Šiuo metu J. Statkevičiaus pavardė rašoma ryškiausiomis raidėmis, tačiau kelias iki šių dienų buvo ilgas ir pažymėtas sunkiu darbu. DELFI surinko įdomių Juozo biografijos faktų bei gausią praeities ir dabarties nuotraukų galeriją!

Kaip sako pats J. Statkevičius, jis yra: „Užsispyręs. Siekiantis tikslo. Tikslus ir norus įgyvendinantis. Turiu pasiekti viską, ko užsibrėžiau. Kitaip man neįdomu“. Būtent taip jį atspindi ir gyvenimo kelio faktai:

1. J. Statkevičius yra kilęs iš Kauno. Jo vaikystė prabėgo Vilijampolės rajone, kur ilgą laiką ir po jo išsikraustymo į platųjį pasaulį, gyveno jo tėvai, o vėliau tik viena mama.

2. 1984 metais Juozas įstojo į Kauno S. Žuko taikomosios dailės technikumą, kuriame mokėsi drabužių modeliavimo. Vos baigęs, 1988 m., mokslus tęsė drabužių modeliavimo mokslus Vilniaus dailės akademijoje. Ją baigė 1993 m. ir iš karto išvyko į dvejų mėnesių trukmės stažuotę Arnhemo menų akademijoje, Olandijoje. Vėliau dar atliko praktiką Stokholme bei stažavosi Prancūzijoje.

3. Juozas yra pirmasis lietuvių dizaineris, kurio darbus pristatė žurnalai „Vogue“, „L'Officiel“, „Elle“, „Harper's Bazaar“.

4. J. Statkevičius sukūrė proginius drabužius ne tik prezidentams, bet ir karališko kraujo atstovams bei daugybei pasaulinio garso atlikėjų: Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus žmonai Almai, Latvijos Respublikos prezidentei Vairai Vykei-Freibergai, Danijos sosto įpėdinio Frederiko žmonai Mari, Bjork, Kyrai Sedgwick, Naomi Watts, Nikolei Richie ir daugeliui kitų.

5. J. Statkevičius kurį laiką užsiėmė ir pedagogine veikla: 2003 metais, Vogue žurnalo kvietimu, Maskvos M. Lomonosovo universitete skaitė paskaitas mados teorijos ir vadybos kurso studentams.

6. Lietuvoje dizaineris yra surengęs kelias dešimtis madų šou, tačiau ne ką mažiau kartų jo modeliai žygiavo ir kitų šalių podiumais. Daugybę metų jis savo pristatymus rengdavo ir Paryžiuje, kur buvo įvertintas dvejais LVMH premijomis už progresą ir debiutą.

7. Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu jis sukūrė ir pagamino marškinėlius su Vilniaus atvaizdu. Marškinėliai papildė Nacionalinio muziejaus ekspoziciją.

8. Juozas Statkevičius taip pat kuria ir teatro scenos kostiumus. Už tai 2004 metais buvo pagerbtas „Auksinio scenos kryžiaus“ diplomu, o dar 1998-aisiais – jam buvo įteiktas Šv. Kristoforo apdovanojimas.

9. Juozas yra išleidęs dvi knygas: pirmoji – „Grožio kirtis“ – išleista 2006 m. (Gausiai iliustruotoje albumo pavidalo knygoje J. Stakevičius dėsto stiliaus, mados, grožio filosofiją, dalija profesionalius patarimus moterims ir visiems, kuriems geras skonis yra bendros kultūros dalis.), o antroji – „Žinau, ko jums reikia“ – išleista po dvejų metų, 2008 (Tai antras J. Statkevičiaus albumas. Albumo nuotraukose – Lietuvos moterys, bet ir karališkųjų šeimos narių, pirmųjų šalies damų, Holivudo žvaigždžių, pasaulinio pramogų verslo ir komercinio elito atstovių drabužiai, kurių dalis – pristatyti Paryžiaus, haute couture, savaitėje.).

10. Aleksandras Vasiljevas yra pasakęs, kad J. Statkevičiui lygių nėra ne tik Lietuvoje. Tą patvirtino ir Latvijos prezidentas. Kaip yra sakęs pats J. Statkevičius: „Nei Latvijoje, nei Estijoje kito, panašaus į mane, nėra. Rusiją turi Zaicevą ir Judaškiną, o Lietuva turi mane“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)