Renginį restorano scenoje pradėjęs TV laidų ir renginių vedėjas Marijonas Mikutavičius, paprašęs svečių dėmesio, į sceną pakvietė knygos autorę bei patį A. Valinską. Čia ir buvo prisiminta visa knygos istorija nuo to momento, kai gimė pati idėja.

Knyga apie buvusį Seimo pirmininką L. Radzevičienei – pirmoji. Renginio metu moteris susirinkusiems pasakojo, kad labiausiai ji bijojo visuomenės reakcijos dėl šio kūrinio. Mat L. Radzevičienė jau buvo sukėlusi bruzdesį po to, kai žurnale „Žmonės“ „elektros skydinės“ skandalo metu publikavo LRT vadovą Audrių Siaurusevičių „reabilitavusį“ interviu. Tą kartą žurnalistė greta interviu savo pavardės rašyti nedrįso, dėl to į autorę smigo aštri ne vieno kolegos strėlė su pašaipų ir kritikos doze.

Paaiškėjus, jog žurnalistė parašė knygą apie buvusį Seimo pirmininką, kai kurie žurnalistai, prisiminę A. Siaurusevičių „reabilitavusį“ Laisvės interviu, juokavo svarstydami, ar šįkart ji nepritrūks drąsos prisipažinti, kad knygos apie A. Valinską autorė - ji. Spėliota, ar tik knyga neliks parašyta anonimiškai. Pasirodo, taip galvoję klydo.

Nors vakarėlio metu ir raudo Laisvės žandai, tačiau atrodė, kad tikrai ne dėl visuomenės reakcijos baimės. Moteris dėkojo ją palaikiusiems artimiausiems bičiuliams, savo vaikams ir džiaugėsi, kad jos bei leidėjų triūso vaisius pagaliau bus pasiekiamas ir skaitytojams.

Vakaro svečius restorano prieigose pasitikusi autorė kai kuriems jų dovanojo pirmąjį savo „blyną“. Tikimasi, kad dar prieš maždaug metus gimusi, o šiandien jau realizuota idėja sulauks palankių visuomenės vertinimų, o pardavimai nenuvils leidėjų. Renginio metu kalbėta, jog apie A. Valinską būtų galima parašyti ne vieną biografinės knygos tomą. Esą jeigu paaiškėtų, jog šios knygos leidyba pasiteisina, būtų leidžiamas ir jos tęsinys.

Panašu, kad knygos apie A. Valinska pristatymo vakaras buvo šventė ne vien autorei bei buvusiam Seimo pirmininkui. Nemažiau laiminga vakarėlio metu atrodė ir Inga Valinskienė, scenoje prisipažinusi, kad knygos ji iki šiol neskaitė.

„Iš tikrųjų, Laisve, aš tau labai dėkinga už šią knygą ir dėl labai paprastos priežasties. Jeigu aš norėsiu pabėgti nuo Valinsko, aš būtinai turėsiu priežastį – tave, kad tu prirašei ten to, kas man labai nepatiko. Aš paskaitau kas šeštą puslapį, o kas tuose tarpuose, aš dar nežinau, ką ten surasiu“, - juokaudama kalbėjo I. Valinskienė.

Knygos herojaus žmona sakė pavydinti visiems, kurie ilgą laiką buvo drauge su A. Valinsku ir vėliau panorėję iš akiračio dingo. Moteris juokaudama tikino niekaip negalinti tiesiog dingti, pabėgti nuo A. Valinsko.

„Aš nežinau, kodėl aš niekada nesugebėjau dingti. Kažkas nepavyko. Aš iki šiol nesuprantu ir turbūt niekada nesuprasiu, kas mane laiko šalia A. Valinsko. Turiu milijoną priežasčių to nedaryti ir labai mažai priežasčių tą daryti, vis tiek nesuprantu, kodėl tą darau. Man smagu ir man žavu, kad šitas žmogus moka žaisti gyvenimą ir kad jis į šį žaidimą sugebėjo įtraukti mane. Šis žaidimas žiauriai mane erzina, bet iš esmės aš suprantu, kad be to man būtų labai neįdomu gyventi. Todėl ačiū tau, ir aš tikrai nesakysiu, kaip tobula žmona, kad labai tave myliu. Sakysiu, žaisk toliau, „bachūriukas“...“, - kalbėjo parlamentarė.

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją