Omarų degustacinėje vakarienėje dalyvavusi klaipėdietė, žinoma atlikėja ir TV projektų veidas Nijolė Rukaitienė prisipažino itin mėgstanti jūros gėrybes, tačiau dažniausiai jas valgydavo ne Lietuvoje. „Ragaudavau ten, kur jos yra šviežios ir nešaldytos. Neslėpsiu, man patinka kokybiškas maistas, todėl visada ieškau tik geriausio. Esu nustebinta šia vieta. Švieži omarai Lietuvoje! Labai džiaugiuos naujovėmis mano mieste“, – teigė atidarymo renginio dalyvė.

Omarų vakarienei neatsispyrė ir visada besišypsantis renginių vedėjas Remigijus Žiogas. Sužavėtas galimybe patiems restorano svečiams iš akvariumo išsirinkti šviežią omarą, jis teigė, kad visgi omarai tinka ne visiems. „Šis patiekalas skirtas žmonėms kurie vertina kokybę, bendravimą ir iššūkius, suteikiančius gyvenimui spalvų ir skonių. Aš su žmona, kai tik yra galimybė, visada ieškome vietų, kur paragauti jūros gėrybių, juk mes klaipėdiečiai, mums tai artima“, – tvirtino renginių vedėjas.

„Jūros gėrybės ir ypatingai omarai man visada primena šiltus kraštus ir asociajuojasi su atostogomis. Be galo džiaugiuos už šios idėjos autorius ir įgyvendintojus ir netgi už visą Lietuvą. Juk turėdami tokias vietas, kur gali pats išsirinkti šviežias gėrybes, mes jau nesme Europos periferija. Atvirkščiai – turime nuostabiai jaukų ir stilingą Klaipėdos kraštą, kuris šiandien gali palepinti net reikliausius gurmanus“ – komplimentų restoranui negailėjo renginių organizatorė ir prodiuserė Elena Puidokaitė.

Restorano pavadinimas „Foxes“ (liet.k. „lapės“) dažnam gali pasirodyti, kaip neturintis nieko bendro su jūros gėrybėmis ar omarais. Tačiau pasak restorano savininkų, atsakymas slypi legendoje. „Senovėje žvejys pagavo jūroje omarą, tačiau jį laive pačiupo lapė, kuri mistiniu būdu atsidūrė žvejo laive. Pagal šią legendą pirmąjį pagautą jūros galiūną suvalgė būtent ji“ – pasakoja šeimininkai. Pasak omarų žinovų, šis jūros gyventojas ypatingas ne tik savo paruošimu, išskirtiniu skoniu, bet ir valgymo technika.

„Omarai yra ragaujami su specialių žnyplių pagalba. Po nelengvai perlaužiamu kiautu slepiasi tikrasis gurmanų džiaugsmas, vertas visų pastangų“, – šypsosi naujos vietos Klaipėdoje įkūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)