Būdama 27-erių, tuomet pramogų centro ir prestižinių parduotuvių komplekso „Vilniaus vartai“ bendrasavininkė ištekėjo už 48 metų statybų verslo magnato Laimučio Pinkevičiaus. Santuoka įteisino aštuonerius metus trukusią poros draugystę. Deja, kitais metais paaiškėjo, kad pora nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Tačiau teismas kartu jau ne vienerius metus negyvenusią porą išskyrė tik 2015-aisiais. A. Valentaitė tikino, kad išsiskyrė draugiškai, tačiau paklausta, kodėl teisiškai tašką santuokoje padėjo tik po šešerių metų, ji kalbėjo miglotai: „Neskubėjome, nes, matyt, buvo ne tas metas, ne tos nuotaikos. Bet viskas įvyko draugiškai, be jokių intrigų. Kas buvo, tas buvo, viskas jau praėjo.“

Pasidomėjus, kuris iš sutuoktinių paragino kreiptis į teismą ir oficialiai sutvarkyti skyrybų dokumentus, Asta patikino, kad viskas įvyko jos iniciatyva.

Vis dėlto iki skyrybų žiniasklaidoje modelio vardas skambėjo ir dėl kitų priežasčių. Ji visuomet garsėjo kaip rafinuoto stiliaus pavyzdys. Prabanga ir elegancija – atsakymas į klausimą, kodėl dar šiandien vartydami senas A. Valentaitės nuotraukas nerasime nei stilių kičo, nei nederančių spalvų.

Vis dėlto šis įvaizdis ne vieną kartą Astai buvo pakišęs koją. Turbūt daugelis atsimena skandalingą atvejį, kuomet ekskavatoriumi buvo sunaikinta šūsnis jos drabužių ir rankinių, pažymėtų prabangių mados ženklų etiketėmis.

Toks teismo sprendimas buvo įgyvendintas po to, kai modelis kreipėsi į teisėsaugą pastebėjusi, jog iš jos namų, ėmė dingti daiktai, kuriuos, kaip buvo išsiaiškinta, įžūliai vogė namų tvarkytoja. Asta dar turėjo atlaikyti ir kaltinimų bangą – kodėl ši neleidžianti brangių daiktų išdalinti nepasiturintiems žmonėms. Tačiau, kaip paaiškino pavogtų daiktų savininkė, tuomet buvo be galo svarbu įrodyti, jog ji buvusi apvogta.

„Vagilė turėjo galimybę gražiuoju susitarti ir viską grąžinti. Jai buvo duota laiko, bet va kokie žmonės... Buvau linkusi viską susitarti gražiuoju, bet ta moteris nenorėjo, todėl įvyko tai, kas įvyko. Man ši istorija buvo labai nemaloni – „Delfi“ pasakojo A. Valentaitė – ir aš sakiau jai, kad žinau, jog ji paėmė mano daiktus, paprašiau jos grąžinti viską, kai turės laiko, bet ji tepasakė „ne“. Lazda turi du galus. Apsivogė, pabėgo ir galiausiai vis tiek įkliuvo“.

Taigi, 2011 m. gruodį antrinių žaliavų perdirbimu besiverčiančios įmonės darbuotojai negailėdami traktoriumi smulkino iš Astos pavogtus ir namų tvarkytojos namuose rastus „Chanel“, „Roberto Cavalli“, „Burberry“ ir kitų garsių mados namų ženklais pažymėtus drabužius ir rankines.

A.Valentaitės daiktų naikinimas

Tai nebuvo vienintelis kartas, kai Asta buvo įžūliai apvogta. Iš garsios moters daiktus savinosi ir buvęs mylimasis, krepšininkas Dovydas Redikas.

Įvairūs papuošalai, kuriuos ši buvo ne tik pirkusi užsienyje, bet ir gavusi dovanų įvairiomis progomis, pinigai ir asmeninis kompiuteris – tai daiktai, kurių pasigedo Asta. Tiesa, vėliau krepšininkas dabar jau buvusiai savo draugei nupirko naują kompiuterį, bet greičiausiai iš tų pinigų, kuriuos gavo į lombardą pridavęs jos papuošalus.

D. Rediką dar 2018 m. kovą Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino kaltu dėl šešių vagysčių iš A. Valentaitės, už tai jam buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Teismas šiuo metu Prancūzijos trečioje krepšinio lygoje rungtyniaujančiam D. Redikui pasiūlė alternatyvą – iki 2021 m. sausio 1 d. buvusiai draugei išmokėti 88 720 Eur turtinei žalai atlyginti. Tačiau jis savo įsipareigojimo neįgyvendino ir, kaip buvo skelbta vasarį, D. Rediką vis dar slegia maždaug 84 tūkst. eurų skola.

Vis dėlto savo ramybės uostą Asta atrado šalia britų verslininko G. Manchesterio. Apie jųdviejų santykius žiniasklaida pirmą kartą parašė 2018 m. kovą. Užsienio žiniasklaidoje Glenas vadinamas technologijų pionieriumi bei inovatoriumi. Didžiojoje Britanijoje jis labiausiai žinomas kaip įmonės „Thunderhead“ įkūrėjas bei vadovas.

Džentelmeno manieromis užburiantis verslininkas tų pačių metų lapkritį Astą lydėjo į dizainerio Juozo Statkevičiaus mados šou, kuriame modelis žengė podiumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)