Lietuvos medicinos studentų asociacijos (LMSA) atstovai apibendrino, kokie didžiausi mitai vyrauja visuomenėje, kokių klaidingų ir teisingų nuostatų laikosi įvairaus amžiaus, miestų bei išsilavinimo žmonės.

Didžiausiam vidaus organui – kepenims – kenkia ne tik alkoholis, vaistinių preparatų vartojimas ar žalingi aplinkos veiksniai, bet ir netinkama mityba.

Paradoksas, tačiau net ir žinomi pramogų pasaulio atstovai kartais nusižengia sveikos mitybos taisyklėms.

Greta Lebedeva atskleidė, kad pasimėgauja nesveiku maistu bent kartą į mėnėsį ir dėl to nesigraužia: „Niekada savęs nebaudžiu, nes treniruotės yra mano kasdienybė, tad nesijaučiu blogai, jei suvalgau traškučių.“

Kristina Tarasevičiūtė atskleidė, kad kepta duona – jos vasaros vakarienė. „Kepta duona neatneša gero pojūčio jos suvalgius, bet tai yra taip skanu“, – šypsojosi K. Tarasevičiūtė.

I. Bakėjus pasakojo, jog pasmaguriauja pica, bet teigė, kad visiškai savęs dėl to negraužia: „Žinau, kad moterys labai save smerkia. Tai didžiulis stresas organizmui, nereikia savęs plakti jau bevalgant. Aš suvalgau picą besimėgaudamas ir žinau, kad po to sudeginsiu viską treniruotėje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)