Sumanęs remontuoti vieną butą Vilniuje, J. Statkevičius buvo pasamdęs meistrą. Kadangi šis, anot dizainerio, pasirodė esąs apgavikas, Juozas paklausė bičiulių rekomendacijų ir neilgai trukus susirado kitą, A. L. J. Statkevičius sakė nė įtarti negalėjęs, kuo baigsis bendradarbiavimas su pasamdytu darbų vykdytoju.

„Įsivaizduokite, kas nors jums rekomenduoja puikų statybininką, kuris vadovauja darbininkams, o jis tavęs vis prašo ir prašo pinigų. Tai medžiagoms, tai stiklinėms durims, tai dažams ar kirviams. Jis paaiškina esąs labai sąžiningas žmogus, viską sumuoja, registruoja... Tu jam vis duodi po tūkstantį, po penkis, kai jis privažiuoja automobiliu, o jis aiškina, kad reikia dar ir dar. Taip butą žmogus įrenginėjo nuo praėjusių metų rugpjūčio“, – pasakojimą pradėjo dizaineris.

J. Statkevičiaus teigimu, A. L. iš jo tiesiog imdavo pinigus privažiuodavęs automobiliu, tačiau darbininkams iš paimtų pinigų esą mokėdavo tik nedidelę dalį. Tai, kaip pats pasakojo, išaiškėjo tuomet, kai Juozas pasikalbėjo su jo bute dirbusiais asmenimis, o vėliau iš A. L. paprašė čekių. Esą apdailininkų darbą organizavęs A. L. pasakodavo, kur, kam ir kiek išleido, tačiau kai parodė J. Statkevičiui čekius, dizaineris apstulbo.

„Darbininkai man pradėjo sakyti, kad jis jiems nemoka pinigų, vėluoja mėnesį. O kaip vėliau paaiškėjo, visi dažai buvo be plombų, darbuotojams jis nieko nemokėjo, o jis darbininkams prisakė, kad aš arogantiškas ir su jais nenoriu bendrauti, o man – kad darbininkai nenori su manimi bendrauti, nes labai daug dirba. Jis susikūrė tokį mikroklimatą. O aš moku ir moku, moku ir moku. Jis į darbą įtaisė ir savo meilužę. Jis man atnešė čekius, pirko sau kostiumą, kotletus savo meilužei pirko, tris kirvius, lesalą kanarėlėms, ėdalą šunims. Turėjau apmokėti jo benziną ir telefonus, už meilužės skudurus, nors jis sakė, kad ji – profesionali valytoja, net buvo įdarbinęs. Darbo liudijimą jis pasidarė tik nuo vasario pirmos, o dirbo nuo rugpjūčio“, – pasipiktinimo neslėpė J. Statkevičius.

Dizaineris pasakojo, jog jis ir jo vadybininkė Živilė Matačiūnaitė tikrino A. L. surinktus čekius, tačiau šie sukėlė daug įtarimų. Keliuose skirtinguose čekiuose buvo fiksuotas beveik tas pats laikas, tačiau skyrėsi prekybos centrai. Taip pat įtarimų kėlė A. L. pirkti kirviai. J. Statkevičiaus teigimu, buvo pirkti trys, tačiau vyras nematė nė vieno. Anot garsiausio Lietuvos dizainerio, A. L. - nesąžiningas žmogus. Esą jis darė viską, kad tik J. Statkevičius nesusitiktų su jo bute dirbusiais meistrais.

„Susirinkome pas mane. Pasikviečiau Živilę, savo tėvus, atvyko Vita Andrikytė, kuri man jį ir rekomendavo, atėjo darbininkai. Paprašiau jo pasiteisinti, kur yra pinigai. Turiu kiekvieną kapeiką surašytą datomis. Mano buhalterija man duodavo pinigus remontui. Bet jis niekada nepasirašė. Kai paprašėme jo atsiskaityti, jis griebė striukę ir norėjo pabėgti. Logiška, durys darbe uždarytos. Tada jis sakė, kad kviečia policiją, sugalvojo, kad jam – cukraligė. Nežino, ko griebtis ir prigalvoja versijų, kurių nėra. Net jo paties mama sakė, kad mes galvą įkišom, kad jis aferistas baisiausias. Jis žmonėms jau kalba, kad man butą įrenginėjo“, – DELFI kalbėjo J. Statkevičius bei pridūrė, kad privalu užkirsti kelią tokių asmenų veiklai.

Po to, kai Juozas su pagalbininkais suskaičiavo remontui išleistus pinigus ir patikrino pirkimo kvitus ir susumavo juose užfiksuotas pinigų sumas, apstulbo. Nebuvo aišku, kur darbų vykdytojas išleido 58 tūkstančius litų. Klausiamas, ar numano, kur A. L. galėjo išleisti tokią sumą, J. Statkevičius sakė, kad darbų vykdytojas labiau rūpinosi ne remonto darbais, o savo meiluže.

"Jis pateikė čekių už 15 tūkstančių, o darbininkams sumokėjo 11 tūkstančių. Lieka 58 tūkstančiai nepateisinti <...> Jis turėjo meilužę, tai norėjo prieš ją pasirodyti. Jis daugiau mokėjo savo tai meilužei negu statybininkams. Žodžiu, čia yra tokia komedija, kad aš net negaliu pasakoti. <...> Tai yra aukščiausios klasės aferistas, o visą š... pila ant manęs", - DELFI pasakojo J. Statkevičius.

DELFI susisiekus su A. L., šis papasakojo savo istorijos versiją, tačiau pageidavo, jog jo pozicija nebūtų skelbiama viešai. Tuo metu J. Statkevičius ragina žmones, remontuojančius ar įsirenginėjančius savo būstą, neprarasti budrumo renkantis apdailininkus, darbų vykdytojus ar statybininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)