„Džiaugiuosi be proto. Ne dėl premijų dirbu, bet labai malonu, kai prisimena ir įvertina“, - sakė Juozas Statkevičius.

Dizaineris prisipažįsta, kad šiame kontekste kartais jaučiasi pamirštas ir juokauja, kad norėtų premijų bei apdovanojimų sulaukti dar iki savo mirties. Antraip jam jų nereikia išvis.

Jei gautų šv.Kristoforo statulėlę, ji taptų antru oficialiu Lietuvoje J.Statkevičiui įteiktu apdovanojimu. 1998 metais jis taip pat gavo „Kristoforą“. Tiesa, tai buvo visai kitas apdovanojimas. Tada „Kristoforais“ buvo vadinamos teatro premijos (dabar „Auksinis scenos kryžius“). Dizaineris prieš dvylika metų buvo apdovanotas už geriausią teatro kostiumą.

J.Statkevičius taip pat yra apdovanotas 2001 ir 2002 metų „Louis Vuitton Moet Henessy“ koncerno premijomis už debiutą ir progresą. Abi premijos įteiktos Paryžiuje.

Vilniaus miesto simbolio šv.Kristoforo statulėlės šiemet bus teikiamos tryliktą kartą. Jos skiriamos labiausiai šalyje ir už jos ribų garsinusiems Vilniaus vardą. Premijos teikiamos šių sričių specialistams: mokslo, verslo, kultūros, meno, švietimo, sporto, teisėsaugos, architektūros, labdaringa veiklos, sveikatos apsaugos, medicinos. Taip pat už Vilniaus įvaizdžio formavimą, turizmo plėtrą ir t.t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją