„Ji pasakė, kad turi meilužį. Balandžio 3 dieną ji taip pat pasakė, kad nori skirtis, nes turi naują žmogų. Gulėjome lovoje grįžę po Velykų iš uošvių, ir ji atsisėdusi lovoje pasakė, kad mūsų keliai skiriasi. Pakalbėjom draugiškai ir nutarėm išsiskirti. Susitarėm, kad aš savaitei laiko išvyksiu. Per tą savaitę ji žadėjo susitvarkyti reikalus“, - naujienų portalui DELFI pasakojo S. Martinavičius.

Paklaustas, ar kol teisėsaugoje narpliojamos dvi – skyrybų ir smurto artimoje aplinkoje bylos, sutuoktinė nedaro kliūčių matytis su vaikais, S. Martinavičius patikino, kad dėl susitikimų su vaikais problemų nekyla.

„Vaikai gauna dėmesio ir iš jos, is iš manęs. Man teismas yra uždraudęs bendrauti su ja. Jau trečias mėnuo visai nebendraujame, jokio kontakto neturime“, - pasakojo S. Martinavičius.

Pasiteiravus, ką žino apie naują sutuoktinės mylimąjį, verslininkas pasakojo, kad jam ne paslaptis, kad N. Martinavičienė yra pas jį gyvenusi kartu su vaikais. S. Martinavičiui taip pat yra žinomas žmonos mylimojo vardas ir tai, kad drauge jiedu su Natalija atostogavo Turkijoje.

„Žinau, viską apie jį žinau. Jis turi savo namą Kaune ir Natalija su vaikais pas jį būna“, - patikino S. Martinavičius.

S. Martinavičius neslėpė, kad pasirodžius publikacijoms žiniasklaidoje apie jo nesutarimus su žmona ir įtarimus smurtu artimoje aplinkoje, sulaukė visuomenės reakcijų socialiniuose tinkluose. Vieni neva smerkia verslininką, kiti palaiko, tačiau Sigitui svarbiausia, kad artimieji supranta, kas iš tiesų vyksta.

„Giminės, draugai žinojo šią situaciją. Jie atsirenka ir viską. O kas nesigaudo, tai labai sudėtinga čia orientuotis“, - kalbėjo S. Martinavičius.

N. Martinavičienė į teisėsaugą yra kreipusis tris kartus dėl galimo vyro smurto namuose. S. Martinavičiui pareikšti įtarimai ir pritaikyta kardomoji priemonė, nes, anot sutuoktinės, jis neva spyrė į dešinės rankos plaštaką, pastūmė, dėl to esą ji nukrito į fotelį, kumčiu sudavė į dešinį petį. Taip pat teisėsaugai dar 2016-aisiais pranešta, kad S. Martinavičius konflikto metu kumščiu sudavė sutuoktinei į dešinės rankos žastą. Šių metų balandį ponia Natalija į teisėsaugą kreipėsi po neva dar vieno konflikto, kurio metu S. Martinavičius esą sugriebė ją už plaštakos, nubrozdino pirštą ir sukėlė skausmą.

Viena rimtesnių konfliktinių situacijų ir buvo meilužio atsiradimas. Ji tuomet filmavo mano konfliktą su sūnumi. Įraše nieko nebuvo išškyrus patį konfliktą. Nesureikšminau to. Visa kita, tas piršto nubrozdinimas iš tiesų yra ne nubrozdinimas, o lengvas įbrėžimas nagu. Abejoju, ar aš jį padariau. Greičiausiai pati. Buvo ten toks minikonfliktėlis, kai norėjau miegoti. Tai vyko po „skyrybų“. Vis tiek mes dar gyvenome viename name, miegojome vienoje lovoje. Ji šiek tiek provokavo. Aš sakiau, kad noriu miego, o ji įsijungusi telefoną garsiai klausėsi. Vienu metu bandžiau tą telefoną nustumti. Nežinau, ar aš ten galėjau įbrėžti“, - DELFI pasakojo S. Martinavičius.

Paklaustas, ar jam buvo žinoma, kad žmona teisėsaugoje fiksavo apie šeimoje vykusius konfliktus ir galimus jų padarinius, žinomas verslininkas patikino, kad šiuos faktus žino, tačiau nemano, kad dėl N. Martinavičienės kreipimųsi į teisėsaugą galėtų sulaukti kokių pasekmių. Žinomo vyro teigimu, sutuoktinė neturi apčiuopiamos medžiagos, kuria vadovojauntis teisėsauga galėtų nuspręsti, kad jis prieš sutuoktinę naudojo smurtą.

„Tiek ir buvo to jos fiksavimo. Realiai dėl to pirštuko tik“, - kalbėjo pašnekovas.

Klausiamas, kas, jo manymu, lemia tai, kad tyrimo dėl smurto artimoje aplinkoje pabaigos nematyti, S. Martinavičius sakė galįs tik daryti prielaidą, jog tą gali lemti N. Martinavičienės naujo mylimojo ryšiai teisėsaugoje.

Sigitas Martinavičius su žmona Natalija

„Aš tik prielaidą tokią leidžiu sau, nes kitaip nesuprantu to tampymo. Jos naujojo draugo artimi giminės dirba prokuratūroje ir teisėtvarkoje, žinomi žmonės. Galbūt dėl to yra juntamas šioks toks spaudimas. O galbūt priežastis yra ta, kad vasara ir daugelis atostogauja“, - svarstė S. Martinavičius.

S. Martinavičius pokalbio metu neslėpė iš pradžių su žmona draugiškai sutaręs skirtis, tačiau anot jo, ilgainiui viskas pasikeitė.

„Be namo yra daug kitų turtų. Ir pinigų, ir įmonių. Vieną verslo įmonę esu užrašęs jos mamai, tai jau praktiškai iš manęs yra pavagiama. Ji bando prisiteisti namą. Ji prašo, kad būtų leidžiama vaikams su motina name gyventi. Buvome susitarę, kad ji išsikraustys iš namo, tačiau tokiu būdu dabar ji mane privertė išeiti. Būčiau ir toliau name gyvenęs ir turbūt jai trukdęs“, - nusiminęs S. Martinavičius.

Verslininkas sako nematąs problemų dėl turto dalybų ir tikisi, kad teismas viską išspręs. Labiausiai vyrą liūdina, kad Natalija pasirinko būtent tokį būdą, anot Sigito, siekdama pasiglemžti dar daugiau, nei jai buvo siūloma.

„Siūliau jai atiduoti didesnę dalį verslų ir pinigines kompensacijas, išsipirkti namą, jeigu ji jo nori. Siūliau įvairius variantus. Tie siūlymai yra taip ir tempiami. Iš jos pusės nėra jokių diskusijų šiais klausimais, nors teismas buvo davęs daug laiko, kad draugiškai viską pasidalintume ir susitartume. Jeigu ji tartųsi, būčiau be jokių smurto bylų jai tą namą atidavęs. Ji turi pinigų, gali nusipirkti namus, ji turi butų“, - kalbėjo verslininkas ir pridūrė, kad žmonos lūkesčiai prisiteisti namą dėl to, kad neva su vaikais neturi daugiau kur gyventi, nepagrįsti.

Žinomas vyras taip pat tikisi, kad atsidūrusi teisme byla dėl smurto artimoje aplinkoje bus nutraukta. Anot jo, nėra pagrindo jam pareikštiems įtarimams.

„Nebent bus spaudimas jos draugo giminių“, - patikslino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)