Artėjant šį savaitgalį numatytoms vestuvėms, paprastai apsnūdęs šios pilies Bračano miestelis mėgina visais būdais pasipelnyti iš trumpo buvimo dėmesio centre, nors tai, kad Holivudo pora tuoksis būtent šioje pilyje, nėra oficialiai patvirtinta.

T.Cruise`as, K.Holmes ir balandį gimusi jųdviejų dukrelė Suri pirmą kartą nuo tada, kai atvyko į Italiją, buvo nufilmuoti trečiadienį, kai iš prabangaus viešbučio "Hassler" Romos centre važiavo į sostinės Rotušę susitikti su aukštais pareigūnais.

Bračano merė iš žurnalistų už vietą, iš kurios matosi pilis, prašo 1 tūkst. eurų (3,4 tūkst. litų). Dar 300 eurų (1 tūkst. litų) reikia sumokėti už teisę pastatyti palydovinės įrangos sunkvežimį.

"Ar jis tuoksis čia, ar ne, mums šios vestuvės jau prasidėjo. Imame nedidelius mokesčius, kad padengtume papildomas išlaidas ir užtikrintume, kad visi žmonės Bračane galėtų džiaugtis šiuo įvykiu", - sakė merė Patrizia Riccioni.

Tomo ir Katie Rizotas

Miestas jau akivaizdžiai pasiruošė šioms vestuvėms, keturis kartus padidinęs kelių policijos pareigūnų skaičių, prisodinęs baltų ir raudonų gėlių, atnaujinęs suskaldytus grindinio akmenis ir uždraudęs statyti automobilius pagrindinėse gatvėse.

Bračanas išsinuomojo kilnojamų tualetų ir už miesto įkūrė automobilių stovėjimo aikšteles, iš kurių specialiais autobusais lankytojai bus vežami į istorinį miesto centrą.

"Paprastai mieste būna ramu, bet dabar visi jame pamišę", - sakė 77 metų Mario Di Biagi, virš pilies skraidant paparacų pilnam sraigtasparniui.

Netoli pilies pagrindinėje aikštėje įsikūręs restoranas "Trattoria del Castello" vilioja turistus savo naujausiu patiekalu - Tomo ir Katie triufelių bei grybų rizotu. Restoranas tvirtina, kad jis "patiekiamas tirpstančiame parmezano sūrio krepšelyje".

Šį restoraną ir miestą šiuo metu yra užplūdę žurnalistai, mėginantys įsikurti prieš didįjį įvykį. Savo ruožtu vietiniai gyventojai įžymybių vestuves regi kaip viso gyvenimo progą.

"Tai gera Bračano reklama. Daug žmonių atvyks čia pažiūrėti ežero ir pilies. Miestui jie atveš pinigų", - sakė buvęs 83 metų statybininkas Francesco Tamburini.

Tačiau būsima švente džiaugiasi ne visi. Kai kuriuos vietinius gyventojus pribloškė 2 mln. eurų (6,8 mln. litų) suma, kurią, kaip kalbama, T.Cruise`as ir K.Holmes paklojo už pilies nuomą.

"Nemačiau nė vieno filmo su Tomu Cruise`u. Man jis tėra amerikiečių aktorius, turintis pilnas kišenes pinigų. Tikiuosi, kad jie bus laimingi, bet būtų gerai, kad bent dalis šių pinigų būtų panaudota prasmingesniems tikslams", - sakė 69 metų pensininkas Aleandro Donati.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją