi norvegų moterims. Dirba, parduoda, jos ten rengiasi, snieguose vaikšto. Aš darau kitus dalykus. Aš darau raudonam kilimui ir man tokie dalykai patinka. Mes skirtingi ir nebūtina visus traukti ant vieno kurpaliaus. Mes draugai daug metų, ir kai ji viešai bando mane apšikti, kas visiems Lietuvoje būdinga, aš jai parašiau. Bet ji neparodė visų žinučių, ji parodė vieną... Va, žiūrėkit, koks jis kiaulė, koks jis šūdinas. Čia jų problemos, aš viduje nei supuvęs, nei ką. Aš jai parašiau asmeniškai, o ji norėjo reklamos pigiai ir ji ją gavo“, - pasakojo J. Statkevičius.

Visos laidos galite pasiklausyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)