„Keturi žmonės žuvo. Aštuoni sužeisti, iš kurių keturi sunkiai. Du farai yra sužeisti. Abu teroristai yra nukauti. Ir tai čia yra kasdienybė“, – INFO TV kalbėjo A. Ramanauskas-Greitai.

Užpuolikai į žydų ortodoksų kvartale esančią sinagogą įsiveržė ginkluoti pistoletu, peiliais ir kirviais. Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas ir Vakarų krantą valdanti organizacija „Fatah“ pasmerkė išpuolį, tačiau pagrindinė jų konkurentė, Gazos ruožą valdanti „Hamas“, jį aukštino kaip kerštą už Izraelio esą vykdomus nusikaltimus.

„Per pastarąsias dvi savaites buvo nužudyti šeši žydai. Dar vakar vaikščiojome Jeruzalės gatvėmis ir viskas atrodė saugu. Vietiniai islamo teroristai naudojo vienišų vilkų taktiką – važinėja mašinomis ir iššokę iš jų subado žmogų. „Hamas“ teigia, kad šį teroro aktą jie įvykdė dėl to, kad neva prieš kelias dienas Jeruzalės autobusų stoty buvo pakartas musulmonas vairuotojas. Kaip yra iš tiesų, niekas nežino", - pasakojo A. Ramanauskas-Greitai.

Palestiniečiai sako, kad pastarąsias savaites religinės įtampos padiktuotų išpuolių padaugėjo dėl žydų nausėdijų plėtros ir iškelto Jeruzalės šventyklos kalno klausimo. Nors vietovė religiškai svarbi ir žydams bei krikščionims, pagal nusistovėjusias tradicijas, čia melstis gali tik musulmonai. Tai nepriimtina kai kuriems žydų aktyvistams, siekiantiems nutraukti šį monopolį.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Palestinos išlaisvinimo liaudies frontas, radikalios kairės palestiniečių organizacija, atsakinga už daugybę ankstesnių teroristinių išpuolių Izraelyje. Tai vienas kruviniausių išpuolių Jeruzalėje per pastaruosius šešerius metus.