Vilniaus miesto apylinkės teismas jau trečią kartą nagrinėjo probacijos prašymą panaikinti 2018 metais nuosprendžiu paskirtos ir atidėtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą.

Dėl vagysčių iš stilistės Astos Valentaitės D. Redikas buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant tam pačiam laikui.

Probacijos atstovai mano, kad krepšininkas turi atsidurti už grotų, nes nevykdo teismo įpareigojimo – neatlygino 90 tūkst. eurų žalos A. Valentaitei. D. Redikas jai kol kas atlygino tik per 7 tūkst. eurų žalos.

Tačiau Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Armandas Vainauskas BNS sakė, kad per visą bausmės atidėjimo laikotarpį D. Redikas nepadarė nė menkiausio nusižengimo, vykdė teismo įpareigojimus – įsidarbino, nebuvo pastebėtas lošimo namuose. Šiuo metu jis jau laikomas atlikusiu bausmę.

Sprendimą dėl probacijos pareigūnų kreipimosi Vilniaus miesto apylinkės teismas skelbs pirmadienį.

Ankstesni du jų bandymai pasiųsti D. Rediką už grotų nebuvo sėkmingi.

Vilniaus miesto apylinkės teismas D. Rediką už šešias vagystes nuteisė 2018 metais.

Bylos duomenimis, D. Redikas turtą iš A. Valentaitės vogė 2014-2016 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)