Pati mados supama moteris sako, kad jai norisi paprastumo ir tylos, o kasdien tiesiog būti nemadinga. J. Sadauskienės nuomone, mada yra labai dinamiškas reiškinys ir čia pokyčiai vyksta net greičiau nei keičiasi sezonai. „Greičiausiai jie vyksta kasdien. Tai susiję su kolekcijomis, jų pristatymais, modeliais, makiažu, pristatymais ir daugeliu kitų faktorių. Jei praėjusiame amžiuje ir pirmajame dešimtmetyje buvo mažiau ar daugiau aiškūs būdai, kaip pristatoma ir transliuojama mada, dabar tai tapo taip neapibrėžta ir sunkiai prognozuojama.

Fizinis kolekcijos pristatymas ir tradicinis šou ar net modelių kastingas dažnai tampa bereikalingu jėgų ir finansų švaistymu ir daugelis mados industrijos kūrėjų tiesiog pasirenka kitokius auditorijos pasiekiamumo būdus. Tai gali būti ir skaitmeninės platformos. Žinoma, internetas supaprastino mūsų darbą, kai klientą ar modelį galime pasiekti vaizdo skambučiu būdami bet kur ir visus sprendimus galime padaryti greičiau“, – kalbėjo DELFI pašnekovė.

Jolanta Sadauskienė/Beza familia stilius

Pasiteiravus, kaip keičiasi pati rinka ir ar iš tiesų populiarumo viršūnėje dabar yra nestandartinio grožio modeliai, J. Sadauskienė sakė, kad apibendrinti tai būtų gana drąsu. „Pasakiškų istorijų čia neišrasi. Lietuva vis dar yra šios industrijos provincija, kur kiekviena išvažiavusi į bet kokią rinką mergina ir Dievas žino, ką ten veikusi, save norėtų vadinti modeliu. Deja, bet realybėje viskas yra aiškiau ir paprasčiau.

Čia yra oficialus models.com puslapis ir rinkimai vienuolikoje nominacijų, kur renkami industrijos profesionalai. Matant šiuos pasirinkimus puikiai galima daryti išvadas, kad plius dydžio modelių bumas toliau ecom ribų neišeina, o tai, kas susiję su įdomiais veidais, taip buvo visada. Pati industrija renka Adut Akech ar Adwoa Aboah, o vartotojai – žaviąsias sesutes Hadid.

Mano dideliam džiaugsmui, Lietuvoje gražių žmonių nemažėja. Atrankos procesas jau seniai nebeveikia, nes naujus veidus atrandame visur Paskutinis mano savaitgalio atradimas buvo mergaitė iš Mažeikių, kurią pastebėjau atmynusi dviračiu iš Klaipėdos iki Olando kepurės 14 km ir ieškodama supynių. Ten buvo krūva žmonių, todėl nuėjusi stebėti saulėlydžio kitur pastebėjau tobulo kūno merginą“.

Tačiau be šios savo veiklos Jolanta užsiima ir parama stokojantiems. Jos labdaros ir paramos fondas „Beautiful Hear“ sujungia mados kūrėjus, fotografus ir stilistus siekiant kilnių tikslų. „Savanorystė yra labai ugdanti patirtis. Duodami kažką kitiems, gauname ir patys“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)