Sekmadienį Čekijos avialinijų lėktuvu iš Prahos grįžę keleiviai galėjo jaustis tarsi pakliuvę į teatro gastrolių lėktuvą – mat šiuo reisu skrido visas Lietuvos teatro elitas.

Lėktuve sėdėjo tokie žymūs aktoriai kaip Regimantas Adomaitis, Eglė Mikulionytė, Jūratė Onaitytė, Arūnas Sakalauskas, Remigijus Vilkaitis ir kiti. Visas šis būrys skrido iš Graikijos, kur buvo demonstruojamas O.Koršunovo spektaklis „Oidipas karalius“.

Tačiau ne tik aktorių gausa stebino keleivius. Žmonių žvilgsniai krypo ir į pagrindinį šios kompanijos asmenį – O.Koršunovą. Mat teatro vadovas dar prieš įlipdamas į lėktuvą atrodė kaip reikiant pavargęs nuo alkoholio.

O.Koršunovas pradėjo reikštis jau prie bilietų patikrinimo posto - svyrinėjantis režisierius, ginkdie, nesutiko nusiimti ausinių, ir tik kartu buvusiai kompanijai pavyko įtikinti jį tvarkingai pereiti patikrinimą.

„Tu ką, nori likti čia?“ - girdėjosi iš O.Koršunovą tramdančių žmonių pusės.

Įlipęs į autobusą, vežantį į lėktuvą, svirduliuojantis režisierius mėgino negrabiai kabinėtis prie vienos aktorės, kuri spruko nuo O.Koršunovo į kitą autobuso pusę.

Įžūliai režisierius elgėsi ir lėktuve – lėktuvui besileidžiant jis ėjo prie stiuardesių prašyti duoti išgerti. Stiuardesėms atsisakius tai padaryti, kilo ilga diskusija, ir aviakompanijos darbuotojoms teko ilgokai įtikinėti mūsų scenos pažibą, kad jis teiktųsi eiti ir atsisėstų į savo vietą.