Kaip skelbia Lietuvos advokatūra, Advokatų garbės teismas išnagrinėjo advokato A. Bandžiaus drausmės bylą ir 2019 m. balandžio 29 d. sprendimu konstatavo, jog advokatas savo veiksmais pažeidė Lietuvos Respublikos advokatūros įstatymus. Tiesa, A. Bandžiui skirtas tik papeikimas.

„Teismas nutarė skirti drausminę nuobaudą – viešai paskelbiamą papeikimą“, – skelbiama advokatura.lt puslapyje.

Skelbiama, kad A. Bandžius pažeidė 3 advokatūros įstatymo straipsnius ir 3 advokatų etikos kodekso straipsnius.

DELFI susisiekus su pačiu A. Bandžiumi, jis teigė, kad dar nespėjo susipažinti su paviešinta nuobauda.

„Nežinau, kas ten ką skelbia. Tai yra mano asmeninė, konfidenciali informacija“, – DELFI sakė jis.

„Yra iškeltos drausminės bylos, tačiau kai kurios yra dar nebaigtos nagrinėti“, – tikino advokatas.

Albertas Bandžius

Nepaisant to, A. Bandžius sakosi žinantis, kas jį apskundė.

„Vieną skundą rašė Oksana Pikul. Kitą skundą rašė jos meilužis Vaidas, kuris teigė, kad nėra joks meilužis. Paskui skundą rašė buvusi mano sutuoktinė. Kai kurie skundai yra išnagrinėti, kai kurie ne. Žinote, kai esi advokatas, žmonės gali rašinėti visokius skundus, pagrįstus ar nepagrįstus taip pat“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kaip pats priima gautą ir garbės nederantį papeikimą, A. Bandžius sako, kad su tokia dalia gali susidurti beveik kiekvienas advokatas.

„Nežinau, ar čia galima kalbėti apie garbę. Tuos skundus rašai ne pats, o žmonės. Jei jie rašomi, vadinasi, kažkam nepatinka tavo darbas. Vienai pusei patinka, o kita pusė randa būdų kaip kitaip suvesti sąskaitas su advokatu. Čia yra įprasti dalykai. Kiekvienam žmogui nemalonus skundo gavimas, nes tai atima laiką. Reikia rašyti pasiaiškinimus, dalyvauti bylos nagrinėjimuose“, – kalbėjo advokatas.

DELFI primena, kad A. Bandžius buvo Simo Jasaičio advokatas, kuomet krepšininkas ir jo žmona, dainininkė O. Pikul-Jasaitienė svarstė apie skyrybas. Netrukus ištuokos klausimas tapo tikra drama, į kurią įsisuko ir kiti asmenys: tariama S. Jasaičio meilužė Arūnė ir tariamas O. Pikul-Jasaitienės meilužis Vaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)