Verslininkė neslepia, kad norint turėti išpuoselėtus augintinius, privalu jiems skirti ne tik daug laiko, bet ir pinigų. Inga atvirai apie augintinius ir išlaidas jiems išklojo naujajam žurnalui „Mieste“.

Inga, kas brangiau – augintinių ėdalas ar priežiūra?

Viskas priklauso nuo turimo gyvūno. Jei jis didelis, daugiausia atsieis maistas. O perkant mažą gyvūną, pavyzdžiui šunį, paklosite daugiau pinigų iš pradžių, tačiau vėliau sutaupysite ėdalui. Mūsų Maltos bišonų kalytė Barbė ėda mažai, todėl pinigų tam išleidžiame nedaug, tačiau yra kitokių išlaidų.

Išvardinkite, ką reguliariai perkate Barbei?

Ją kas mėnesį vedame į šunų grožio saloną. Ten kaskart augintinei yra kerpami plaukai ir nagai. Be to, kartą per mėnesį Barbę išmaudome ir patys. Reguliariai perkame vitaminus. Taip pat pinigų skiriame ir Barbės kailio priežiūrai – perkame specialų šampūną ir kondicionierių, balinimui skirtą molį, aliejų. Tai privalomos priemonės ir su jomis atliekamos procedūros tiems šunims, kurie dalyvauja parodose. Mes su Barbe turėjome tokios patirties, todėl siekdamos geriausių rezultatų, padarėme viską, kad jos kailis gražiai atrodytų ir blizgėtų.

O kiek kas mėnesį išleidžiate savo katei Perlai?

Katė nėra tokia reikli, jai skiriame mažiau dėmesio. Mūsų augintinės kailis nėra toks ilgas kaip kitų, todėl jam nereikia daug specialių priežiūros priemonių. Pagrindinės išlaidos yra Perlos ėdalui. Tačiau nė dienos negalime apsieiti be specialių šukų, kuriomis šukuojame Perlą, kailio pudros, kuri padeda palaikyti švarą. Taip pat kasdien naudojame specialų akių aliejų. Jis reikalingas dėl ekstremalios katės veislės. Ši veislė ypatinga dėl to, kad visai neturi nosies, o akys labai ašaroja. Dėl to profilaktiškai naudojame ramunėlių aliejų.

Naujas Jūsų šeimos pirkinys – didžioji kakadu papūga. Ar jau domėjotės, kiek pinigų gali atsieiti šios čiauškalės priežiūra?

Nemanau, kad tai bus didelė suma. Pati papūgos kaina verčia susimąstyti, ar tikrai nori to gyvūno. Šio paukščio kainos prasideda nuo 5 tūkstančių litų. Dar būtina įsigyti patvarų ir erdvų narvą. Tačiau vėlesnei priežiūrai tereikia lesalo, kuris visai nebrangus.

Kiek iš viso per mėnesį išleidžiate savo augintiniams?

Katei ir šunytei išleidžiame maždaug 500 litų per mėnesį. Ar tai mums didelė suma? Manau, ji pakankamai solidi. Tačiau kiti dar daugiau išleidžia. Man pavyksta sutaupyti, nes turiu daug pažįstamų, iš kurių specialias prekes ar augintinių ėdalą perku mažesnėmis kainomis.

Ką manote apie šunims kuriamus drabužius ir aksesuarus?

Anksčiau irgi neatsispyriau pagundai sekti augintinių mados tendencijomis. Barbei pirkau drabužėlius, tačiau pastebėjau, kad ji su jais jaučiasi nepatogiai, todėl vėliau šioms prekėms neišlaidavau. Nupirkdavau tik vieną kitą aksesuarą – pavyzdžiui, kaspiną. Dabar jų turime įvairiausių spalvų. Manau, kad aklai augintinių mados tendencijomis seka tie žmonės, kurie neturi vaikų. O aš dabar visą dėmesį skiriu savo mažyliams (šypteli).

Visas interviu – naujausiame žurnalo „Mieste“ numeryje.