A. Jagelavičiūtė: toks daiktas atrodo nusikaltimas prieš moterį

„Suprantu, kad pinigai ant medžių neauga ir kad kartais svarbiau išleisti vaiką į mokyklą su sumuštiniais nei pasidažyti lūpas. Bet soriukas (liet. atsiprašau), man vat toks daiktas atrodo nusikaltimas prieš moterį. Iš ko turi būti priemonė, kad su gamintojo ir parduotuvės antkainiu kainuotų tiek?“, – feisbuke savo nuomone dalijosi Agnė, pridėdama nuotrauką, kurioje matyti nė trijų eurų nekainuojantys kosmetikos produktai.

„Galiu tik įsivaizduoti, kaip tokia kosmetika žaloja. Geriau rinkčiausi taupyti, kasdien nesidažyti, bet įsigyti tegul ir ne ypač brangią, bet adekvačią kosmetiką, – teigė Agnė ir pridūrė, jog nėra iš tų, kurios kasdien naudoja kosmetiką. – Nevaidinsiu, šiandien į kosmetikos kainas dėmesio taip stipriai nebekreipiu, tačiau taip buvo ne visada. Užtat šiandien atkreipiau. Kokia jūsų nuomonė?“

Po šiuo įrašu Agnės feisbuko paskyroje pasipylė komentarai, kuriuose moterys reiškė tiek palaikančias mintis, tiek laikėsi savo nuomonės. Kai kurios įsitikinusios, jog ne visi produktai turi būti brangūs. Negana to, kai kuriuos žymius prekės ženklus kaltino milžiniškai antkainiais.

Profesionalė: gera kosmetika negali būti pigi

Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ marketingo vadovė Monika Limbienė DELFI tikino, kad gera kosmetika negali kainuoti vos kelis eurus dėl paprastos priežasties – nemažai lėšų reikalauja tyrimai, kurie yra brangūs, tad tai atsispindi ir prekės kainoje.

„Daromi tyrimai ir jie, žinoma, kainuoja. Taip pat ir inovacijos. Ieškoma ypatingų produktų, geros sudėties, tiriama skvarba. Kas yra skvarba? Tai naudingų medžiagų įsiskverbimas, o ne „nuplaukimas“ kažkur paviršiuje. Skvarba priklauso nuo to, kokio dydžio yra veiklioji medžiaga. Jei ta medžiaga yra tiesiog kažkas pamaišyta su aliejumi ir kažko pavarvinta, tai taip, tai suteikia žmogui pojūtį, kad yra geriau, kad netempia veido odos ir panašiai, tačiau tikro poveikio iš tiesų nėra. Tokia yra pigios kosmetikos esmė“, – pasakojo Monika Limbienė.

Pašnekovė palygino, jog pigią kosmetiką tiesiog kuria marketingistai, kurie nori užpildyti kažkokią nišą, o profesionalią – gydytojai, kurie investuoja į tyrimus bei tikrą produkto poveikį.

„Brangūs kremai turi savo kainą, nes joje slypi daugybė tyrimų ir panašiai“, – tikino M. Limbienė.

O ką daryti tiems, kurie neturi pinigų ir negali sau leisti įsigyti brangių produktų?

„Tokiu atveju geriausia pasiimti savo kosmetikos rinkinį ir nuėjus pas kosmetologą jį ištyrinėti. Nesakome, kad tik tas gražus, kuris įsigyja pačią brangiausią kosmetiką. Profesionalus kosmetologas gali apžiūrėti kosmetinę ir pasakyti, ką galima naudoti ir iš ko jokios naudos nebus. Pigūs produktai gali sukelti alergijas, lėtines odos ligas. Būna, kad žmonės iš taupumo ar nežinojimo išprovokuoja negerų dalykų. Nors, žinoma, geriausia įsigyti kad ir kelis, bet profesionalius produktus. Jų koncentracija yra visiškai kitokia, jie daug skalsesni, tad jų ir tepti reikia mažiau“, – teigė M. Limbienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)