Pastaroji kreipėsi į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Ieškovė R.Zakijeva skundžiasi ne tik netikėtais žeminančiais žodžiais, bet ir Eglės savivaliavimu. Teigiama, jog E.Jackaitė drauge su operatoriumi be leidimo filmavo Raisos namus bei paviešino moters asmeninio gyvenimo detales.

Moralinę žalą patyrusi moteris daugiau nei prieš pusmetį kreipėsi į Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, kuri pripažino, jog laidos „Sudaužytų širdžių klubas" autoriai pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą. Tokia išvada moterį paskatino kreiptis į teismą.

Antradienį Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme įvyko pirmasis teismo posėdis. Televizijai atstovaujantis advokatas Z.Naus atsisakė komentuoti bet kokias bylos detales. Nekalbi buvo ir pati ieškovė Raisa: „Aš kalbėsiu tik prieš teismą. Ar jūs matėte tą laidą? Pamatykit ir tada pakalbėsim“.

Posėdžio metu Raisai daug kalbėti neteko, kadangi atsakovė E.Jackaitė neatvyko. Pasirodo, TV3 nežino, kur šiuo metu gyvena buvusi „Sudaužytų širdžių klubo“ vedėja, todėl negalėjo nurodyti adreso, kuriuo turi būti pristatytas teismo šaukimas.

Posėdis buvo atidėtas daugiau nei mėnesiui. Iki nustatytos datos pats teismas bandys surasti vieną viešiausių žmonių Lietuvoje – E.Jackaitę.

Tokia absurdiška situacija papiktino ne tik Raisą, bet ir jos advokatą V.Janušauską: „Pasirodo, kad TV3 iki šiol nežino, kur gyvena Eglė. Teismo posėdis atidėtas todėl, kad jai, viešam asmeniui, neįmanoma įteikti teismo šaukimo. Šiandien teisme vyko viena iš absurdo scenų“.

Paklaustas, kokia suma Raisa įvertino patirtą neturtinę žalą, V.Janušauskas tvirtai nurodė didžiausią sumą, kuri gali būti nagrinėjama apylinkės teisme: „Ieškinys yra pareikštas šimtui tūkstančių. Pagrindas – dėl klaidingos informacijos paskelbimo viešai, dėl garbės ir orumo pažeidimo“.

Pasipiktinęs Raisos advokatas tikino, kad toks televizijos elgesys tik dar labiau skaudina jo klientę: „Tai yra grynai neigiamos emocijos. Mano klientė išėjo labai piktai nusiteikusi. Tokie netaktiški vilkinimai iš TV3 pusės tik dar ir dar kartą mina ant visų nuoskaudų“.

E.Jackaitė, kurios niekaip nepavyko rasti TV3 atstovams, buvo šokiruota žinios, jog teismo procesas vilkinamas dėl jos: „Kokia nesąmonė. Esu apšalus. Tai galėčiau pavadinti atpirkimo ožių ieškojimu. Kaip galima manęs nerasti, Vilniuje būnu beveik kiekvieną dieną – renginiai, repeticijos. Trečiadienį turėsiu renginį Rotušėje – tegu ateina. Žmonės užsienyje gyvendami mane suranda, o čia...tiesiog trūksta žodžių. Net jei ir gaučiau tą šaukimą, į teismą neičiau – nusiųsčiau advokatą. Aš juk čia nė prie ko. Visą atsakomybę neša transliuotojas. Juk ne tiesioginis eteris“.

Eglė prisipažino sakiusi, jog ieškinį pateikusi Raisa yra „grubi ir nemandagi“, tačiau aktorės žodžius paskatino netikėtas R.Zakijevos elgesys. Moteris išstūmė Eglę pro duris ir aprėkė ją: „Aš tik dirbau savo darbą. Pagal scenarijų turėjau grąžinti Raisos vyrui jo buvusios žmonos daiktus. Prisistačiau, įėjau, o ji kad puls šaukti. Mano komentarą, jog moteris grubi, buvo galima iškirpti, tai buvo Kristupo Krivicko prodiuserinės kompanijos sprendimas viską palikti taip, kaip pasakiau, todėl visą atsakomybę neša jie. Juk jei susikeikčiau, jie tikrai iškirptų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)