Buvusi princo Andrew žmona pristatė kolekciją, kurią sudaro žiedai, kaklo vėriniai, auskarai ir apyrankės, pagaminti iš laboratorijoje išauginto brangakmenio muasanito (moissanite), kuris spindi kaip tikras deimantas, tačiau neturi kitų jam būdingų savybių.

Dalis pajamų, kurios bus gautos pardavus "Sarah Ferguson for K&G Creations" gaminius ir riboto skaičiaus dirbinių su jos inicialais seriją, bus skirta jos pačios įsteigtam labdaros fondui, kuris padeda vargingai gyvenantiems arba tėvų paliktiems vaikams visame pasaulyje.

"Kas kartą užsidėję gabalėlį muasanito iš mano kolekcijos, jūs įžiebsite liepsnelę vaiko akyse", - Los Andželo universalinėje parduotuvėje savo pirkėjams sakė 47 metų hercogienė.

Hercogienė taip pat sutiko tapti Floridoje įsikūrusios kompanijos "K&G Creations" reklamos veidu. Ši kompanija yra viena didžiausių juvelyrinių dirbinių su muasanitais gamintoja.

Dirbiniai iš naujausios kolekcijos bus pristatomi kaip papuošalai, "įkvėpti hercogienės, bet prieinami kiekvienai moteriai", ir iš pradžių bus parduodami JAV parduotuvėse, o vėliau ir Australijoje bei Tailande.

Karališkosios šeimos atstovė, kurios vedybos 1996 metais baigėsi skandalu ir paliko jai krūvas skolų, dabar daugiausia laiko praleidžia Jungtinėse Valstijose. Čia ji atstovauja tarptautinei organizacijai "Weight Watchers", kuri padeda atsikratyti antsvorio, rašo knygeles vaikams, sako agituojančias kalbas ir yra įkūrusi kelias labdaros organizacijas vaikams.

"Amerikos žmonės išgelbėjo man gyvybę ir gražino mane į gyvenimą. Todėl jaučiuosi tikrai gerai, galėdama atsidėkoti jums ir padėti jūsų vaikams, nes mano fondas yra skirtas ne vien Afrikai, bet ir JAV", - sakė ji.

Dar mažai kam žinomas sintetinis deimantas muasanitas per pastaruosius dvejus metus sukėlė nemenką sąmyšį juvelyrinių dirbinių rinkoje, nes jo beveik neįmanoma atskirti nuo tikrojo deimanto, nors jis kainuoja kur kas mažiau.

Juvelyrinių dirbinių iš naujosios hercogienės kolekcijos kaina prasideda nuo 400 dolerių (maždaug 1 tūkst. litų). Maždaug tiek kainuoja viena pora auskarų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją